Καβάνι: Τελεία και παύλα

Καβάνι: Τελεία και παύλα

Καβάνι: Τελεία και παύλα

bet365

Ο Εντινσον Καβάνι... πώρωσε όλο τον πλανήτη και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Matador που τραβά την Ουρουγουάη όλο και πιο μακριά.

Πήρε την πάσα από τον Μπετανκούρ και έστειλε άπιαστο curler στην απέναντι γωνία του Ρουί Πατρίσιο για το 2-1 λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση της Πορτογαλίας. Από τους διευθυντές στο Gazzetta, τους fans στο twitter, μέχρι ακόμα και τα κορίτσια, όλοι εξέφρασαν το συναίσθημά τους εκείνη τη στιγμή με μία λέξη. Καύλα. Αυτό έκανε ο Εντινσον Καβάνι, ένας επιθετικός με εικόνα αληταρά αλλά ταυτόχρονα τόσο ταπεινός και δουλευταράς όσο ελάχιστοι. Με δύο τόσο διαφορετικά αλλά εκπληκτικά γκολ ο 31χρονος φορ με το απίστευτα πωρωτικό στιλ, έστειλε την Celeste στους «8» και έκανε τα όνειρά της για την κατάκτηση του τίτλου ακόμα πιο έντονα...

Χωρίς αηδίες και προβολή στα social-media, ο Καβάνι κάνει σταθερά αυτό που έμαθε από μικρός στο Σάλτο της Ουρουγουάης και επαγγελματικά στην Ντανούμπιο. Από το 2006 το κάνει και στην Ευρώπη και το γεγονός ότι έχει παίξει σε Παλέρμο, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, σε συνδυασμό με τον low-profile χαρακτήρα του, τον έχει βοηθήσει να μην έχει haters. Ο τραυματισμός κόντρα στην Πορτογαλία και η αποχώρησή του έσπασε καρδιές στις τάξεις και των 'ουδέτερων' και εκείνη τη στιγμή ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πήρε λίγη από τη λάμψη του όταν τον πήρε αγκαλιά και τον βοήθησε να αποχωρήσει από το τερέν.

Εντός των τεσσάρων γραμμών πάντως, μόνο low-profile δεν τον λες. Με work-ethic που μετρημένοι έχουν, στα 31 του βρίσκεται σε εξαιρετική σωματική κατάσταση και μαζί με το σπάνιο ένστικτο killer, δεν σταματά να σκοράρει. Από την Παλέρμο αποχώρησε μετά το Mundial του 2010 έχοντας βάλει 37 γκολ [117 ματς], με την Νάπολι σημείωσε 105 [138] και ήδη με την Παρί έχει 170 [245]. Μια από τα ίδια κάνει και με την Εθνική του, με την οποία έφτασε πλέον τα 45 [105] και μαζί με τον Σουάρες, με τον οποίο γεννήθηκε στην ίδια περιοχή με διαφορά 3 εβδομάδων και μεγάλωσαν σε κοντινές πολυκατοικίες, είναι οι πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών.

Πέρα από πώρωση και αυτή την κακή λέξη που λένε οι περισσότεροι, ο Edi έχει και ουσία και μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για τους νεαρούς φορ του σήμερα. Με κίνηση, διάβασμα των φάσεων, αντίληψη και τελείωμα, ο Matador μπορεί να πει ότι αγγίζει την τελειότητα και αν κάποιος ισχυρίζεται ότι το κάνει με την Μετς και την Λοριάν, το βράδυ του Σαββάτου τα έκανε και κόντρα σε μια Εθνική με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κλέβοντας τη δόξα από τον CR7. «Παίξαμε κόντρα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, πάντα θα είναι ένα είδωλο για μένα» είπε μετά την πρόκριση ο Καβάνι. «Κάποιες φορές τα γκολ έρχονται, κάποιες όχι. Το πιο ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις ότι κάθε σταγόνα ιδρώτα από κάθε συμπαίκτη σου, αξίζει τον κόπο».

Με την Ουρουγουάη να έχει δώσει την μπάλα στην Πορτογαλία, ο Καβάνι έβαλε δύο γκολ από τρεις προσπάθειες και ανάγκασε τον Κροάτη coach, Σλάβεν Μπίλιτς, να γίνει ακόμα πιο πωρωμένος οπαδός της Celeste. «Είναι από αυτά τα γκολ που αξίζουν να τα συζητάς για ώρες». Αυτό ήταν το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση της Ρωσίας για τον Καβάνι, που στα προηγούμενα ματς χρησιμοποιήθηκε σε έναν περισσότερο περιφερειακό ρόλο από τον Οσκαρ Ταμπάρες, όμως κόντρα στην Πορτογαλία ήταν μέσα στο κουτί για να πάρει τη σέντρα από το φιλαράκι του και να μπορέσει να πανηγυρίσει ξανά με αυτόν το πωρωτικό και ανατριχιαστικό τρόπο.

Ο τραυματισμός και η αποχώρησή του από τη μάχη των «16» με τους Ιβηρες δεν είναι δυνατόν να μην προκαλούν ανησυχία στην Ουρουγουάη. Για σήμερα Κυριακή (01/06) ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εξετάσεις για να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασής του, όμως το ιατρικό τιμ του είπε τελικά να μην κάνει απολύτως τίποτα και να ξεκουραστεί. Μέχρι την Παρασκευή (13/06) οι μέρες μοιάζουν πολλές για τον Matador από το Σάλτο, τον οποίο - πέρα από τους Γάλλους - δεν θα υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να δει κόντρα στην Εθνική της χώρας στην οποία ζει και αγωνίζεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης