Όταν ο Ρονάλντο βάζει στην άκρη τον εγωισμό του

Όταν ο Ρονάλντο βάζει στην άκρη τον εγωισμό του

Όταν ο Ρονάλντο βάζει στην άκρη τον εγωισμό του

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις, που ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε κάποιον συμπαίκτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης να εκτελέσει πέναλτι.

Αρκετή κουβέντα έχει σηκώσει τα τελευταία 24ωρα στην Ισπανία η ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο να επιτρέψει στον Καρίμ Μπενζεμά να εκτελέσει πέναλτι στο παιχνίδι κόντρα στην Αλαβές. Βλέπετε, κανείς δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες κινήσεις αλτρουισμού από τον CR7, ο οποίος πολλές φορές ασχολείται περισσότερο με τα δικά του νούμερα και στατιστικά, παρά με την ίδια του την ομάδα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει επιδείξει μια στάση αλληλεγγύης προς τον συμπαίκτη του, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο από τους φίλους της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, τον άφησε να σουτάρει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από την άσπρη βούλα, μια κίνηση πάντως που έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, με άλλους συμπαίκτες του. Μήπως, τελικά, δεν είναι τόσο εγωιστής, όσο όλοι νομίζουν;

Κακά (Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2)
Οι δυο τους πήγαν μαζί στη «βασίλισσα» το καλοκαίρι του 2009 και μπορεί ο Ρονάλντο να είχε ήδη ξεκινήσει την απόσβεση, ο Βραζιλιάνος δεν είχε βρει ακόμη δίχτυα μέχρι το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στο Μαδριγάλ. Με το σκορ στο 0-1 (με γκολ Ρονάλντο) η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε πέναλτι, με τον Κριστιάνο να επιτρέπει στον Κακά να το εκτελέσει και να... ανοίξει λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.

Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 6-2)
Καρμπόν με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, τη σεζόν 2009-10. Όπως στο Μαδριγάλ ο Ρονάλντο είχε ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια επέτρεψε στον Κακά να χτυπήσει το πέναλτι για το 2-0, έτσι ακριβώς έγινε στο Μπερναμπέου, στο δεύτερο γύρο. Ο Κριστιάνο είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, επιτρέποντας στον Βραζιλιάνο να χτυπήσει το πέναλτι για το 2-0. Μόνο που ο δείκτης του σκορ δεν έμεινε εκεί, ανεβαίνοντας κι άλλο για το τελικό 6-2.

Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 6-2)
Στο ίδιο παιχνίδι, ο Κριστιάνο δεν άφησε μόνο τον Κακά να σουτάρει από την άσπρη βούλα, αλλά το έκανε και αργότερα με τον Τσάμπι Αλόνδο. Βέβαια, η εικόνα δείχνει πως δεν το έκανε... με την καρδιά του, αλλά υπέκυψε στις πιέσεις του συμπαίκτη του, ο οποίος ήθελε να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ. Και τα κατάφερε, όμως ο είδε τον Ρονάλντο να μην πηγαίνει να τον συγχαρεί, μετά την επίτευξη του γκολ.

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1)
Με το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής για σεζόν 2010-11 να είναι στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, ο Ντι Μαρία κέρδισε πέναλτι. Ο Σέρχιο Ράμος, που δεν είχε πετύχει άλλο γκολ μέσα στη σεζόν ζήτησε από τον Ρονάλντο να αναλάβει αυτός την εκτέλεση. Όπερ και εγένετο. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Το τελευταίο γκολ της «βασίλισσας» μπήκε πάλι με πέναλτι, μόνο που το εκτέλεσε ο Κριστιάνο, καθώς ήθελε να φτάσει στο χατ-τρικ.

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης-Μούρθια 5-1)
Μπορεί κόντρα στην Αλαβές να επέτρεψε στον Μπενζεμά να εκτελέσει για πρώτη φορά πέναλτι στο πρωτάθλημα παρουσία του, όμως κάτι τέτοιο έχει ξαναγίνει στο κύπελλο Ισπανίας. Τη σεζόν 2010-11, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενούσε την Μούρθια, με το σκορ να είναι στο 3-1. Ο Ντι Μαρία κέρδισε την «εσχάτη των ποινών», ο Ρονάλντο έδωσε το ΟΚ στο συμπαίκτη του και ο Καρίμ Μπενζεμά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

 

Τελευταία Νέα