Από την Ασία... με αγάπη

Από την Ασία... με αγάπη

bet365

Ο Νοτιοκορεάτης Σον Χιουνγκ-Μιν της Τότεναμ είναι πλέον ο Ασιάτης με τα περισσότερα τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πέντε επόμενους, που ακολουθούν στη σχετική λίστα.

Το τέρμα του Σον στην αναμέτρηση της Τότεναμ με την Κρίσταλ Πάλας δεν έδωσε απλά στους «πετεινούς» τη νίκη με 1-0 και την ευκαιρία να βρεθούν στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν «σημαδιακό» για τον ίδιο τον σκόρερ. Ήταν το 20ο για τον 25χρονο άσο στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και πλέον ο Νοτιοκορεάτης είναι ο κορυφαίος Ασιάτης σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Και μάλιστα σε μόλις δύο και... κάτι σεζόν στα αγγλικά γήπεδα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τους πέντε επόμενους Ασιάτες, που ακολουθούν στη λίστα.

Γι-Σουνγκ Παρκ (19)
Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με την Αϊντχόφεν τον είχαν μέσα στους υποψήφιους για τον καλύτερο φορ του 2005. Τότε, πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία έμεινε μέχρι το 2012. Μέσα σε αυτό το διάστημα κέρδισε μία φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, 4 πρωταθλήματα Αγγλίας και πολλούς άλλους εγχώριους τίτλους. Ωστόσο, ο μεγάλος ανταγωνισμός στο ρόστερ δεν του έδωσε ποτέ τη δυνατότητα να καθιερωθεί για μεγάλο διάστημα στην αρχική ενδεκάδα. Στα επτά χρόνια του στους «μπέμπηδες», ο Νοτιοκορεάτης Παρκ σημείωσε συνολικά 19 τέρματα στο πρωτάθλημα, με τις πιο παραγωγικές σεζόν του να είναι το 2006-07 και 2010-11, όταν σημείωσε από 5 γκολ. Τη σεζόν 2012-13 φόρεσε τη φανέλα της ΚΠΡ, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Σουνγκ-Γιενγκ Κι (13)
Μετά από τρία χρόνια στην Σκωτία και την Σέλτικ, ο Νοτιοκορεάτης μέσος πήρε μεταγραφή στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, για λογαριασμό της Σουόνσι. Με εξαίρεση τη σεζόν 2013-14, που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Σάντερλαντ, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 27 συμμετοχές, ο Σουνγκ-Γιενγκ Κι φορά μέχρι και σήμερα τη φανέλα της Σουόνσι. Όλες του οι χρονιές είναι γεμάτες, όμως λόγω θέσης έχει σημειώσει μόλις 10 τέρματα. Φέτος, δεν έχει βρει ακόμη δίχτυα, με την κορυφαία σεζόν του να είναι το 2014-15, όταν και πέτυχε 8 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σίντζι Οκαζάκι (12)
Ο πρώτος Ιάπωνας της λίστας είναι ο επιθετικός της Λέστερ, που αποτελεί τον κορυφαίο εν ενεργεία σκόρερ της εθνικής του ομάδας και τον τρίτο όλων των εποχών. Πήρε μεταγραφή για τις «Αλεπούδες» το 2015 και ευτύχισε να είναι μέλος της ομάδας, που έκανε την απόλυτη έκπληξη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Εκείνη τη σεζόν, σημείωσε 5 τέρματα και έγινε ο δεύτερος Ιάπωνας – μετά τον Καγκάβα – που κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος Ασιάτης ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Πέρσι, βρήκε δίχτυα τρεις φορές, ενώ φέτος έχει ήδη πετύχει 4 τέρματα με τη φανέλα της Λέστερ.

Τσουνγκ-Γιονγκ Λι (8)
Στα αγγλικά γήπεδα βρίσκεται από το 2009. Πρώτη του ομάδα ήταν η Μπόλτον, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2015. Ωστόσο, δεν ήταν όλες τις σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά μόνο τις τρεις. Στις δύο πρώτες, 2009-10 και 2010-11, ο Νοτιοκορεάτης εξτρέμ ήταν βασικός, σημειώνοντας συνολικά επτά τέρματα. Από τότε, ο Τσουνγκ-Γιονγκ Λι έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε λόγω του υποβιβασμού της Μπόλτον, είτε λόγω δικών του τραυματισμών. Από το 2015, φοράει τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας, με την οποία έχει σημειώσει αυτό το μοναδικό γκολ.

Γιουνίτσι Ιναμότο (4)
Ένας από τους πολλούς ελπιδοφόρους Ασιάτες, που ήρθαν στην Ευρώπη στις αρχές της νέας χιλιετίας. Ο Ιάπωνας χαφ πήγε ως δανεικός στην Άρσεναλ το 2001, όμως δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο δανεισμός του στην Αγγλία από την Γκάμπα Οζάκα συνεχίστηκε, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Φούλαμ. Εκεί, ο Ιναμότο βρήκε δίχτυα στο πρωτάθλημα, τέσσερις φορές σε δύο σεζόν. Η πορεία του στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίστηκε και με την Γουέστ Μπρομ, με την οποία όμως δε σκόραρε ποτέ στο πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα