Η Αγγλία χωρισμένη στα δύο

Η Αγγλία χωρισμένη στα δύο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους αγγλικούς «εμφυλίους» στην ιστορία των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κληρωτίδα είχε κέφια στην ανάδειξη των ζευγαριών για τα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αφού εκτός από το repeat του περσινού τελικού, έφερε αντιμέτωπες και τις δύο αγγλικές ομάδες, που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι, στον αγγλικό «εμφύλιο» Νο10, στην ιστορία των νοκ άουτ θεσμού. Οι «πολίτες» θα κοντραριστούν για πρώτη φορά με ομάδα από τη χώρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αντίθετα με τους «κόκκινους», που έχουν αγωνιστεί σε πέντε «εμφυλίους» και αυτός θα είναι ο έκτος.

Σκόραρε ο Σάντσες το πρώτο γκολ του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

2003-04: Τσέλσι – Άρσεναλ 1-1/1-2
Ο πρώτος αγγλικός «εμφύλιος» στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος προημιτελικός στο Στάμφορντ Μπριτζ ολοκληρώθηκε 1-1, με την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση μέσα στο Χάιμπουρι. Μπορεί η Άρσεναλ να προηγήθηκε, όμως οι «μπλε» έφτασαν στην ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση με 1-2.

2004-05: Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0/0-1
Η πρώτη από τις πολλές μονομαχίες τους μέσα σε μια πενταετία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος ημιτελικός στο Στάμφορντ Μπριτζ έληξε χωρίς σκορ, με τον επαναληπτικό του Άνφιλντ να κρίνεται από ένα τέρμα του Λουίς Γκαρσία, το οποίο κανείς δεν ξέρει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο το χαρακτήρισε γκολ-φάντασμα, όμως ο γνώριμός μας, Λούμπος Μίχελ, το μέτρησε και η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον τελικό.

2006-07: Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-0/0-1 (1-4 πεν.)
Δύο χρόνια μετά, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στα ημιτελικά, με την Λίβερπουλ και πάλι να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Νίκη με 1-0 για την Τσέλσι στο πρώτο παιχνίδι, νίκη και για την Λίβερπουλ με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό. Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση και πέναλτι, με τους «κόκκινους» να παίρνουν στη «ρώσικη ρουλέτα» την πρόκριση.

2007-08: Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-1/2-4
Η σεζόν που είχε τους περισσότερους αγγλικούς «εμφυλίους» από κάθε άλλη. Στο συγκεκριμένο προημιτελικό, η πρόκριση άλλαξε αρκετές φορές χέρια, μετά το 1-1 στο πρώτο ματς στο Εμιρέιτς. Στο Άνφιλντ, η Άρσεναλ προηγήθηκε, ισοφάρισε σε 2-2 (σκορ πρόκρισης), όμως τελικά η Λίβερπουλ νίκησε με 4-2 και πήρε τα εισιτήριο για τα ημιτελικά.

2007-08: Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1/2-3
Μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ βρήκε στο δρόμο της μία ακόμη ομάδα από το Λονδίνο. Αυτή τη φορά, όμως, οι «κόκκινοι» δε χαμογέλασαν. Και οι δύο ημιτελικοί με την Τσέλσι ολοκληρώθηκαν 1-1, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, όπου οι «μπλε» επικράτησαν με 3-2 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, παίρνοντας ταυτόχρονα ρεβάνς για τους δύο προηγούμενους αποκλεισμούς τους.

2007-08: Μάντσεστερ Γιουν. – Τσέλσι 1-1 (6-5 πεν.)
Μετά από τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, ο τρίτος αγγλικός «εμφύλιος» της σεζόν ήταν στον τελικό της Μόσχας. Για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο αγγλικές ομάδες διασταύρωναν τα ξίφη τους σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σηκώνει το τρόπαιο. Ρονάλντο και Λάμπαρντ ήταν οι δύο σκόρερ στην κανονική διάρκεια, με τους Τέρι και Ανελκά να είναι οι μοιραίοι για την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι.

2008-09: Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-3/4-4
Η τέταρτη και τελευταία φορά – μέχρι τώρα – που Λίβερπουλ και Τσέλσι αναμετρήθηκαν σε νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-3 υπέρ των «μπλε» στο πρώτο ματς στο Άνφιλντ ήταν αυτό που τους έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση. Αν και στον επαναληπτικό η Τσέλσι έπαιξε με τη φωτιά, η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή, με το τελικό 4-4 να δίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην ομάδα του Λονδίνου.

2008-09: Μάντσεστερ Γιουν. – Άρσεναλ 1-0/3-1
Την ίδια σεζόν, εκτός από την Τσέλσι, δύο ακόμη αγγλικές ομάδες βρέθηκαν στα ημιτελικά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον «εμφύλιο» με την Άρσεναλ, αφού μετά τη νίκη της με 1-0 στο Ολντ Τράφορντ, πέρασε... αέρα και από το Εμιρέιτς, με 3-1, τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τελικό.

2010-11: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουν. 0-1/1-2
Ο τελευταίος αγγλικός «εμφύλιος», πριν το φετινό της Λίβερπουλ με την Σίτι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν για μία ακόμη φορά το αφεντικό, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Νίκη με 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ επί της Τσέλσι, νίκη με 2-1 και στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ.

 

Τελευταία Νέα