«Τυφώνες» μακριά από το σπίτι τους

«Τυφώνες» μακριά από το σπίτι τους

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις ομάδες που συνέτριψαν εκτός έδρας τις αντιπάλους τους στο πρώτο παιχνίδι των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι τέσσερις πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μπήκαν ήδη... στην ιστορία. Και μπορεί τη μερίδα του λέοντος στις συζητήσεις να έχουν το Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2 και το Ρεάλ-Παρί 3-1, ωστόσο Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τους επαναληπτικούς, αφού έκαναν πάρτι απέναντι σε Βασιλεία και Πόρτο, αντίστοιχα. Το 4-0 των «πολιτών» στην Ελβετία και το 5-0 των «κόκκινων» στην Πορτογαλία αποτελούν κάποιες από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες σε πρώτο παιχνίδι της νοκ άουτ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει αντίστοιχες συντριβές του παρελθόντος.

Σπόρτινγκ – Μπάγερν 0-5 (2008-09)
Πραγματικός «σίφουνας» η γερμανική ομάδα στο Ζοσέ Αλβαλάδε, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16». Ριμπερί και Τόνι πέτυχαν από δύο γκολ, ο Κλόζε πρόσθεσε άλλο ένα και η Μπάγερν επικράτησε με 05. Ο εφιάλτης για την Σπόρτινγκ, όμως, συνεχίστηκε και στο Μόναχο, όπου ηττήθηκε με 7-1, με το συνολικό 12-1 να αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ίντερ – Σάλκε 2-5 (2010-11)
Η εκπληκτική ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ είχε περάσει το εμπόδιο της Βαλένθια στους «16» και στα προημιτελικά τέθηκε αντιμέτωπη με τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μπορεί οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν δύο φορές με 1-0 και 2-1, ωστόσο η παρέα του Ραούλ, του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Νόιερ έκανε πάρτι στο Σαν Σίρο, φεύγοντας με το εντυπωσιακό 2-5 στις αποσκευές της. Τα γκολ της Ίντερ είχαν πετύχει οι Στάνκοβιτς και Μιλίτο, ενώ για την Σάλκε σκόραραν Ματίπ, Εντού (2), Ραούλ και Ρανόκια (αυτ.).

Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-6 (2013-14)
Ίσως η κορυφαία βραδιά ever της τριπλέτας BBC των Μαδριλένων. Μπενζεμά, Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσαν από δύο γκολ ο καθένας στην Βέλτινς Αρίνα, με την Ρεάλ να συντρίβει την Σάλκε, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-6 με τον Χούντελαρ.

Λεβερκούζεν – Παρί Σεν Ζερμέν 0-4 (2013-14)
Στον αστερισμό του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς κινήθηκε η Μπάι Αρίνα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε δύο τέρματα (το δεύτερο με απίθανο «τούβλο» έξω από τη μεγάλη περιοχή), ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Ματουϊντί και Καμπάιγ, για το τελικό 0-4 της Παρί επί της Λεβερκούζεν.

 

Τελευταία Νέα