Το 7ο τείχος του Μεξικού

Το 7ο τείχος του Μεξικού

Gazzetta team
Το 7ο τείχος του Μεξικού

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για την κατάρα του Μεξικού που μετά την ήττα από την Βραζιλία έφτασε τους 7 διαδοχικούς αποκλεισμούς στη φάση των 16» των Mundial.

Με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της Ρωσίας το Μεξικό κέρδισε ακόμα περισσότερους fans ανά τον κόσμο, όμως δυστυχώς δεν μπόρεσε να σπάσει την κατάρα που το κυνηγά από το 1994. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 η El Tri δεν έχει καταφέρει καμία φορά να περάσει στα προημιτελικά και αυτό συνέβη και τώρα, μετά την ήττα με 2-0 από την Βραζιλία.

Η πονεμένη ιστορία του Μεξικού ξεκινά στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994. Με αντίπαλο την Βουλγαρία του Χρίστο Στόιτσκοβ, οποία προηγήθηκε αλλά η El Tri ισοφάρισε από τα 11 βήματα. Υστερα από ισοπαλία στα 120 λεπτά, η διαδικασία των πέναλτι έκρινε το ποιος θα περάσει στα προημιτελικά και ο Χόρχες Κάμπος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Εθνική του, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Γαλλία, το Μεξικό έπαιξε στους «16» με την Γερμανία στο Μονπελιέ και προηγήθηκε με το σλάλομ του iconic επιθετικού, Λουίς Ερνάντες. Δυστυχώς για την ομάδα του Μανουέλ Λαπουέντε, Κλίνσμαν και Μπίρχοφ σκόραραν και γύρισαν τον αγώνα σε 2-1 υπέρ της Mannschaft που πήρε την πρόκριση και άφησε το Μεξικό για δεύτερη διαδοχική χρονιά έξω από τους «16».

Η κατάρα συνεχίστηκε στα γήπεδα της Ανατολής το 2002, στο τουρνουά που έγινε σε Κορέα και Ιαπωνία. Στο ντέρμπι της κεντρικής Αμερικής, η ομάδα που είχε προπονητή τον Χαβιέρ Αγκίρε ηττήθηκε από τις ΗΠΑ που βρήκαν γκολ από τους ΜακΜπράιντ και Ντόνοβαν για το 2-0 που τους έστειλε στα προημιτελικά.

Το 2006 το Mundial έγινε στην Γερμανία και ήταν το τέταρτο στο οποίο οι Μεξικάνοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στις καλύτερες 8 ομάδες του κόσμου. Αντίπαλος στους «16» αυτή τη φορά ήταν η Αργεντινή και παρότι το σύνολο του Ρικάρντο Λα Βόλπε προηγήθηκε μόλις στο 6' με τον εμβληματικό αρχηγό, Ράφα Μάρκες, απέτυχε να προχωρήσει. Στο επόμενο λεπτό ο Κρέσπο ισοφάρισε και στο 98' με το τρομερό βολέ εκτός περιοχής ο Μάξι Ροδρίγες χάρισε τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση στην Albiceleste αφήνοντας ξανά εκτός το Μεξικό.

Επειτα από τέσσερα χρόνια, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, το Μεξικό είχε την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από την Αργεντινή, όμως η Albiceleste ήταν κλάση πάνω. Με δύο γκολ του Τέβες και ένα του Ιγουαΐν η Tri ηττήθηκε με 3-1 και συμπλήρωσε έτσι πέντε αποκλεισμούς στους 16. Η 6η και τελευταία πριν φτάσουμε στο σήμερα και την ήττα από την Βραζιλία έγινε το 2014 στη χώρα του καφέ όταν η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα αποκλείστηκε με 2-1 από την Ολλανδία μέχρι να... εμφανιστεί ξανά στις μέρες μας στην Ρωσία.

 

Τελευταία Νέα