Η νέα γενιά της Βραζιλίας κατακτά την Ευρώπη

Η νέα γενιά της Βραζιλίας κατακτά την Ευρώπη

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, που αυτό το καλοκαίρι πήραν μεταγραφή σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Θεωρείται το παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, αφού όταν ήταν 13 ετών κλήθηκε στην εθνική ομάδα U-15, ενώ και στην U-17 ήταν ο μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής. Μόλις έκλεισε τα 16, ο Βινίσιους υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Φλαμένγκο, η οποία του έβαλε ρήτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν οι πρώτες ομάδες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο φορ, με τη «βασίλισσα» πέρσι τον Μάιο να καταθέτει πρόταση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να τον κάνει δικό της μόλις ο Βινίσιους κλείσει τα 18. Η βραζιλιάνικη ομάδα είπε το «ναι» και πριν από λίγες μέρες (όταν ενηλικιώθηκε ο ποδοσφαιριστής) η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Μάλκομ (Μπαρτσελόνα)
Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε η μεταγραφή ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του γαλλικού πρωταθλήματος, την περασμένη σεζόν (35 συμμετοχές/12 γκολ). Αρχικά, η Μπορντό είχε έρθει σε συμφωνία με την Ρόμα για παραχώρηση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ, με τους «τζιαλορόσι» να περιμένουν τον ποδοσφαιριστή στην Ιταλία, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του. Ξαφνικά όμως, προέκυψε πρόταση της Μπαρτσελόνα ύψους 41+1 εκατομμυρίων ευρώ και την Μπορντό να δίνει τα χέρια τελικά με τους Καταλανούς, που «έκλεψαν» τελευταία στιγμή τον 21χρονο άσο από την Ρόμα.

Ριτσάρλισον (Έβερτον)
Ο 21χρονος εξτρέμ εξελίσσεται σε αγαπημένο ποδοσφαιριστή του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε πάρει πέρσι στην Γουότφορντ από την Φλουμινένσε, έναντι 11 εκατομμυρίων λιρών. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν, ο Βραζιλιάνος ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Γουότφορντ που αγωνίστηκε και στα 38 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να έφυγε από την ομάδα και να ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Έβερτον, όμως θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Ριτσάρλισον, καθώς τον πήρε μαζί του στα «ζαχαρωτά». Μάλιστα, το ποσό της συγκεκριμένης μεταγραφής ξεκινάει από τα 35 εκατομμύρια λίρες και ενδέχεται να φτάσει με τα μπόνους ακόμη και στα 50 εκατομμύρια.

Άρθουρ (Μπαρτσελόνα)
Στην Ισπανία ήδη λένε πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο Τιάγκο Σίλβα ή ακόμη καλύτερα σε ένα νέο Αντρές Ινιέστα. Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Γκρέμιο και στα 18 του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Από πέρσι έγινε βασικός και με τις εμφανίσεις του κίνησε το ενδιαφέρον ομάδων, όπως η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Έτσι, τον περασμένο Μάρτιο, οι Καταλανοι κατέθεσαν πρόταση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ (συν 9 εκατομμύρια μπόνους), με την Γκρέμιο να λέει το «ναι» και τον Βραζιλιάνο μέσο να υπογράφει εξαετές συμβόλαιο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση και παρουσίασε τον Άρθουρ Μέλο.

Παουλίνιο (Λεβερκούζεν)
Μόλις πέρσι τέτοια εποχή ανέβαινε από την ακαδημία της Βάσκο Ντα Γκάμα στην πρώτη ομάδα. Πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με το βραζιλιάνικο σύλλογο, ενώ λίγες ημέρες μετά έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, που είναι γεννημένος μετά το 2000. Στο αντίστοιχο επίτευγμα έφτασε λίγο αργότερα και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Λεβερκούζεν να βολιδοσκοπεί όλο αυτό το διάστημα το νεαρό φορ. Στα τέλη Απριλίου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Παουλίνιο στις «ασπιρίνες», έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ, με τη μετακίνηση να οριστικοποιείται στις 15 Ιουλίου, όταν ο Βραζιλιάνος έκλεισε τα 18 του χρόνια.

 

Τελευταία Νέα