Σέρχιο Αγουέρο: Τα αξέχαστα των 178 (vids)

Σέρχιο Αγουέρο: Τα αξέχαστα των 178 (vids)

Σέρχιο Αγουέρο: Τα αξέχαστα των 178 (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος ξεχωρίζει τα σημαντικότερα από τα 178 τέρματα, που έχει σημειώσει ο Σέρχιο Αγουέρο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Μία περίοπτη θέση στο βιβλίο της ιστορίας της Μάντσεστερ Σίτι έχει από χθες ο Σέρχιο Αγουέρο. Με το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Νάπολι, έφτασε τα 178 με τη φανέλα της Σίτι και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου. Κάθε ένα από αυτά τα τέρματα είχε τη δική του σημασία, όμως κάποια ήταν πιο... ξεχωριστά. Ήταν αυτά που έκριναν κάποιους αγώνες της Μάντσεστερ Σίτι και «σημάδεψαν» τον Αργεντινό φορ.

vs Σουόνσι (15/8/2011)
Δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Αγουέρο μπήκε ως αλλαγή στο 60’ και μέχρι το φινάλε σημείωσε δύο τέρματα και έδωσε μία ασίστ, για το τελικό 4-0 της Σίτι επί της Σουόνσι. Το πρώτο ματς του Αργεντινού έδειξε... το δρόμο.

vs Βιγιαρεάλ (18/10/2011)
Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε σκοράρει και με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πρώτο του τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι έμελλε να είναι απέναντι σε μία ισπανική ομάδα, την Βιγιαρεάλ. Ο Αγουέρο σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας τη νίκη στους «πολίτες» με σκορ 2-1, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων.

vs ΚΠΡ (13/5/2012)
Το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του και ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του συλλόγου. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Σίτι χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην ΚΠΡ για να κατακτήσει τον τίτλο. Μέχρι το 90’, οι Λονδρέζοι προηγούνταν με 1-2 και χάριζαν το τρόπαιο στην Γιουνάιτεντ. Ο Τζέκο ισοφάρισε στο 92’, με τον Αγουέρο στο 94’ να διαμορφώνει το τελικό 3-2 και να δίνει το πρώτο πρωτάθλημα στη Σίτι, έπειτα από 44 χρόνια.

vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8/4/2013)
Τι κι αν είχαν διαφορά 13 πόντων επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε και ο τίτλος όδευε προς την Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι του Μάντσεστερ είχε (και έχει) τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η Σίτι πήρε μία νίκη γοήτρου μέσα στο Ολντ Τράφορντ με 2-1, με τον Αγουέρο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 78’.

vs Γουότφορντ (25/1/2014)
Για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, η Γουότφορντ ήταν μπροστά στο απόλυτο «μπαμ», καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε προβάδισμα με 0-2. Ώσπου, στην επανάληψη, ο Αγουέρο πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Μέσα σε μισή ώρα έκανε το «τέλειο χατ-τρικ» (γκολ με δεξί, αριστερό και κεφαλιά), οδηγώντας την Μάντσεστερ Σίτι στην ολική ανατροπή, με σκορ 4-2 (το άλλο γκολ ο Κολάροφ).

vs Τότεναμ (18/10/2014)
Μία ομάδα μόνος του ήταν ο Αργεντινός στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής για την Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-1 της Τότεναμ, στο Ετιχάντ, με τον Αγουέρο να σημειώνει όλα τα τέρματα της ομάδας του. Μάλιστα, είχε και ένα χαμένο πέναλτι, που θα του έδινε τη δυνατότητα και για πέμπτο γκολ.

vs Μπάγερν (25/11/2014)
Ίσως το κορυφαίο παιχνίδι του Αργεντινού φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι σήμερα. Για την 5η αγωνιστική των ομίλων, η Σίτι χρειαζόταν μόνο τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ώστε να συνεχίζει να ελπίζει στην πρόκριση. Ο Αγουέρο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με πέναλτι, όμως οι Βαυαροί κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν με 1-2. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, ο «Κουν» βρήκε δίχτυα δύο ακόμη φορές, οδηγώντας την Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη με 3-2.

vs Νιούκαστλ (3/10/2015)
Πρόκειται για τη μοναδική φορά στην καριέρα του, που σημείωσε πέντε γκολ σε έναν αγώνα. Για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 6-1 τη Νιούκαστλ, με τον Αγουέρο να πετυχαίνει ένα τέρμα στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τέσσερα (!) στην επανάληψη.

vs Τσέλσι (16/4/2016)
Ένα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την 34η αγωνιστική λογικά θα έκρινε τον τίτλο. Αμφότερες, όμως, είχαν μείνει μακριά από την Λέστερ, με την Τσέλσι να κυνηγά το «τρένο» της Ευρώπης και την Σίτι να προσπαθεί να εξασφαλίσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αγουέρο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, καθώς με χατ-τρικ οδήγησε τους «πολίτες» στο εντυπωσιακό 0-3, μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ.

vs Μονακό (21/2/2017)
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς της φάσης των «16», η Σίτι είδε την Μονακό να προηγείται δύο φορές, με 1-2 και 2-3. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, ο Αγουέρο «απάντησε» με ισάριθμα γκολ, ανοίγοντας το δρόμο στην ομάδα του για νίκη με 5-3.

 

Τελευταία Νέα