«Αντίο» με κόκκινη κάρτα

«Αντίο» με κόκκινη κάρτα

bet365

Με αφορμή την αποβολή του Μπουφόν στο τελευταίο – πιθανότατα – παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που αποχαιρέτησαν τα γήπεδα, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Ζινεντίν Ζιντάν
Η ζωή και το ποδόσφαιρο κάνουν κύκλους. Χθες, ο Ζινεντίν Ζιντάν παρακολουθούσε τον Μπουφόν να αποβάλλεται στο τελευταίο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και πριν από 12 χρόνια, ο Ιταλός προσπαθούσε να καλμάρει τον «Ζιζού» μετά την περίφημη κουτουλιά του τελευταίου στον Μάρκο Ματεράτσι. Μία κίνηση, που κατάφερε να επισκιάσει ακόμη και το αποτέλεσμα εκείνου του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία. Τα «γαλλικά» του Ματεράτσι έκαναν τον Ζιντάν να χάσει την ψυχραιμία του, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Έριξε κουτουλιά στον αντίπαλό του και είπε «αντίο» στα γήπεδα, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Έντγκαρ Ντάβιντς
Αφού «κρέμασε τα παπούτσια του» το 2010, δύο χρόνια μετά ο Ολλανδός αποφάσισε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Συμφώνησε με την αγγλική Μπαρνέτ, που αγωνιζόταν στη League Two, να αναλάβει το ρόλο παίκτη-προπονητή. Αν και στην πρώτη χρονιά του Ντάβιντς η ομάδα υποβιβάστηκε, ο ίδιος παρέμεινε στο διπλό πόστο του και την επόμενη σεζόν. Το «πίτμπουλ» ξεκίνησε... αγριεμένα, αφού στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αποβλήθηκε τρεις φορές. Η τελευταία κόκκινη κάρτα αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο Ντάβιντς αποφάσισε να αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους, δηλώνοντας πως οι διαιτητές «κυνηγούν την Μπαρνέτ», μέσω του ίδιου.

Μαρκ Φαν Μπόμελ
Μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Αϊντχόφεν, ο Ολλανδός μέσος αγωνίστηκε σε τρία από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μίλαν κατά σειρά για τον Φαν Μπόμελ, ο οποίος το 2012 αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του, προκειμένου να αγωνιστεί μία χρονιά και στη συνέχεια να κρεμάσει τα παπούτσια του. Επέστρεψε στην PSV, με το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην Τβέντε να τον βρίσκει βασικό και αρχηγό της ομάδας του. Ο Φαν Μπόμελ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 56’ και μετά από ένα τέταρτο είδε και τη δεύτερη, με αποτέλεσμα να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι και η... καριέρα του.

Γιούργκεν Κόλερ
Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1990 με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας. Εκτός από Μουντιάλ, ο Κόλερ κατέκτησε και ένα Euro (1996), ενώ σε συλλογικό επίπεδο σήκωσε Τσάμπιονς Λιγκ (Ντόρτμουντ) και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Γιουβέντους). Τον τελευταίο τίτλο είχε την ευκαιρία να τον κατακτήσει και στην τελευταία του χρονιά στα γήπεδα και συγκεκριμένα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, το 2002. Ωστόσο, η Φέγενορντ πήρε την μπουκιά από το στόμα της Ντόρτμουντ (3-2), με τον Γερμανό αμυντικό να λέει «αντίο» στα γήπεδα με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Στο 31’ έκανε ο ίδιος τραγικό λάθος και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Τόμασον μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και να αποβάλλει με κόκκινη κάρτα τον 37χρονο Κόλερ.

Κάρλτον Πάλμερ
Η σπουδαία παρουσία του στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εξαιρετικές εμφανίσεις έκανε μετέπειτα και στην Λιντς, ενώ τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Στόκπορτ, στην οποία ανέλαβε το διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή. Ένα παιχνίδι κόντρα στην Τσέλτεναμ, τη σεζόν 2002-03, έμελλε να είναι και το τελευταίο του, ως ποδοσφαιριστής. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (36’-38’), ο Πάλμερ αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του νίκησε κι έτσι ο ίδιος αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον εαυτό του ποτέ πάλι.

 

Τελευταία Νέα