Με το ένα πόδι στον τελικό

Με το ένα πόδι στον τελικό

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις ομάδες, που πήραν νίκη με ευρύ σκορ στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Νίκη με 3-0 χρειάζεται την επόμενη εβδομάδα η Ρόμα, προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος της 5-2 και να βρεθεί στον τελικό του Κιέβου. Ένα σκορ, ίδιο με αυτό που επικράτησε της Μπαρτσελόνα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ωστόσο, μετά το πάθημα των «μπλαουγκράνα», η Λίβερπουλ θα πάει υποψιασμένη στο Ολίμπικο να υπερασπιστεί την ευρεία νίκη της, που τη φέρνει με το... ένα πόδι στον τελικό. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τις ομάδες που κέρδισαν με 3+ γκολ στον πρώτο ημιτελικό και – όπως ήταν αναμενόμενο – προκρίθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιουβέντους – Μονακό 4-1 (1997-98)
Στον προηγούμενο γύρο, η Μονακό είχαν κάνει την έκπληξη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως στα ημιτελικά η «Μεγάλη Κυρία» έδειξε από το πρώτο αγώνα ποια ήταν το αφεντικό. Με τον Ντελ Πιέρο να κάνει χατ-τρικ, επικράτησε με 4-1 στο Ντέλε Άλπι, κάνοντας εύκολο το έργο της, ενόψει της ρεβάνς. Στο Λουί Ντε, οι Μονεγάσκοι νίκησαν (3-2), όμως η Γιουβέντους πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 4-1 (1999-2000)
Η «υπερηχητική» ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε τρελάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη, με την πορεία της μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως τα καλύτερα... έρχονταν. Αντίπαλος των «νυχτερίδων» στα ημιτελικά ήταν η Μπαρτσελόνα, με την Βαλένθια να μετατρέπει σε περίπατο τον ισπανικό εμφύλιο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1 στο Μεστάγια. Η ήττα της στον επαναληπτικό του Καμπ Νου (2-1) δεν της κόστισε, παίρνοντας για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον τελικό.

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 4-0 (2012-13)
Ένα χρόνο νωρίτερα είχε χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην έδρα της, με την Μπάγερν να είναι αποφασισμένη να το κατακτήσει την αμέσως επόμενη σεζόν. Η βαυαρική μηχανή του Γιουπ Χάινκες δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπαρτσελόνα, με το τελικό σκορ στον πρώτο ημιτελικό της Αλιάνζ Αρίνα να γράφει 4-0. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και στον επαναληπτικό του Καμπ Νου η Μπάγερν, κερδίζοντας με 3-0.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (2012-13)
Την ίδια χρονιά, στην ίδια φάση της διοργάνωσης, μία ακόμη γερμανική ομάδα συνέτριψε μία ισπανική, παίρνοντας... χείρα βοηθείας από την Πολωνία. Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι να σημειώνει τέσσερα τέρματα, η Ντόρτμουντ νίκησε με 4-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Βεστφάλεν. Όσο κι αν το πάλεψε η «βασίλισσα» στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου (νίκη με 2-0), το εισιτήριο για τον τελικό κατέληξε στην γερμανική ομάδα.

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 3-0 (2014-15)
Οι Καταλανοί πήραν το αίμα τους πίσω για τον αποκλεισμό από την Μπάγερν πριν από δύο χρόνια. Με δύο γκολ του Μέσι και ένα από τον Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-0 στο Καμπ Νου. Η ρεβάνς της Αλιάνζ Αρίνα εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, ειδικά μετά τα δύο γκολ του Νεϊμάρ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα απλά να παίρνει μια νίκη γοήτρου με 3-2, απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (2016-17)
Για την ακρίβεια, μόνος του ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τη διαφορά στον περσινό πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο CR7 σημείωσε χατ-τρικ, οδηγώντας τη «βασίλισσα» σε νίκη με σκορ 3-0 στο Μπερναμπέου. Αν και στον επαναληπτικό οι «ροχιμπλάνκος» το πάλεψαν, κατάφεραν μόνο να πάρουν μια νίκη γοήτρου (2-1), με το εισιτήριο για τον τελικό να καταλήγει στην ομάδα του Ζιντάν.

 

Τελευταία Νέα