Ξέρω τι έκανες μακριά από το Μπερναμπέου

Ξέρω τι έκανες μακριά από το Μπερναμπέου

Ξέρω τι έκανες μακριά από το Μπερναμπέου

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει έργα και ημέρες, όσων ποδοσφαιριστών αποχώρησαν από την Ρεάλ Μαδρίτης φέτος το καλοκαίρι.

«Το καλοκαίρι αποχώρησαν παίκτες, που μας έκαναν πιο δυνατούς», ήταν κάποια από τα σχόλια του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» φέτος δείχνει να μην έχει λύσεις, κάτι που αποτυπώνεται στην πορεία και στα αποτελέσματά της σε Ισπανία και Ευρώπη. Και όσο ο CR7 θα παραμένει σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, τόσο το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία, που έχουν στις νέες ομάδες τους, όσοι αποχώρησαν το καλοκαίρι από το Μπερναμπέου.

Άλβαρο Μοράτα
62 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία της το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης από την πώληση του Ισπανού επιθετικού στην Τσέλσι. Στο Λονδίνο, ο Μοράτα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Αντόνιο Κόντε (αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στη Ρεάλ) και έχει δικαιώσει απόλυτα τον Ιταλό προπονητή. Έχει ήδη σημειώσει επτά γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι ο πρώτος σκόρερ των «μπλε» τη φετινή σεζόν.

Ντανίλο
Σχεδόν όσα χρήματα είχε δώσει πριν από δύο χρόνια στην Πόρτο για να τον αποκτήσει, άλλα τόσα εισέπραξε η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μάντσεστερ Σίτι (30 εκατομμύρια ευρώ) για να τον παραχωρήσει το καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος μπακ ξεκίνησε... φουριόζος στο Ετιχάντ, όμως σιγά σιγά έχει χάσει τη θέση βασικού από τα άκρα της άμυνας. Στη Ρεάλ αναπληρωματικός του Καρβαχάλ, στη Σίτι αναπληρωματικός του Γουόκερ.

Χάμες Ροντρίγκες
Οι κάκιστες σχέσεις του με τον Ζινεντίν Ζιντάν, εξαιτίας του παραγκωνισμού του από την ενδεκάδα, οδήγησαν τον Χάμες Ροντρίγκες εκτός Μπερναμπέου το περασμένο καλοκαίρι. Η Μπάγερν τον έκανε δικό της με διετή δανεισμό από την Ρεάλ, όμως και στο Μόναχο τα βρήκε σκούρα ο Κολομβιανός. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν στα αρχικά πλάνα του Κάρλο Αντσελότι, όμως μετά την απομάκρυνση του Ιταλού προπονητή και την έλευση του Γιουπ Χάινκες, σιγά-σιγά ο Χάμες αρχίζει να παίρνει θέση βασικού στους Βαυαρούς.

Μαριάνο
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «αποκάλυψη» από όσους ποδοσφαιριστές αποχώρησαν φέτος από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 24χρονος επιθετικός είχε ελάχιστη παρουσία στη «βασίλισσα» (κυρίως σε αγώνες κυπέλλου), με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να παραχωρηθεί στην Λυών, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 12 πρώτες αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος, ο Μαριάνο είναι βασικός σε όλα τα παιχνίδια και έχει ήδη σημειώσει 9 τέρματα. Στον πίνακα των σκόρερ είναι πίσω μόνο από τον Καβάνι και τον Φαλκάο, αφήνοντας πίσω του τον Νεϊμάρ!

Ντιέγκο Γιορέντε
Η παρουσία των Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε και Νάτσο στο κέντρο της άμυνας δεν άφηνε χώρο τόσα χρόνια στον Ισπανό στόπερ, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Τις δύο τελευταίες σεζόν ήταν δανεικός σε Ράγιο Βαγεκάνο και Μάλαγα, με τη «βασίλισσα» να τον παραχωρεί το καλοκαίρι με κανονική μεταγραφή στην Σοσιεδάδ, έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γιορέντε όχι μόνο έχει κερδίσει θέση βασικού, αλλά συμβάλλει και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, καθώς έχει σημειώσει 5 τέρματα.

Πέπε
Ένας από τους στυλοβάτες στο κέντρο της άμυνας της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία δεκαετία. Τα χρόνια, όμως, για τον Πορτογάλο... πέρασαν, ο Βαράν… ήρθε και κάπως έτσι προέκυψε η μικρή παρουσία του στην ενδεκάδα της «βασίλισσας». Το καλοκαίρι η Ρεάλ τον άφησε ελεύθερο, με τον Πέπε να υπογράφει συμβόλαιο με την Μπεσίκτας. Στην Τουρκία είναι βασικός και – κυριολεκτικά – αναντικατάστατος, αφού δεν έχει χάσει ούτε λεπτό (!) από τους αγώνες της ομάδας του. Και λόγω του εκρηκτικού ταπεραμέντου του, είναι από τους αγαπημένους της εξέδρας, με τον ίδιο να αποθεώνει πρόσφατα τους φίλους της Μπεσίκτας, συγκρίνοντάς τους με αυτούς της Ρεάλ.

Φάμπιο Κοεντράο
Ήταν και δεν ήταν στην Ρεάλ τα τελευταία χρόνια, αφού η παρουσία του Μαρσέλο στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στον Πορτογάλο. Τη σεζόν 2015-16 είχε δοθεί δανεικός στην Μονακό, ενώ φέτος επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ξανά με τη μορφή δανεισμού. Όταν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ο Κοεντράο βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα των «λιονταριών».

 

Τελευταία Νέα