Xατ-τρικ... back to back

Xατ-τρικ... back to back

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πέντε ποδοσφαιριστές, που έχουν σημειώσει τουλάχιστον τρία τέρματα σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ.

Την ευκαιρία να γράψει ιστορία έχει σήμερα ο Χάρι Κέιν. Ο άνθρωπος που το 2017 ξεπέρασε Μέσι και Ρονάλντο στο σκοράρισμα, ενώ σημείωσε τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλον στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος σε ένα ημερολογιακό έτος, έχει τη δυνατότητα να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ με την αυγή του νέου έτους. Σε περίπτωση που καταφέρει να σημειώσει τρία τέρματα απέναντι στην Σουόνσι, τότε θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ, που θα έχει πετύχει τρία συνεχόμενα χατ-τρικ (προηγήθηκαν αυτά κόντρα σε Μπέρνλι και Σαουθάμπτον). Από το 1992 μέχρι σήμερα, μόλις πέντε παίκτες - μεταξύ αυτών και ο ίδιος – έχουν σημειώσει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Λες Φέρντιναντ (ΚΠΡ)
Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που πέτυχε δύο συνεχόμενα χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος, το 1992-93. Στην 38η αγωνιστική, ο επιθετικός της ΚΠΡ πέτυχε τρία γκολ, σε ένα 4-3 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ και δύο ημέρες (!) αργότερα πραγματοποίησε το ίδιο επίτευγμα, σε ένα εκτός έδρας 3-5 επί της Έβερτον.

Ίαν Ράιτ (Άρσεναλ)
Ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ (μόνο ο Ανρί τον ξεπερνάει) κατάφερε να πετύχει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 1993-94. Και μάλιστα και τα δύο ήταν σε εκτός έδρας παιχνίδια των «κανονιέρηδων». Το πρώτο στην 31η στροφή, σε ένα 5-1 επί της Ίπσουιτς και το δεύτερο στην επόμενη αγωνιστική, στο 4-0 κόντρα στη Σαουθάμπτον.

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Ο Ιβοριανός έκανε χατ-τρικ σε δύο συνεχόμενους αγώνες, όχι όμως στο ίδιο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί το πρώτο ήταν στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2009-10, στο 8-0 της Τσέλσι επί της Γουίγκαν (φιέστα των «μπλε» για τον τίτλο) και επόμενο στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, στο 6-0 των Λονδρέζων κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Είχε βάλει τη σφραγίδα του στη μεγαλύτερη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ. Σε εκείνο 8-2 της 3ης αγωνιστικής, τη σεζόν 2011-12, ο Άγγλος επιθετικός είχε πετύχει τρία τέρματα. Δύο εβδομάδες αργότερα (μεσολάβησαν παιχνίδια εθνικών ομάδων), ο Ρούνεϊ έφτασε πάλι σε χατ-τρικ, στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπόλτον με 5-0.

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
Το εντυπωσιακό φινάλε των «πετεινών» στο προηγούμενο πρωτάθλημα, που τους έφερε στη δεύτερη θέση, έφερε την υπογραφή του Άγγλου. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν, η Τότεναμ σημείωσε 13 τέρματα, με τον Κέιν να πετυχαίνει τα επτά. Τέσσερα γκολ στο 6-1 απέναντι στην Λέστερ και άλλα τρία στο 7-1 επί της Χαλ. Και τα δύο παιχνίδια ήταν μακριά από το Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

 

Τελευταία Νέα