Όταν ο Δαβίδ αποκλείει τον Γολιάθ (vids)

Όταν ο Δαβίδ αποκλείει τον Γολιάθ (vids)

bet365

Με αφορμή τον αποκλεισμό-σοκ της Μπαρτσελόνα από την Ρόμα, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα εκπλήξεις στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντιναμό Κιέβου 1-1/0-2 (1998-99)
Λίγους μήνες πριν, η «βασίλισσα» είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό του Άμστερνταμ, όμως στα προημιτελικά της επόμενης σεζόν έπεσε θύμα του Σεφτσένκο και της παρέας του. Ο «Σέβα» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρόκριση της Ντιναμό Κιέβου, αφού ήταν ο σκόρερ της στο 1-1 του Μπερναμπέου (το γκολ της Ρεάλ ο Μιγιάτοβιτς), ενώ στον επαναληπτικό της Ουκρανίας πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, στη νίκη-πρόκριση με 2-0.

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-0/2-0 (2005-06)
Λίγους μήνες μετά το «έπος» της Κωνσταντινούπολης και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ αποκλείστηκε στην πρώτη φάση των νοκ άουτ και μάλιστα με δύο ήττες. Η Μπενφίκα τη νίκησε με 1-0 (Λουιζάο) στο πρώτο παιχνίδι στο Ντα Λουζ, ενώ επικράτησε και 2-0 στον επαναληπτικό του Άνφιλντ (Σιμάο, Μίκολι), παίρνοντας μία θριαμβευτική πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λεβερκούζεν 2-2/1-1 (2001-02)
Οι «ασπιρίνες» έφτασαν μέχρι τον τελικό εκείνη τη σεζόν, όμως για να το καταφέρουν αυτό, χρειάστηκε να περάσουν στα ημιτελικά το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά το 2-2 στο πρώτο παιχνίδι, στο Ολντ Τράφορντ (Ζίφκοβιτς αυτ, Φαν Νιστελρόι-Μπάλακ, Νόιβιλ), οι «κόκκινοι διάβολοι» εξακολουθούσαν να είναι το φαβορί. Μάλιστα, προηγήθηκαν στον επαναληπτικό της Μπάι Αρίνα με τον Κιν, όμως ο Νόιβιλ ήταν ο χρυσός σκόρερ για την Λεβερκούζεν, η οποία πήρε την πρόκριση, χάρις στα εκτός έδρας γκολ.

Ίντερ – Σάλκε 2-5/1-2 (2010-11)
Η ξέφρενη πορεία της παρέας του Ραούλ, του Νόιερ και του Κυριάκου Παπαδόπουλου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά εκείνη τη σεζόν, με την Σάλκε να παίρνει μία εντυπωσιακή πρόκριση στην προηγούμενη φάση, απέναντι στην Ίντερ, που ήταν εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το εκκωφαντικό 2-5 μέσα στο Μιλάνο έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, με την γερμανική ομάδα να επικρατεί των «νερατζούρι» και στον επαναληπτικό με 2-1.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 4-2/1-3 (2003-04)
Ο Φερνάντο Μοριέντες δε χωρούσε στη «βασίλισσα» μετά την έλευση των galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στην Μονακό και να αντιμετωπίσει την ίδια του την ομάδα στα προημιτελικά εκείνης της σεζόν. Ο Ισπανός ήταν αυτός που είχε μειώσει σε 4-2 στο πρώτο ματς του Μπερνμπέου, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Ο Μοριέντες ήταν ο πρωταγωνιστής και στον επαναληπτικό, αφού με ένα γκολ και μία ασίστ οδήγησε την Μονακό στη νίκη-πρόκριση με 3-1, τιμωρώντας με αυτόν τον τρόπο την Ρεάλ Μαδρίτης, που τον άφησε να φύγει.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μονακό 0-0/1-1 (1997-98)
Μετά το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Λουί Ντε, οι «κόκκινοι διάβολοι», που είχαν ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά, στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν ποτέ να ανατρέψουν το γρήγορο τέρμα του Τρεζεγκέ, καταφέρνοντας απλά να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Σόλσκιερ και την πρόκριση να καταλήγει στους Μονεγάσκους.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1/0-2 (2012-13)
Η πρόκριση της Μπορούσια στον τελικό έφερε τη σφραγίδα ενός και μόνο παίκτη, του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι. Ο Πολωνός ήταν... όλα τα λεφτά στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του στο 4-1 επί της «βασίλισσας» (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρονάλντο). Η πρόκριση ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι, αφού στον επαναληπτικό η Ρεάλ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή. Το 2-0 έδωσε σε εκείνη τη νίκη και στην Ντόρτμουντ την πρόκριση.

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1/2-1 (2007-08)
Εκτός από την Μπαρτσελόνα φέτος, οι «τζιαλορόσι» είχαν καταφέρουν να αποκλείσουν και την Ρεάλ Μαδρίτης πριν από ακριβώς δέκα χρόνια. Τότε, για τη φάση των 16, δε χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή, αφού πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά με δύο νίκες. 2-1 στην Ρώμη (Πιζάρο, Μαντσίνι – Ραούλ), 2-1 και στην Μαδρίτη (Ταντέι, Βούτσινιτς – Ραούλ), με διαιτητή τον Κύρο Βασσάρα!

Λυών – ΑΠΟΕΛ 1-0/0-1 (3-4 πεν.) (2011-12)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία κυπριακής ομάδας στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Μετά την πρόκριση από έναν όμιλο με Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ, ο ΑΠΟΕΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Λυών στη φάση των 16. Μετά την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, στο Ζερλάν, η κυπριακή ομάδα νίκησε με το ίδιο σκορ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, με σκόρερ τον Μαντούκα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Εκεί, με πρωταγωνιστή τον Διονύση Χιώτη, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 4-3 και πήρε μια πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά.

Πόρτο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1/1-1 (2003-04)
Η πορεία του Ζοσέ Μουρίνιο για την κορυφή της Ευρώπης είχε περάσει μέσα από το σημερινό του «σπίτι». Η Πόρτο είχε επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο, με την Γιουνάιτεντ να έχει πάρει προβάδισμα στη ρεβάνς και να κρατά την πρόκριση στα χέρια της μέχρι το 90’. Τότε, ο Χάουαρντ έκανε ένα τραγικό λάθος στην εκτέλεση φάουλ του Μακάρθι, με την μπάλα να του φεύγει από τα χέρια και τον Κοστίνια από κοντά να γράφει το τελικό 1-1, χαρίζοντας στους «δράκους» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα