Φερνάντο Τόρες: Ένας λυτρωτής από τον πάγκο

Φερνάντο Τόρες: Ένας λυτρωτής από τον πάγκο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα παιχνίδια στην καριέρα του Ισπανού επιθετικού, που μπήκε ως αλλαγή και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Πριν από σχεδόν τρία χρόνια επέστρεψε στο «σπίτι» του, προκειμένου να σώσει την καριέρα του, που είχε πάρει την κατιούσα. Ο Φερνάντο Τόρες μπορεί να μην είναι ο ίδιος παίκτης, όπως στην πρώτη του θητεία στους «ροχιμπλάνκος», όμως αποτελεί μία σπουδαία λύση για τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Η ενδεκάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ξεκινάει πλέον από τον ‘‘El Niño’’, όμως ο ίδιος δίνει λύσεις στην ομάδα του, ακόμη και όταν έρχεται από τον πάγκο. Το ματς με την Αλαβές ήταν στη «λευκή» ισοπαλία, όταν στο 69’ πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι ο Τόρες. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ισπανός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στην Ατλέτικο. Και μπορεί στα περισσότερα χρόνια της καριέρας του να ξεκινούσε βασικός, όμως ουκ ολίγες φορές είχε μπει ως αλλαγή και λύτρωνε τις ομάδες του με κάποιο γκολ.

Αλμπαθέτε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (3/6/2001)
Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των «ροχιμπλάνκος». Στο ματς της 40ης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, ο 17χρονος Τόρες μπήκε ως αλλαγή στο 73’, αντί του Κίκο. Επτά λεπτά αργότερα πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ατλέτικο, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 1-0, επί της Αλμπαθέτε. Αυτή η νίκη, ωστόσο, δε στάθηκε αρκετή, ώστε να κερδίσουν οι Μαδριλένοι την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 3-2 (24/5/2003)
Στην πρώτη του παρουσία στη La Liga, ο Τόρες ήταν πρώτος σκόρερ της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα, με 13 τέρματα. Τα δύο τελευταία τα σημείωσε στο ματς της 35ης αγωνιστικής κόντρα στην Βιγιαρέαλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε προβάδισμα με 2-1 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λουίς Αραγονιές να περνά ως αλλαγή τον Τόρες, με την έναρξη της επανάληψης. Με δύο γκολ μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (69’, 73’), ο Ισπανός φορ έκανε την ανατροπή για τους «ροχιμπλάνκος», διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Λίβερπουλ – Φούλαμ 2-0 (10/11/2007)
Η ακριβότερη – έως τότε – μεταγραφή της Λίβερπουλ δεν είχε αρχίσει ακόμη τη στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Μετά από ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, ο Ράφα Μπενίτεθ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον συμπατριώτη του, στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής κόντρα στην Φούλαμ. Οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν να βρουν λύση στο σκοράρισμα, με τον Τόρες να περνάει ως αλλαγή στο παιχνίδι, στο 70’. Έντεκα λεπτά αργότερα, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Ρέινα, ο Τόρες «ζάλισε» την αντίπαλη άμυνα, πριν ανοίξει το σκορ για την ομάδα του και τη λυτρώσει. Λίγο αργότερα, ο Τζέραρντ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Πόρτσμουθ – Λίβερπουλ 2-3 (7/2/2009)
Μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του επί της Τσέλσι, όμως στο ματς της 25ης αγωνιστικής ο Μπενίτεθ επέλεξε να ξεκουράσει τον Τόρες (είχε μεσολαβήσει και παιχνίδι κυπέλλου). Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Λίβερπουλ, με τον Ισπανό να μπαίνει στον αγώνα, στη φάση που η Πόρτσμουθ προηγήθηκε με 2-1 στο 78’. Ωστόσο, στο 85’ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Κάιτ για το 2-2, ενώ στις καθυστερήσεις μία δική του κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή, για το τελικό 2-3.

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 2-2 (24/4/2012)
Ίσως το σημαντικότερο γκολ που έχει πετύχει σε όλη του την καριέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα είχε το προβάδισμα με 2-1 και κυνηγούσε λυσσασμένα ένα ακόμη γκολ, που θα της έδινε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (1-0 το πρώτο ματς υπέρ της Τσέλσι). Στο 80’, ο Ντι Ματέο έβγαλε από το παιχνίδι τον Ντρογκμπά και πέρασε στη θέση του τον Τόρες. Με το Καμπ Νου να έχει... κατηφορίσει και όλη την Μπαρτσελόνα να είναι μπροστά, ο Ισπανός βγήκε στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις και αφού πέρασε και τον Βαλντές διαμόρφωσε το τελικό 2-2, «σκοτώνοντας» τους συμπατριώτες του και σφραγίζοντας μια επική πρόκριση στον τελικό για την Τσέλσι.

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (29/4/2015)
Στην επιστροφή του στους «ροχιμπλάνκος» τον Ιανουάριο του 2015, ο Τόρες άργησε να βρει συχνή επαφή με τα δίχτυα. Στο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής, στο Μαδριγάλ, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε επιλέξει τον Μάντζουκιτς ως παρτενέρ του Γκριεζμάν στην επίθεση, όμως στο 62’ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κροάτη με τον Φερνάντο Τόρες. Δώδεκα λεπτά αργότερα ο ‘‘El Niño’’ έκανε το... θαύμα του. Έκλεψε την μπάλα από τον Μπεϊγί στο χώρο του κέντρου και αφού χόρεψε όλη την άμυνα της Βιγιαρέαλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό 0-1.

Εϊμπάρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (19/9/2015)
Σε αυτό το παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της La Liga, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε επιλέξει ως επιθετικό δίδυμο τους Λουτσιάνο Βιέτο και Τζάκσον Μαρτίνες. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, ο «Τσόλο» αποφάσισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να περάσει στο παιχνίδι τον Τόρες, αντί του Μαρτίνες. Λίγο αργότερα μπήκε στο παιχνίδι και ο Κορέα, ο οποίος έκανε... τη δουλειά μαζί με τον Ισπανό. Ο ‘‘El Niño’’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κορέα για το 0-1 στο 62’, ενώ στο 77’ διαμόρφωσε ο ίδιος το τελικό 0-2.

Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (6/3/2016)
Την καταδίωξη της Μπαρτσελόνα συνέχιζαν οι «ροχιμπλάνκος», όμως τα βρήκαν «σκούρα» στο ματς της 28ης αγωνιστικής στο Μεστάγια. Βαλένθια και Ατλέτικο ήταν στο 1-1 μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 63’, ο Σιμεόνε περνάει ως αλλαγή στο παιχνίδι τον Τόρες και ο τελευταίος δεν αργεί να «χτυπήσει». Έπειτα από κόρνερ του Κόκε στο 72’, ο Ισπανός έκανε την προβολή μέσα στη μικρή περιοχή, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο φινάλε έκαναν και το 1-3.

 

Τελευταία Νέα