Ho visto Quagliarella!

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ho visto Quagliarella!

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα που λίγο πριν κλείσει τα 35 διανύει με την Σαμπντόρια την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Οταν στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο Ντιέγο Μαραντόνα έκανε το ποδόσφαιρο να μοιάζει με ποίηση και όλο τον πλανήτη να ασχολείται με την Νάπολι, οι τιφόζι των Partenopei είχαν κάθε λόγο για να τα χάσουν. Εκστασιασμένοι οπαδοί πήγαιναν ακόμα και στα νεκροταφεία για να γράψουν στους νεκρούς «δεν ξέρετε τι χάνετε», οπότε το απλό, ότι δηλαδή είχαν δει από κοντά τον Μαραντόνα να αγωνίζεται στην ομάδα τους, ήταν από μόνο του κάτι πολύ σπουδαίο. Το «ho visto Maradona» ηχούσε σε πολλά decibel πάνω από το San Paolo για χάρη του Θεού, που χάρισε στην Νάπολι τα δύο της Scudetti (1987, 1990). Μερικές δεκαετίες αργότερα, με το club του Νότου να έχει περάσει πολλά, οι fans της Γιουβέντους τραγουδούσαν στα μεταξύ τους ματς «ho visto Quagliarella», ένα σύνθημα που στην πορεία καθιερώθηκε για τον Ιταλό επιθετικό. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 35, ο Φάμπιο έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα 15 γκολ σε μία σεζόν στην Serie A και οι σημερινοί τιφόζι της Σαμπντόρια μπορούν να λένε μελλοντικά στους νεότερους «ho visto Quagliarella»...

Από τον Μάιο του 2000, όταν έκανε ντεμπούτο στην Serie A με την Τορίνο, μέχρι σήμερα, ο Κουαλιαρέλα δεν έχει κουραστεί να αλλάζει ομάδες. Και φυσικά οι ομάδες, όπως αποδεικνύεται, δεν χάνουν την ευκαιρία να τον αποκτήσουν όταν τον βρουν διαθέσιμο. Ο Ναπολιτάνος επιθετικός όπου και αν έπαιξε, σκόραρε συστηματικά και αυτό κάνει μέχρι και σήμερα, χωρίς τίποτα να είναι τυχαίο. Κόντρα στην Φιορεντίνα έκανε μαγικά πράγματα και συνέχισε να οδηγεί τους Blucerchiati στην τρελή πορεία τους προς την Ευρώπη.

Στο 30' κατέβασε και ταυτόχρονα πήρε μπροστά του την μπάλα ύστερα από σέντρα από δεξιά και εκτέλεσε και στο δεύτερο μέρος καθάρισε μόνος του την Φιορεντίνα. Στο 60' τελείωσε ψύχραιμα μέσα από την περιοχή με τσίμπημα πάνω από τον τερματοφύλακα και στο 68' με περίσσια αυτοπεποίθηση και πειστικό τρόπο τίναξε τα δίχυα για το 3-0. Προς το τέλος, ο τεχνικός των Γενοβέζων, Μάρκο Τζανπάολο, τον έβγαλε και έδωσε στους τιφόζι την ευκαιρία να τον αποθεώσουν ξανά. Ο Φάμπιο πήρε ένα απίστευτο standing ovation στο Marassi και έδωσε αγκαλιά στον allenatore με τον οποίο έπιασε το peak του.

Η καλύτερη επίδοση του Κουαλιαρέλα, μέχρι την Κυριακή, ήταν τα 13 γκολ, κάτι το οποίο είχε κάνει τις σεζόν 2006-07 [Σαμπντόρια], 2008-09 [Ουντινέζε] και 2014-15 [Τορίνο]. Στον αγώνα με τους Viola ξεκίνησε από τα 12 και τελείωσε στα 15 με το τρίτο χατ-τρικ του στην Serie A, ύστερα από εκείνα με την Γιουβέντους (2012) και Τορίνο (2015). «Χωρίς το μυαλό, το σώμα δεν πάει πουθενά. Βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που μου αρέσει πολύ, σε μια ομάδα με την οποία περνάω καλά και όλα βγαίνουν στο γήπεδο. Αφιερώνω το χατ-τρικ στην οικογένεια και τον εαυτό μου».

Εκτός από απλά μια καταπληκτική χρονιά, ο Κουαλιαρέλα συνεχίζει να γράφει ιστορία. Τα 125 γκολ [σε 387 ματς] τον κάνουν Νο1 της λίστας με τους εν ενεργεία παίκτες του Campionato, στο οποίο έχει βρει δίχτυα με 6 διαφορετικές ομάδες [Ασκολι, Σαμπντόρια, Ουντινέζε, Νάπολι, Γιουβέντους, Τορίνο]. Η εξαιρετική φυσική κατάσταση, ο τρόπος που προσέχει το σώμα του και η δίψα να μείνει στο top-level του επιτρέπουν να παραμένει σεσημασμένος killer στο calcio. Η επιθυμία να μην εγκαταλείψει ποτέ αποζημιώνεται στο γήπεδο και το work-ethic του πρέπει να είναι οδηγός για κάθε πιτσιρικά που βλέπει στην τηλεόραση τον αειθαλή bomber...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης