Δεν φταίει μόνο ο Κόντε

Δεν φταίει μόνο ο Κόντε

Gazzetta team
Δεν φταίει μόνο ο Κόντε

bet365

Ο Thore Haugstad γράφει για τον Αντόνιο Κόντε, που είναι θύμα της δικής του επιτυχίας στην Τσέλσι.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε πέρυσι ο Κόντε ήταν η κατάκτηση της Premier League. Αν δεν το είχε κάνει, κανένας δεν θα μιλούσε τώρα για απόλυσή του με την Τσέλσι στην τέταρτη θέση. Κατά κάποιο τρόπο εκείνος ανέβασε τις απαιτήσεις. Για μία ομάδα που είχε τερματίσει στη 10η θέση της σεζόν 2015-16, μία θέση στην τετράδα θα ήταν ούτως ή άλλως επιτυχία.

Ο Ιταλός γνώριζε ότι οι περσινές συνθήκες (χωρίς ευρωπαϊκά ματς, λίγοι τραυματισμοί, τύχη) δεν θα ήταν με το μέρος του και φέτος. Έτσι, ακόμη και πριν το τέλος της περσινής σεζόν είχε προειδοποιήσει τη διοίκηση. Τώρα, ο τίτλος μοιάζει ήδη μακρινή ανάμνηση και φαίνεται ότι η προειδοποίησή του ήταν σωστή. Η Τσέλσι προφανώς και έχει τους λόγους της να απολύσει τον Κόντε, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ένας από αυτούς. Με δεδομένες τις συνθήκες, τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος λογικός από τη φετινή Τσέλσι; Το να περιμένεις να μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου θα ήταν σαν να αγνοείς όλους εκείνους τους παράγοντες υπέρ της πέρυσι. Η πορεία της δεν γινόταν να επαναληφθεί. Οι μπλε έκαναν μεταγραφές το καλοκαίρι, αλλά το «σοκ» της επιστροφής στο Champions League αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για αυτό το ρόστερ.

Antonio Conte

Εκείνο που προξενεί τη μεγαλύτερη περιέργεια είναι ότι η Τσέλσι είχε τα χρήματα να χτίσει ένα ρόστερ, που θα μπορούσε να υποστηρίξει τη διεκδίκηση δεύτερου συνεχόμενου τίτλου. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο Αμπράμοβιτς ήταν στην κορυφή των εξόδων για μεταγραφές. Αυτό είναι που κάνει πολύ δύσκολη τη δουλειά του Κόντε. Ακόμη και τον Ιανουάριο ο Ιταλός ήθελε περισσότερες μεταγραφές και... καλύτερες. Οι μπλε έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τους πρώτους τους στόχους σε ελάχιστες περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες.

Είναι κατανοητό να μην θέλει η Τσέλσι να μπει στο χορό των εκατομμυρίων που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσει και κάποιες από τις δύσκολες προτάσεις του Κόντε, αν θέλει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους στην Premier League. Όπως είπε και ο Γκάρι Νέβιλ, η Τσέλσι έχει σταματήσει να είναι ανταγωνιστική στη μεταγραφική αγορά. Όλα αυτά κάνουν τον φετινό ρεαλιστικό στόχο της Τσέλσι να είναι μία θέση στην τετράδα.

Και εκεί ακριβώς βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Λονδρέζοι. Ο Κόντε δείχνει να βρίσκεται σε κρίση, να παλεύει για τη θέση του, αλλά η ομάδα του βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά από την Λίβερπουλ και πάνω από Τότεναμ και Άρσεναλ. Είναι ακόμα μέσα στο Κύπελλο και στο Champions League. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά, η σεζόν της Τσέλσι δείχνει να βρίσκεται στα επίπεδα των υπόλοιπων ομάδων στην Αγγλία, με εξαίρεση την Μάντσεστερ Σίτι.

Roman Abramovich

Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ η Τσέλσι πρόκειται να απολύσει τον Κόντε ούτως ή άλλως μέχρι το τέλος της σεζόν, αν όχι νωρίτερα. Η διοίκηση μπορεί να επικαλεστεί τη γκρίνια του για τις μεταγραφές και τη συνεχή κριτική του και θα έχει δίκιο. Μόνο και μόνο με βάση τη συμπεριφορά του θα μπορούσε να τον είχε απολύσει εδώ και καιρό. Ο λόγος που δεν το έχει κάνει είναι ότι πιθανότατα πιστεύει ότι λίγοι προπονητές θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα στη θέση του υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

 

Τελευταία Νέα