Μοιραίοι από τα έντεκα βήματα (vids)

Μοιραίοι από τα έντεκα βήματα (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε χαμένα πέναλτι που έχουν μείνει στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ασαμόα Γκιαν (2010)
Είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, όμως δεν τα κατάφερε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, Ουρουγουάη και Γκάνα τέθηκαν αντιμέτωπες στα προημιτελικά, με το ματς να είναι στην παράταση (1-1 ο κανονικός αγώνας) και την αφρικανική ομάδα να κερδίζει πέναλτι στο 120’, σε χέρι του Λουίς Σουάρες πάνω στη γραμμή του τέρματος. Ο Ασαμόα Γκιαν ανέλαβε την εκτέλεση, που θα έστελνε την Γκάνα για πρώτη φορά στα ημιτελικά, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ουρουγουάη επικράτησε και πήρε την πρόκριση.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γαλλία - Κροατία αν o Ζιρού σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Νταβίντ Τρεζεγκέ (2006)
Ο άνθρωπος που το 2000 είχε χαρίσει στην Γαλλία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με γκολ στην παράταση του τελικού, ήταν ο μοιραίος για τους «τρικολόρ» έξι χρόνια μετά. Αντίπαλος και πάλι η Ιταλία, αυτή τη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έμεινε στην ιστορία για την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι. Μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Τρεζεγκέ να είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και τη «σκουάντρα ατζούρα» να παίρνει τη νίκη με 5-3.

Χοακίν (2002)
Το τουρνουά που η συνδιοργανώτρια «σπρώχτηκε» όσο καμία άλλη στο παρελθόν. Στη φάση των 16 έγιναν «εγκλήματα» για να προκριθεί η Νότια Κορέα απέναντι στην Ιταλία, ομοίως και στα προημιτελικά οι Νοτιοκορεάτες είχαν την αμέριστη εύνοια της διαιτησίας κόντρα στην Ισπανία. Κορυφαίος των «φούριας ρόχας» σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Χοακίν, όμως στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 στα πρώτα 120’) στάθηκε μοιραίος. Ήταν ο μοναδικός που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τη Νότια Κορέα να επικρατεί με 5-3 και να προκρίνεται στα ημιτελικά.

Ρομπέρτο Μπάτζιο (1994)
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση χαμένου πέναλτι σε Μουντιάλ. Στον τελικό του 1994, Βραζιλία και Ιταλία είχαν φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι και μετά από τέσσερις εκτελέσεις έκαστος, η «σελεσάο» ήταν μπροστά με 3-2. Το πέμπτο πέναλτι της «σκουάντρα ατζούρα» ανέλαβε να εκτελέσει το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ρομπέρτο Μπάτζιο, όμως το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ, με την Βραζιλία να κατακτά το τρόπαιο. Η συγκεκριμένη απώλεια πέναλτι «στοίχειωσε» τον Μπάτζιο για πολλά χρόνια, με τον ίδιο να... ξορκίζει την κατάρα στο Μουντιάλ του 1998, ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα. Μία ιστορία που αποτέλεσε και έμπνευση για τηλεοπτική διαφήμιση!

Ζίκο (1986)
Η πιο αδικημένη φουρνιά της εθνικής Βραζιλίας, αφού ήταν μία από τις καλύτερες όλων των εποχών, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Στα γήπεδα του Μεξικού, η «σελεσάο» έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Γαλλία. Ωστόσο, η Βραζιλία θα μπορούσε να προκριθεί από το 90λεπτο, αν ο Ζίκο ευστοχούσε από τα έντεκα βήματα. Είχε μπει ως αλλαγή στο 71’ και τέσσερα λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπατς από την άσπρη βούλα, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και στη συνέχεια η Γαλλία πήρε την πρόκριση.

Υ.Γ. Στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Βραζιλία το 1986, χαρακτηριστικό ήταν και το άστοχο σουτ του Μισέλ Πλατινί στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που όμως δεν κόστισε στους «τρικολόρ», αφού επικράτησαν με 4-3 και προκρίθηκαν.

 

Τελευταία Νέα