Η social παράνοια για τον Κριστιάνο απογειώνει την Γιουβέντους

Η social παράνοια για τον Κριστιάνο απογειώνει την Γιουβέντους

Η social παράνοια για τον Κριστιάνο απογειώνει την Γιουβέντους

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που με τους μυθικούς αριθμούς (και) στα social media θα εκτινάξει την Γιουβέντους την επόμενη 4ετία.

Ενα απλό 'καλημέρα. Ενα 'buongiorno' πιο συγκεκριμένα έγραψε το πρωί της Τετάρτης (18/07) ο Πορτογάλος στο twitter και προκάλεσε σεισμό. Οι άνθρωποι που έκαναν Like στο post που συνοδευόταν από δική του photo με φόντο το Allianz Stadium, ήταν κάτι λιγότερο από 170.000. Με ένα μπακάλικο συμπέρασμα, το αύριο στον ψηφιακό κόσμο, μόνο καλό μπορεί να είναι για την Γιουβέντους. Η Vecchia Signora μπορεί να τρίβει τα χέρια της για πολλούς λόγους μετά την εκκωφαντική μεταγραφή και ένας από αυτούς είναι το γκελ που κάνει στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ο CR7. Σαφώς και οι Bianconeri το ήξεραν από πριν και ένας από τους λόγους που έκαναν το «μπαμ» ήταν η βοήθεια που θα πάρουν στον τομέα του marketing από τον Πορτογάλο, ο οποίος... δεν βλέπει καν τη νέα του ομάδα στα social media και ήδη την τραβά προς τα πάνω.

Για να καταλάβει κανείς για το μέγεθος της διαδραστικότητας αυτών που γράφει στους λογαριασμούς του ο Πορτογάλος, μπορεί να σκεφτεί ότι το 'Forza Juve' που ανέβασε λίγα λεπτά μετά την παρουσίασή του από τους Τορινέζους, ήταν το 7ο σε Likes σε όλη την ιστορία του instagram και το πρώτο που έχει να κάνει με αθλητικό γεγονός. Στις 6 θέσεις πιο πάνω μπορείς να βρεις ακόμα δύο χτυπήματα του CR7, το ένα με γέννηση παιδιού του και ένα ακόμα με την Τζορτζίνα και τον γιο του, ενώ στο 1-2 είναι η Kylie Jenner και πιο κάτω οι Justin Bieber και Beyonce.

Στο instagram ο Κριστιάνο διατηρεί το 3ο πιο πολυ-ακολουθούμενο account με 135 εκατ. followers και βλέπει πλάτη μόνο από... το ίδιο το instagram και την Selena Gomez. Πιο χαμηλές αλλά το ίδιο ιλιγγιώδεις είναι οι αριθμοί του στα άλλα δίκτυα, καθώς στο facebook τον ακολουθούν 122 εκατ., αριθμός που τον κάνει τον Νο1 λογιαριασμό, ενώ είναι Νο8 στο twitter με 73 εκατ. κόσμο να τον κάνει follow. Πολλά λέγονται κατά τη διάρκεια της καριέρας του για το ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι αριθμοί, όμως τουλάχιστον στις πλατφόρμες, λένε την αλήθεια. Μια αλήθεια που κάνει σαφές ότι ο Πορτογάλος είναι σκάλες μεγαλύτερο μέγεθος στους fans απ' ότι ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό club όπως είναι η Γιουβέντους, η οποία βρίσκεται σκάλες κάτω από τον Κριστιάνο σε facebook [34], instagram [9 εκατ.] και twitter [1 εκατ.].

Η επόμενη μέρα επιβάλλεται να είναι γεμάτη αισιοδοξία για την Γιουβέντους, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Δεν χρειάζεσαι τη γνώμη κάποιου expert για να σου πει ότι οι πιθανότητες για το μεγάλο όνειρο του Champions League αυξάνονται με τον Πορτογάλο υπερπαίκτη, όμως σε αυτή την ηλεκτρονική εποχή που επισκιάζει τα πάντα, η κίνηση των Ανιέλι φέρνει τους Bianconeri ακόμα πιο κοντά στις ομάδες που έχουν καθιερωθεί ως top, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. «Το ποδόσφαιρο έχει πλέον τρεις διαστάσεις με τη μεταγραφή Ρονάλντο» όπως είπε και ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Συγχαρητήρια στην Γιουβέντους για τη μεταγραφή, η οποία έχει μέσα ποδόσφαιρο και μάρκετινγκ. Μια μεταγραφή που τα έχει όλα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης