Μουντιάλ 2018: Πρωταθλήτριες στην εκπροσώπηση

Μουντιάλ 2018: Πρωταθλήτριες στην εκπροσώπηση

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους συλλόγους με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Μάντσεστερ Σίτι (16)
Η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα θα έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ και θα μπορούσε να έχει ακόμη έναν τουλάχιστον, εφόσον ο Γιόακιμ Λεβ δεν άφηνε εκτός εθνικής Γερμανίας τον Λερόι Σανέ, αντίθετα με τον Γκουντογκάν που είναι κανονικά στην αποστολή των «πάντσερ». Γουόκερ, Στέρλινγκ, Στόουνς και Ντελφ βρίσκονται στην 23αδα της Αγγλίας, ενώ ακόμη τέσσερις είναι σε αυτή της Βραζιλίας (Φερναντίνιο, Ζεσούς, Έντερσον, Ντανίλο). Ακολουθούν δύο Αργεντινοί (Οταμέντι, Αγουέρο), δύο Βέλγοι (Κομπανί, Ντε Μπρόινε), ένας Ισπανός (Νταβίντ Σίλβα), ένας Γάλλος (Μεντί) και ένας Πορτογάλος (Μπερνάρντο Σίλβα).

Ρεάλ Μαδρίτης (15)
Στα χρόνια των επιτυχιών της εθνικής Ισπανίας, ο «κορμός» της ομάδας ήταν από την Μπαρτσελόνα, όμως στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Ρεάλ είναι αυτοί που έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές στους «φούριας ρόχας» και συγκεκριμένα έξι (Ράμος, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ασένσιο, Ίσκο, Βάσκεθ). Ακολουθούν δύο παίκτες στην εθνική Βραζιλίας (Μαρσέλο, Κασεμίρο), δύο στην εθνική Κροατίας (Μόντριτς, Κόβασιτς), από έναν σε Πορτογαλία (Ρονάλντο), Γερμανία (Κροος), Γαλλία (Βαράν) και Κόστα Ρίκα (Νάβας), ενώ έχει εκπρόσωπο και στο Μαρόκο, τον 19χρονο Χακίμι, που δεν έχει πολλές συμμετοχές στη «βασίλισσα».

Μπαρτσελόνα (14)
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι «μπλαουγκράνα» έχουν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές στην εθνική Ισπανίας (Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Άλμπα). Μεγάλη δύναμη της Μπαρτσελόνα είναι στην Λατινική Αμερική, με Μέσι (Αργεντινή), Σουάρες (Ουρουγουάη), Μίνα (Κολομβία) και Κουτίνιο-Παουλίνο (Βραζιλία). Ακόμη, έχει πέντε παίκτες σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία (Ουμτιτί, Ντεμπελέ), η Γερμανία (Τερ Στέγκεν), η Κροατία (Ράκιτιτς) και το Βέλγιο (Βερμάλεν), ενώ ο αριθμός των εκπροσώπων της θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αν είχαν κληθεί στην εθνική οι δύο Πορτογάλοι, Αντρέ Γκόμες και Νέλσον Σεμέδο.

Τσέλσι (14)*
Αν και αγγλικός σύλλογος, διαθέτει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στην εθνική Βελγίου (Αζάρ, Κουρτουά, Μπατσουαγί). Δύο έχει στην Γαλλία (Ζιρού, Καντέ), δύο στην Νιγηρία (Μόουζες, Ομεούρο) και δύο στην Αγγλία (Κέιχιλ, Λόφτους-Τσικ). Από ‘κει και πέρα ακολουθούν ένας Γερμανός (Ρούντιγκερ), ένας Δανός (Κρίστενσεν), ένας Βραζιλιάνος (Γουίλιαν) και ένας Αργεντινός (Καμπαγιέρο) και ένας Ισπανός (Αθπιλικουέτα). Ωστόσο, αν στην εθνική Ισπανίας είχαν κληθεί παίκτες όπως ο Φάμπρεγας, ο Μάρκος Αλόνσο, ο Μοράτα και ο Πέδρο, τότε η Τσέλσι θα ήταν με διαφορά στην κορυφή της λίστας.

Παρί Σεν Ζερμέν (12)
Έντονο άρωμα Γαλλίας αναμένεται να έχει η εθνική Βραζιλίας, με την παρουσία του Νεϊμάρ, του Τιάγκο Σίλβα και του Μαρκίνιος, ενώ θα μπορούσε να έχει και έναν ακόμη, εφόσον δεν τραυματιζόταν ο Ντάνι Άλβες. Η Παρί έχει τρεις εκπροσώπους και στην εθνική Γαλλίας (Εμπαπέ, Αρεόλα, Κιμπέμπε), ενώ έντονη είναι η παρουσία της στην Αργεντινή (Ντι Μαρία, Λο Σέλσο) και στην Γερμανία (Ντράξλερ, Τραπ). Επίσης, με την Ουρουγουάη θα αγωνιστεί ο Καβάνι και με το Βέλγιο ο Μενιέ.

Τότεναμ (12)
Ο «κορμός» της εθνικής Αγγλίας δεν αποτελείται από κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά από την Τότεναμ. Μάλιστα και οι πέντε παίκτες των «πετεινών» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας (Κέιν, Ρόουζ, Ντάιερ, Ντελέ Άλι, Τρίπιερ) αναμένεται να είναι βασικοί στο Μουντιάλ. Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ και Ντεμπελέ είναι στο Βέλγιο, ενώ ο Λιορίς είναι ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας. Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν εκπρόσωποι σε Κολομβία (Σάντσες), Δανία (Έρικσεν) και Νότια Κορέα (Σον).

*Μπατσουαγί, Ομεούρο και Λόφτους-Τσικ ήταν δανεικοί τη σεζόν που τελείωσε, όμως ανήκουν στην Τσέλσι.

 

Τελευταία Νέα