Ο μοιραίος Λίο (vids)

Ο μοιραίος Λίο (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα χαμένα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, που έχουν κοστίσει σε Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής, πριν από αυτό κόντρα στην Ισλανδία.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 0-0 (22/10/2011)
Μόλις ένα βαθμό πάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν η Μπαρτσελόνα πριν την έναρξη της 9ης αγωνιστικής της La Liga. Την ώρα που η «βασίλισσα» έπαιρνε ένα άνετο τρίποντο απέναντι στην Μάλαγα, οι «μπλαουγκράνα» τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην Σεβίλλη, στο Καμπ Νου. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Λιονέλ Μέσι είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ωστόσο, ο Χάβι Βάρας απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού και κράτησε τη λευκή ισοπαλία. Η Μπαρτσελόνα έπεσε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν ξαναβρέθηκε εκεί ποτέ.

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 2-2 (24/4/2012)
Στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλε» είχαν επικρατήσει με 1-0, όμως στον επαναληπτικό όλα εξελίσσονταν ιδανικά για την Μπαρτσελόνα. Είχε κάνει την ανατροπή (2-0), ενώ η Τσέλσι έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές. Η μείωση του σκορ από τον Ραμίρες έδωσε και πάλι στους Άγγλους σκορ πρόκρισης, ωστόσο ο Μέσι είχε την ευκαιρία να αποκαταστήσει την τάξη, μετά το κερδισμένο πέναλτι των «μπλαουγκράνα», στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με το σουτ του να τραντάζει το δοκάρι του Τσέχ. Σε όλο το υπόλοιπο ματς, οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ της πρόκρισης, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά είδαν στις καθυστερήσεις τον Τόρες να διαμορφώνει το τελικό 2-2 και να στέλνει την Τσέλσι στον τελικό.

Βραζιλία – Αργεντινή 2-0 (11/10/2014)
Μια αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες εθνικές ομάδες έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, ακόμη κι αν είναι φιλική, όπως η συγκεκριμένη, που έγινε στην Κίνα. Η Βραζιλία ήταν αυτή που είχε προηγηθεί, όμως η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Ντι Μαρία. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τζέφερσον απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού, διατηρώντας το προβάδισμα για τη «σελεσάο», η οποία αργότερα πέτυχε ένα ακόμη τέρμα για το τελικό 2-0.

Αργεντινή – Χιλή 0-0/2-4 πεν. (26/6/2016)
Το παιχνίδι που τον είχε οδηγήσει στην απόφαση να αποσυρθεί (προσωρινά) από την εθνική ομάδα της χώρας του. Μετά το χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ο Λιονέλ Μέσι είδε την Χιλή να του παίρνει δύο φορές την μπουκιά από το στόμα στους τελικούς του Κόπα Αμέρικα, το 2015 και το 2016. Και τα δύο ματς κόντρα στους «ρόχας» κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όμως στο τελευταίο ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα, στην πρώτη εκτέλεση των Αργεντινών. Μετά τη λήξη του τελικού ο Μέσι ανακοίνωσε πως αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την «αλμπισελέστε», όμως μετά από λίγο καιρό πήρε πίσω την απόφασή του και επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

 

Τελευταία Νέα