Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Κέιχιλ

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Κέιχιλ

bet365

Ο 38χρονος Αυστραλός φορ θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, επιδιώκοντας να σκοράρει σε τέταρτο συνεχόμενο Μουντιάλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που έχουν καταφέρει το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Μίροσλαβ Κλόζε
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Μπορεί να μην συγκαταλέχθηκε ποτέ στην καριέρα του μέσα στους κορυφαίους φορ του πλανήτη, όμως ήταν πάντοτε συνεπής στα ραντεβού του με το Μουντιάλ. Ο Γερμανός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας, το 2002, σημειώνοντας πέντε γκολ (χατ-τρικ με Σαουδική Αραβία, από ένα με Ιρλανδία και Καμερούν), όλα με κεφαλιές. Τέσσερα χρόνια μετά, στην πατρίδα του, ο Κλόζε ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας ξανά πέντε τέρματα (δύο με Κόστα Ρίκα και Εκουαδόρ, ένα με Αργεντινή). Το 2010, στη Νότια Αφρική, ο Γερμανός ήταν ξανά αποτελεσματικός, αυτή τη φορά με τέσσερα γκολ (Αυστραλία, Αγγλία, Αργεντινή 2), ενώ έγραψε ιστορία στο τελευταίο Μουντιάλ, στην Βραζιλία. Εκτός ότι σήκωσε το τρόπαιο, πέτυχε δύο ακόμη τέρματα (Γκάνα, Βραζιλία), φτάνοντας συνολικά τα 16 σε Μουντιάλ και είναι πλέον στην κορυφή της λίστας.

Πελέ
Μόλις στα 17 του ξεκίνησε να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στο Μουντιάλ της Σουηδίας, το 1958, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο Πελέ, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει ένα τέρμα στον προημιτελικό, χατ-τρικ στον ημιτελικό και δύο γκολ στον τελικό, οδηγώντας τη «σελεσάο» στην κορυφή του κόσμου. Τέσσερα χρόνια μετά, στα γήπεδα της Χιλής, ο Πελέ ήταν ήδη ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, όμως είχε ραντεβού με την ατυχία. Αν και σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι, στο αμέσως επόμενο τραυματίστηκε και έχασε όλο το υπόλοιπο τουρνουά, με την Βραζιλία όμως να κατακτά και πάλι το τρόπαιο. Το 1966, στην Αγγλία, η «σελεσάο» αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, με τον Πελέ να σκοράρει μόνο στο πρώτο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίστηκε πολύ σκληρά από τους αντίπαλους αμυντικούς, με συνέπεια να συνεχίσει τραυματίας. Αν και τότε δήλωσε πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Πελέ ήταν κανονικά παρών το 1970 στο Μεξικό. Πέτυχε τέσσερα τέρματα (Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία 2, Ιταλία) οδηγώντας την καλύτερη εθνική Βραζιλίας όλων των εποχών σε έναν ακόμη τίτλο.

Ούβε Ζέλερ
Αγωνίστηκε (και σκόραρε) ακριβώς στα ίδια Μουντιάλ με τον Πελέ. Το 1958, το 1962, το 1966 και το 1970. Μπορεί να μη στέφθηκε ποτέ του παγκόσμιος πρωταθλητής (η Δυτική Γερμανία πήρε το τίτλο πριν και μετά, το 1954 και το 1974) όμως είναι από τους παίκτες που έμειναν στην ιστορία της διοργάνωσης. Είναι ο πρώτος που έφτασε ποτέ τα 20 παιχνίδια (συνολικά 21), ενώ είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής (1980) πίσω μόνο από Μαλντίνι και Ματέους. Και φυσικά σκόραρε και στα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, που πήρε μέρος, σκοράροντας τουλάχιστον δύο φορές σε κάθε διοργάνωση. Πέτυχε από δύο γκολ το 1958, το 1962 και το 1966, ενώ το 1970 κατάφερε να βρει δίχτυα τρεις φορές. Μόνο ο συμπατριώτης του, Μίροσλαβ Κλόζε, κατάφερε να πετύχει τουλάχιστον από δύο τέρματα σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Γιατί ο Πελέ δεν το έκανε...

 

Τελευταία Νέα