Ρεάλ: Πιο κρίση δεν γίνεται

Ρεάλ: Πιο κρίση δεν γίνεται

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ρεάλ: Πιο κρίση δεν γίνεται

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μοιάζει άλλος άνθρωπος και την Ρεάλ Μαδρίτης που μοιάζει με μαγεμένη Βασίλισσα.

Οταν η Ρεάλ έκανε πλάκα στο Supercopa στην Μπαρτσελόνα και ο Ρονάλντο έβαζε εκείνο το υπερτεμάχιο στο παραθυράκι, ακόμα και ο κορυφαίος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να κοντράρει την πραγματικότητα. Μερικούς μήνες μετά, τα πάντα είναι διαφορετικά στο Santiago Bernabeu. «Στη θέση που βρισκόμαστε, πρέπει να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στο Champions League της επόμενης χρονιάς. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας για το υπόλοιπο της σεζόν». Μετά την εντός έδρας ήττα από την Βιγιαρεάλ, με την ψυχρή λογική ενός Γερμανού, ο Τόνι Κροος έδωσε με δύο λόγια την κατάσταση της ομάδας του Ζιντάν.

Υστερα από τρία χρόνια σούπερ επιτυχιών, μια άσχημη περίοδος ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κάποια στιγμή, όμως ο τρόπος που καταστρέφονται οι Blancos είναι εντυπωσιακός. Για πρώτη φορά από το 2009 η Ρεάλ χάνει τρεις φορές στην έδρα της στην La Liga, ενώ από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια δεν έχει κερδίσει κανένα, δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία εντός [πρώτη φορά από το 2000] και έχει χάσει 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα, περισσότερους απ’ όσους σε όλο το 2016-17.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού θα μπορούσε κανείς να πετάξει ότι μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει ακόμα και την 4η θέση στο πρωτάθλημα, όμως ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, κινδυνεύει ρεαλιστικά να δει την Μπαρτσελόνα να της παίρνει το στέμμα Φεβρουάριο μήνα. Οι Blaugrana παίζουν σε μία από τις ‘χειρότερες’ έδρες για εκείνους, στο Anoeta της Σοσιεδάδ, όμως αν τα καταφέρουν θα πάνε στους 19 βαθμούς τη διαφορά από την Ρεάλ, που έχει αποτύχει να σκοράρει στα 5 τελευταία δεύτερα ημίχρονα στην La Liga. Οι παίκτες του Ζιντάν έχουν χάσει ήδη 13 βαθμούς στο Bernabeu, όπου ακόμα και στο Κύπελλο απέτυχαν να νικήσουν ομάδες όπως Φουενλαμπράδα και Νουμάνθια. Και το καλύτερο; Ολα αυτά έρχονται μόλις έναν μήνα πριν τους διπλούς αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League.

Τι συμβαίνει όμως στην Ρεάλ; «Η εξήγηση είναι να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα αλλάξουμε. Και στο επόμενο παιχνίδι που θα νικήσουμε, να σκεφτούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να νικήσουμε στο επόμενο. Ετσι πάνε τα πράγματα». Ακούγεται ίσως απλό έτσι όπως το λέει ο Ζιντάν, όμως ο λόγος που η ομάδα του βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση είναι ακόμα πιο απλός.

Οι μαύρες μέρες τις Ρεάλ, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι συμπίπτουν με αυτές της ξηρασίας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι κάτι που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι δηλαδή ο CR7 θα πέσει τόσο χαμηλά στο σκοράρισμα, ειδικά για τα δικά του εξωγήινα standards, όμως αποτελεί την απόδειξη για το ότι πρόκειται για άνθρωπο. Στον αγώνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ ήταν ξανά σκιά του εαυτού του. Χωρίς να έχει ούτε μία επιτυχημένη ντρίμπλα, προσπάθησε 11 φορές αλλά η γκίνια δεν έσπασε. Ο 32χρονος ύστερα από 18 αγώνες έχει μείνει στα 4 γκολ και δεν είναι καν ο πρώτος σκόρερ των Merengues στην La Liga.

Η εικόνα της Ρεάλ είναι αυτή λόγω της έλλειψης των γκολ από τον Ρονάλντο. Και αν από τη μία η Παρί πετυχαίνει σε άσχημη φάση την Ρεάλ, από την άλλη το Champions League είναι η διοργάνωση στην οποία αρρωσταίνει περισσότερο ο Ρονάλντο και ειδικά φέτος αποτελεί το μοναδικό πράγμα από το οποίο μπορεί να πιαστεί για να κάνει επιτυχημένη, μια ιστορικά αποτυχημένη σεζόν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης