Κουτρόνε: Το... δώρο του Μοντέλα στη Μίλαν

Κουτρόνε: Το... δώρο του Μοντέλα στη Μίλαν

Κώστας Ζάλιαρης
Κουτρόνε: Το... δώρο του Μοντέλα στη Μίλαν

bet365

Ένα 20χρονο παιδί με πάθος και killer-instict κλέβει την παράσταση στη φετινή Μίλαν και ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει στο FourFourTwo του gazzetta.gr για τον λόγο που οι οπαδοί των «ροσονέρι» θα μπορούν να πουν μια καλή κουβέντα όταν αναφέρονται στον Βιντσέντζο Μοντέλα...

Κάθε φορά, έμενε μέχρι να φύγει. Η ομάδα δεν σήκωνε κεφάλι με τίποτα. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού, έκαναν γκελ στον κόσμο με σύνθημα για μια μεγάλη αντεπίθεση από τους «ροσονέρι» τη φετινή σεζόν, ενώ και η απόκτηση του Λεονάρντο Μπονούτσι από τη Γιουβέντους σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού.

Ο Βιντσέντζο Μοντέλα, ούτε άγνοια κινδύνου είχε, ούτε... χαζός ήταν. Ίσως γνώριζε κι εκείνος πολύ καλά πως με την τροπή που είχε πάρει η φετινή σεζόν, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στην τεχνική ηγεσία του κλαμπ και θα ερχόταν η στιγμή που θα απομακρυνόταν σε μια μορφή του απαραίτητου «ηλεκτροσόκ» που χρειάζονται οι ομάδες στις οποίες φαίνεται κατά περιόδους πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει.

Μέσα στην όλη... μαυρίλα που σκέπασε το «Σαν Σίρο» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κόντρα σε όλες τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που δημιούργησε το γενικότερο κλίμα «αναγέννησης» στον σύλλογο από το καλοκαίρι του 2017, ξεχώρισε ένα 19χρονο παιδί.

Εκείνο που στην προετοιμασία σκόραρε δύο φορές απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου σε φιλική νίκη με σκορ 4-0 και δήλωνε πως «είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Στο πρώτο γκολ που πέτυχα, δεν το πίστευα», φιλώντας το tattoo που έχει κάνει για την οικογένειά του, στον πανηγυρισμό του.

Ο Πάτρικ Κουτρόνε, είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι φίλοι της Μίλαν θυμούνται να χαμογελούν και αρχίζουν να έχουν ξανά ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Πιο συγκρατημένα αυτή τη φορά, αλλά ο 20χρονος, πλέον, επιθετικός, είναι εκείνος που με την τρέχουσα σεζόν να έχει φτάσει στον Φεβρουάριο, έχει μετρήσει 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τα ροσονέρι χρώματα, σκοράροντας γι' ακόμα μια φορά στην εκτός έδρας νίκη (3-0) επί της Λουντογκόρετς για τους «32» του Europa League.

Ο Τζενάρο Γκατούζο, που βρίσκεται πλέον στην άκρη του πάγκου του κλαμπ από το Μιλάνο, δεν δίστασε να κάνει μια σημαντική, αλλά και ικανή να προσθέσει βάρος και πίεση στον παίκτη, σύγκριση. Αυτή, ο Κουτρόνε δεν θέλησε να τη σχολιάσει, λέγοντας απλά πως είναι πάρα πολύ νωρίς για να τον βάλει κάποιος δίπλα στο όνομα, την καριέρα και την παραγωγικότητα του Πίπο Ιντσάγκι! «Όπως κι εκείνος, έτσι και ο μικρός έχει μέσα του το... δαιμόνιο του γκολ. Φυσικά πρέπει να βελτιωθεί και έχει ακόμα απίστευτα περιθώρια, όμως έχει δίψα για να το πετύχει» ήταν η αναφορά του πρώην κόουτς του ΟΦΗ και νυν της Μίλαν για τον 20χρονο στράικερ.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Parediense και στα 9 γράφτηκε στην Μίλαν ολοκληρώνοντας την πρώτη του σεζόν ως Rossonero σημειώνοντας 80 γκολ.

Φέτος, σε 31 συμμετοχές, μαζί και με τα ματς της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Κουτρόνε μετράει 15 τέρματα και 2 ασίστ στη μέχρι στιγμής παρουσία του στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι», εκεί όπου έκανε ντεμπούτο στη Serie A για λίγα λεπτά με αλλαγή, στο ματς της 21ης Μαΐου του 2017, κόντρα στη Μπολόνια, απέναντι στην οποία το σύνολο του Μοντέλα, τότε, επιβλήθηκε με σκορ 3-0.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, λήφθηκε η απόφαση από τη διοίκηση της ομάδας να του προσφέρει νέο συμβόλαιο προκειμένου να μην τον χάσει κι έτσι, ο Πάτρικ Κουτρόνε έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμφωνητικό, ξεκινώντας ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο στο «Σαν Σίρο», αποφασίζοντας από την πρώτη του, γεμάτη χρονιά σε επίπεδο Ανδρών να πρωταγωνιστήσει. Λίγε μέρες νωρίτερα, στα μέσα του Αυγούστου, ο Βιντσέντζο Μοντέλα είχε πάρει την απόφαση που ίσως και να μπορεί να πει κανείς ότι... έκανε τη διαφορά στη φετινή Μίλαν.

Μπορεί τα πάντα να πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τον συγκεκριμένο κόουτς στην τεχνική ηγεσία, όμως, εκείνος είχε καταλάβει ότι η αχτίδα του φωτός που αντίκριζε στο πρόσωπο του νεαρού επιθετικού, θα γινόταν μια δυνατή και φωτεινότατη δεσμίδα, ικανή να προσφέρει λάμψη στον σύλλογο.

Όταν τα πάντα έδειχναν ότι ο Κουτρόνε θα αποχωρούσε με τη μορφή δανεισμού για να πάρει παιχνίδια και να «ψηθεί», με την Κροτόνε να παρουσιάζεται τότε ως ο πιθανότερος προορισμός του, ο Μοντέλα είπε το «όχι» και προτίμησε να τον κρατήσει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, παίρνοντας μεν το ρίσκο του, αλλά ως άνδρας, θέλησε να ζήσει ή να «πεθάνει» με την επιλογή του.

«Με εντυπωσίασε στην προετοιμασία κι έτσι αποφάσισα να τον κρατήσω μαζί μου. Βελτιώθηκε πολύ παίζοντας στην primavera πέρυσι και μου έδειξε τα πράγματα που ήθελα να δω για να με πείσει και να πιστέψω σ' εκείνον. Είναι ενθουσιώδης και πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία με την περίπτωσή του. Η αρχή είναι πάντοτε δύσκολη και η πίεση που ασκείται στη Μίλαν από τα Media, χρειάζεται διαχείριση» είχε αναφέρει ο πρώην, πλέον, τεχνικός της ομάδας.

Αν τον βρει κανείς και τον ρωτήσει, θα δηλώσει απόλυτα περήφανος και δικαιωμένος. Κι ας έχει δει τον μικρό να «τρέχει» μόλις τα 2/3 της πρώτης του φουλ επαγγελματικής ποδοσφαιρικής χρονιάς...

 

Τελευταία Νέα