Τα 25 καλύτερα ματς του Champions League (20-16)

Gazzetta team
Τα 25 καλύτερα ματς του Champions League (20-16)

bet365

Το FourFourTwo γιορτάζει τα 25 χρόνια του Champions League με τα 25 καλύτερα παιχνίδια. Δείτε τη δεύτερη πεντάδα.

20. Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου 0-4
Φάση ομίλων, 1997-98

Το 1986, ένα παιδί 9 ετών χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του εξαιτίας του πυρηνικού δυστυχήματος του Chernobyl το οποίο συνέβη περίπου 50 χιλιόμετρα πιο μακριά. Εντεκα χρόνια αργότερα, ο Αντρέι Σεβτσένκο πέτυχε χατ-τρικ στο Camp Nou σε βάρος της Μπαρτσελόνα που είχε στις τάξεις της Φίγκο και Ριβάλντο. «Στο Κίεβο τους είχαμε νικήσει 3-0 και ένας φίλος είπε 'ας δούμε πως θα το κάνετε στο άλλο ματς'». Είπε ο Σέβα. «Εβαλε στοίχημα ότι δεν θα έβαζα τρία γκολ και κατέληξε να πληρώνει δείπνο». Την επόμενη χρονιά η Ντιναμό Κιέβου έφτασε στα ημιτελικά και ο Σεβτσέσκο πήγε στην Μίλαν.


19. Ιντερ - Αρσεναλ 1-5
Φάση ομίλων, 2003-04

Η Αρσεναλ είχε τότε 10 νίκες στα 13 πρώτα ματς πρωταθλήματος, αλλά είχε χάσει από Ιντερ (3-0) και Ντιναμό Κιέβου (2-1) και συνδυασμό με το 0-0 με την Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν δύσκολα στο Champions League έχοντας 4 βαθμούς σε 4 ματς. Στο Μιλάνο όμως είχε τον Τιερί Ανρί. Στα 26 και στο peak του, ο Γάλλος διέλυσε την άμυνα των Nerazzurri, στην οποία βρίσκονταν οι Καναβάρο και Ματεράτσι. Ο Ανρί ξεκίνησε με γκολ με σουτ από το ύψος της περιοχής και έδωσε ασίστ για τον Λιούνγκμπεργκ για να γίνει το σκορ 1-2 υπέρ των Gunners. Οι κινήσεις του αποδείχθηκαν καταστροφικές για την Ιντερ, σε βάρος της οποίας σκόραραν στα τελευταία πέντε λεπτά ο ίδιος ξανά και οι Εντου, Πιρές. «Κάποιοι παίκτες, όταν έχουν τη θέληση, δεν μπορείς να τους ελέγξεις. Χθες ο Ανρί είχε όλη τη θέληση του κόσμου. Εκανε κομμάτια την Ιντερ» έγραψε την επόμενη μέρα η Gazzetta dello Sport.


18. Μονακό - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 8-3
Φάση ομίλων, 2003-04

Ο Κροάτης επιθετικός, Ντάντο Πρσο, εκμεταλλεύτηκε το ανοικτό παιχνίδι σκοράροντας τέσσερις φορές σε ένα ματς το οποίο μέχρι το Ντόρτμουντ - Λέγκια 8-4 ήταν εκείνο με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το σκορ ήταν ήδη 7-3 στο 52' και φάνηκε ότι τα τέρματα που θα σημειωθούν θα είναι πολλά περισσότερα , όμως οι ομάδες επέλεξαν να παίξουν πιο προσεκτικά στη συνέχεια. Η Μονακό έφτασε εκείνη τη χρονιά στον τελικό του Γκέζελκιρχεν, όπου ηττήθηκε από την Μονακό (3-0).


17. Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό 5-3
Φάση των 16, 2016-17

Η δυναμική και νεανική ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε τι μπορεί να κάνει παρά την ήττα στο Etihad με 5-3, σε ένα πολύ ανοικτό ματς στο οποίο οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 1-2 και 2-3. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με γκολ των Αγουέρο Στόουνς, Σανέ, όμως στη ρεβάνς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αποκλείστηκε. Η Μονακό προηγήθηκε 2-0 και παρότι η Σίτι μείωσε σε 2-1 οι Μοναγάσκοι πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Μπακαγιόκο και με το 3-1 πήραν την απίστευτη πρόκριση.


16. Αγιαξ - Μπάγερν Μονάχου 5-2
Ημιτελικά, δεύτερο σκέλος, 1994-95

Το club από το Αμστερνταμ ήταν τεράστια δύναμη στην Ευρώπη τη δεκαετία του '70 όμως στα '90s είχε επίσης εξαιρετική ομάδα με παίκτες όπως οι Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ, Κλάρενς Ζέεντορφ, Μαρκ Οβερμαρς, Εντγκαρ Ντάβιντς, Πάτρικ Κλάιφερτ και τα αδέρφια Ντε Μπουρ. Μπορεί να μην είχαν κατακτήσει τρεις σερί τίτλους Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπως είχε κάνει η ομάδα του Κρόιφ πριν 20 χρόνια, όμως κατάφεραν να πάρουν ένα. Η πιο σαρωτική εμφάνιση ήρθε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμστερνταμ. Υστερα από τη λευκή ισοπαλία στο Μόναχο, η ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ, πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Λιτμάνεν όμως η Μπάγερν ισοφάρισε με τον Βίτετσεκ. Με το ημίχρονο να πλησιάζει, Φίνιντι και Ρόναλντ Ντε Μπορυ έστειλαν το σκορ στο 3-1 και στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Λιτμάνεν πέτυχε το τέταρτο για τον Αίαντα. Η Μπάγερν μείωσε με πέναλτι του Σολ αλλά ο Οβερμαρς διαμόρφωσε το τελικό 5-2 με το οποίο ο Αγιαξ πέρασε στον τελικό, όπου νίκησε 1-0 την Μίλαν και κατέκτησε τον τίτλο.

Τα 25 καλύτερα ματς του Champions League (25-21)

 

Τελευταία Νέα