Comeback με το εθνόσημο

Comeback με το εθνόσημο

bet365

Ο Τζίτζι Μπουφόν κάθισε ξανά κάτω από τα δοκάρια της Ιταλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποδοσφαιριστές, που είχαν πει «αντίο» στην εθνική τους ομάδα, όμως πήραν πίσω την απόφασή τους και επέστρεψαν.

Ροζέ Μιλά
Άπαντες τον θυμούνται από την παρουσία του στα γήπεδα της Ιταλίας, στο Μουντιάλ του 1990, όταν πανηγύριζε τα γκολ του, χορεύοντας στο σημαιάκι του κόρνερ. Με τα τέσσερα τέρματά του, οδήγησε το Καμερούν στα προημιτελικά (πρώτη αφρικανική ομάδα που το πετύχαινε), όμως ελάχιστοι θυμούνται πως για να αγωνιστεί τότε, χρειάστηκε να πέσει τηλεφώνημα από... ψηλά. Ο Ροζέ Μιλά είχε αποσυρθεί από την εθνική του ομάδα, όμως πριν το τουρνουά τον πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της χώρας, ζητώντας του να αγωνιστεί. Ο 38χρονος – τότε – επιθετικός είπε το «ναι» και τέσσερα χρόνια μετά (στα 42 του) αγωνίστηκε στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Χένρικ Λάρσον
Ο Σουηδός δεν επέστρεψε μία φορά στην εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά δύο. Μετά το Μουντιάλ του 2002, ο Λάρσον αποφάσισε να αποσυρθεί, όμως μετά από πιέσεις που δέχθηκε, τελικά φόρεσε ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο στο Euro 2004. Αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006, λέγοντας για δεύτερη φορά «αντίο» στην εθνική Σουηδίας, μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά δέχθηκε να αγωνιστεί ξανά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, πριν τελικά πάρει την οριστική απόφαση να μην αγωνιστεί πάλι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Τζέιμι Κάραχερ
Το γεγονός πως δεν βρισκόταν τακτικά στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας το καλοκαίρι του 2007, αν και ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του ισχυρίστηκε πως ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του με την Λίβερπουλ. Βέβαια, τότε είχε αφήσει ανοιχτό παράθυρο επιστροφής, εφόσον υπήρχε ανάγκη και τα «λιοντάρια» χρειάζονταν να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Όπως και έγινε πριν το Μουντιάλ του 2010, με την εθνική Αγγλίας να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα και τον Φάμπιο Καπέλο να καλεί στην αποστολή τον Κάραχερ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είπε το «ναι», ενισχύοντας τη χώρα του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, πριν αποσυρθεί μετά οριστικά.

Ζινεντίν Ζιντάν – Κλοντ Μακελελέ – Λιλιάν Τουράμ
Οι τρεις Γάλλοι μπαίνουν στην ίδια κατηγορία, καθώς ταυτόχρονα είχαν πει «αντίο» και μαζί επέστρεψαν στους «τρικολόρ». Μετά τον αποκλεισμό από την Ελλάδα, στον προημιτελικό του Euro 2004, Ζιντάν, Μακελελέ και Τουράμ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους. Ωστόσο, μετά την απογοητευτική πορεία της Γαλλίας στα προκριματικά του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας ζήτησε από τις «παλιοκαραβάνες» να επιστρέψουν για να βοηθήσουν την εθνική να προκριθεί στο Μουντιάλ. Όπως και έγινε. Ζιντάν, Μακελελέ και Τουράμ φόρεσαν ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, οδηγώντας την Γαλλία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μουντιάλ του 2006 αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τον Ζιντάν, ενώ οι άλλοι δύο συνέχισαν να αγωνίζονται μέχρι το Euro 2008.

Αντρέα Πίρλο
Με το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ο «Μαέστρος» ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την εθνική Ιταλίας, μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Ωστόσο, η έλευση του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία των «ατζούρι», έπειτα από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, οδήγησε τον Πίρλο να πάρει πίσω την απόφαση του και να συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Παρόλα αυτά, η επιστροφή του δεν κράτησε για πολύ, αφού αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια προκριματικών με την Ιταλία και στη συνέχεια έμεινε εκτός αποστολής από το Euro 2016. Ο λόγος; Είχε φύγει από την Ευρώπη και αγωνιζόταν στο MLS με τη New York City.

Λιονέλ Μέσι
Μετά τον τρίτο διαδοχικό χαμένο τελικό με την εθνική Αργεντινής (Μουντιάλ 2014, Κόπα Αμέρικα 2015 και 2016) ο σούπερ Λίο – που είχε χάσει και πέναλτι στον τελευταίο τελικό με την Χιλή - ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, ξεκίνησε μία εκστρατεία στη χώρα του για να μεταπεισθεί ο Μέσι και να πάρει πίσω την απόφασή του. Από τον πρόεδρο της χώρας και το δήμαρχο του Μπουένος Άιρες, μέχρι χιλιάδες απλούς φιλάθλους, που φώναζαν «Μη φύγεις, Λίο». Τελικά, ενάμιση μήνα μετά το «αντίο» του, ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την εθνική Αργεντινής, προκειμένου να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Σε λίγους μήνες θα έχει αυτή την ευκαιρία, πιθανότατα την τελευταία...

 

Τελευταία Νέα