Μοχάμεντ Σαλάχ: Οι κορυφαίες φετινές παραστάσεις (vids)

Μοχάμεντ Σαλάχ: Οι κορυφαίες φετινές παραστάσεις (vids)

Μοχάμεντ Σαλάχ: Οι κορυφαίες φετινές παραστάσεις (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα καλύτερα παιχνίδια του Αιγύπτιου άσου μέσα στη χρονιά, που τον ανέδειξαν κορυφαίο Αφρικανό ποδοσφαιριστή για το 2017.

Η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τον κορυφαίο Αφρικανό ποδοσφαιριστή της χρονιάς, όμως το BBC (όπως κάθε χρόνο) έδωσε το δικό του βραβείο. Πέρσι ήταν ο Μαχρέζ, φέτος ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Οι σπουδαίες εμφανίσεις του με την Ρόμα ήταν αυτές που ανάγκασαν την Λίβερπουλ να δαπανήσει 42 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσει το προηγούμενο καλοκαίρι. Και πέτυχε... διάνα! Τη φετινή σεζόν, ο Αιγύπτιος μοιάζει σαν «δαιμονισμένος». Είναι ήδη πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ (13 γκολ), ενώ ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τα παιχνίδια που έχει «λάμψει» φέτος ο Σαλάχ και ουσιαστικά του χάρισαν το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή για το 2017.

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 3-3 (12 Αυγούστου)
Από το ντεμπούτο του κιόλας στην Πρέμιερ Λιγκ έδειξε τα «δόντια» του. Η Λίβερπουλ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1, όταν ο Σαλάχ κέρδισε πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε ο Φιρμίνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τους «κόκκινους», για το 2-3. Ωστόσο, δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στη νέα του ομάδα, αφού στις καθυστερήσεις η Γουότφορντ ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-0 (27 Αυγούστου)
Η κορυφαία φετινή εμφάνιση των «κόκκινων» στο πρωτάθλημα είχε την υπογραφή του Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο πρώτο ημίχρονο, Φιρμίνο και Μανέ έκλεβαν τη δόξα από τον Αιγύπτιο, ο οποίος ταλαιπωρούσε την άμυνα της Άρσεναλ, όμως δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη, όμως, πήρε... ρεβάνς. Σε μία αντεπίθεση, διέσχισε με την μπάλα τα 3/4 του γηπέδου, πριν πλασάρει εύστοχα τον Τσέχ, ενώ ήταν αυτός που έδωσε έτοιμο γκολ στον Στάριτζ για το τελικό 4-0. Μετά από αυτό το ματς, οι φίλοι της ομάδας τον ανέδειξαν ως τον MVP του μήνα για την Λίβερπουλ.

Αίγυπτος – Κονγκό 2-1 (8 Οκτωβρίου)
Το ερχόμενο καλοκαίρι η Αίγυπτος θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1990. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μοχάμεντ Σαλάχ. Δεν ήταν απλά ο πρώτος σκόρερ του ομίλου στην προκριματική φάση, αλλά στο παιχνίδι που κρίθηκε η πρόκριση ήταν πραγματικός ηγέτης. Η Αίγυπτος χρειαζόταν τη νίκη, ώστε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο και χάρις σε ένα γκολ του Σαλάχ την κρατούσε σφιχτά μέχρι το 87’. Τότε, το Κονγκό ισοφάρισε και ένα ολόκληρο γήπεδο... σιώπησε. Οι εικόνες συγκλονιστικές. Ο Σαλάχ πέφτει στο έδαφος, τραβάει τα μαλλιά του και κλαίει. Συνειδητοποιεί, όμως, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σηκώνεται και καλεί το γήπεδο να συμπαρασταθεί στους συμπαίκτες του. Λίγα λεπτά αργότερα, η Αίγυπτος κερδίζει πέναλτι και το βάρος της ευθύνης πέφτει στον ηγέτη της. Ο Σαλάχ ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και η εθνική ομάδα της χώρας του προκρίνεται στο Μουντιάλ.

Μάριμπορ – Λίβερπουλ 0-7 (17 Οκτωβρίου)
Μετά την Βασιλεία, την Τσέλσι και την Ρόμα, η Λίβερπουλ έγινε η τέταρτη ομάδα με την οποία αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Σαλάχ. Μέχρι φέτος δεν είχε πετύχει ποτέ δύο γκολ σε έναν αγώνα και τα κατάφερε στο 7-0 των «κόκκινων» μέσα στην έδρα της Μάριμπορ. Μάλιστα, είχε και μία ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του και όλα αυτά σε μόλις 57 λεπτά συμμετοχής. Δεν ήταν απλά ο κορυφαίος στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη αγγλικής ομάδας, αλλά οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.

Στόουκ – Λίβερπουλ 0-3 (29 Νοεμβρίου)
Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε επιλέξει να τον αφήσει στον πάγκο, προκειμένου να πάρει κάποιες ανάσες ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός. Οι «κόκκινοι» προηγούνταν με το εύθραυστο 1-0, όταν στο 67’ πέρασε στο παιχνίδι ο Σαλάχ. Στο επόμενο τέταρτο είχε κάνει άνω-κάτω την άμυνα της Στόουκ, σημειώνοντας δύο τέρματα και διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 για την Λίβερπουλ.

 

Τελευταία Νέα