Η εβδομάδα του Πάουλο Ντιμπάλα

Η εβδομάδα του Πάουλο Ντιμπάλα

Η εβδομάδα του Πάουλο Ντιμπάλα

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος γύρισε ύστερα από δύο μήνες για να λάμψει σαν Joya και να χαρίσει στην Γιουβέντους μια ονειρεμένη εβδομάδα.

Νάπολη, Σάββατο βράδυ. Οι τιφόζι των Partenopei έχουν στιβαχθεί στο San Paolo περιμένοντας τον αγώνα με την Ρόμα και φορούν ακουστικά για να μάθουν τι γίνεται στο Λάτσιο - Γιουβέντους στο Olimpico. Η ώρα περνά και όταν το χρονόμετρο φτάνει στο 90', στο γήπεδο υπάρχει αναβρασμός αφού όλοι πιστεύουν πλέον ότι η Γιούβε θα χάσει βαθμούς. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρουγκάνι δίνει στον Ντιμπάλα, ο οποίος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο ματς. Ο Αργεντινός με εκπληκτική τεχνική ξεφορτώνεται τον Παρόλο που είναι κολλημένος πάνω του και πέφτοντας νικά τον Στρακόσα παίρνοντας εκδίκηση για το πέναλτι που του έπιασε στο 93' στον πρώτο γύρο και ανοίγοντας τον δρόμο για το 7ο σερί πρωτάθλημα στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σε κάποια στιγμή σκέφτηκε να τον βγάλει.

Ο 24χρονος είχε επιστρέψει στη δράση μόλις ένα ματς πριν από αυτό με την Λάτσιο, μπαίνοντας σαν αλλαγή κόντρα στην Τορίνο και η επιστροφή του έμελλε να σημαδέψει ίσως την πιο καθοριστική εβδομάδα των Bianconeri. Το πέρασμα της Γιουβέντους με αυτό τον τρόπο από την Ρώμη, δεν επηρέασε μόνο τους τιφόζι στην Νάπολι. Ούτε ώρα μετά το φινάλε του ματς στο Olimpico, οι Vesuviani φάνηκε ότι έχουν αδειάσει. Παρότι ο Ινσίνιε τους έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ, η Ρόμα βρήκε τον τρόπο να νικήσει με επιβλητικό τρόπο στο San Paolo (2-4), γκρεμίζοντας την ομάδα του Σάρι από την κορυφή.

Τέσσερις μέρες αργότερα, η Γιουβέντους πέταξε για το Λονδίνο, έχοντας σύμφωνα με τους περισσότερους experts του εξωτερικού ελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψει από το 2-2 του Τορίνο κόντρα στην Τότεναμ. Και όντως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα αν έβλεπε κάποιος μόνο το πρώτο μέρος. Οι Bianconeri δέχθηκαν μεγάλη πίεση και βρέθηκαν να χάνουν 1-0, όμως στην επανάληψη ο Ιγουαΐν ισοφάρισε και προς το τέλος ο Ντιμπάλα πήρε την πάσα του Pipita και νίκησε με πειστικό τελείωμα τον Γιορίς για το 1-2 που έστειλε την Μεγάλη Κυρία στους «8».

Η συνέχεια στο Champions League ήταν κάτι που κάθε άλλο παρά δεδομένο ήταν για την Γιουβέντους και μετά τη μεγάλη νίκη στην Αγγλία η παλιά φρουρά αποθέωσε τον μεσοεπιθετικό. «Είναι μεγάλο προνόμιο που τον έχουμε μαζί μας σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο της σεζόν». Και εκείνος δεν άργησε να τους δείξει ότι όταν είναι καλά θα βοηθά στα δύσκολα και τα φαινομενικά ίσως, εύκολα. Το μεσημέρι της Κυριακής, η Γιούβε φιλοξένησε την Ουντινέζε στο Allianz και όταν κέρδισε φάουλ, ο La Joya πήρε την μπάλα για να κάνει κάτι που είχε κάνει άλλες δύο φορές.

Εχοντας βάλει δύο γκολ στους Friuliani με αυτό τον τρόπο, ο Ντιμπάλα το έκανε ξανά. Εστειλε την μπάλα σε σημείο που ο Μπισάρι δεν μπορούσε να φτάσει και αφού ο Ιγουαΐν έχασε πέναλτι, στο δεύτερο μέρος πέτυχε ένα ακόμα γκολ για να σφραγίσει τη νίκη με 2-0 και να βάλει την Γιούβε σε θέση super φαβορί για το 7ο σερί πρωτάθλημα. Ηταν το 8ο φάουλ του Ντιμπάλα με τους Bianconeri, επίδοση που δεν έχει πιάσει άλλος από τη σεζόν 2015-16, όπως και το 19ο γκολ σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με τους Τορινέζους.

Ο Ντιμπάλα μπορεί να μην είναι ο Λιονέλ Μέσι, όμως για την Γιουβέντους, είναι ο δικός της Μέσι. Είναι ο παίκτης των Bianconeri με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και παρότι πρόσφατα πέρασε άσχημο στάδιο με αμφισβήτηση ακόμα και από τον Αλέγκρι, εμφανίστηκε στο πιο κρίσιμο της σεζόν. Ο άνθρωπος με το παρατσούκλι 'κόσμημα' είναι αυτός που τα αφεντινά βλέπουν ως τον star-player του αύριο και το ότι εμφανίζεται όταν η μπάλα καίει, μόνο πώρωση μπορεί να προκαλεί στους τιφόζι, οι οποίοι δεν χορταίνουν να βλέπουν τον... R2, όπως τον λένε κάποιοι για τα τρομερά σουτ-curlers που βάζει συχνά πυκνά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης