Το νέο Renault Clio R.S. (pics)
Τα καυσαέρια εξέρχονται από μία διπλή εξάτμιση, προβλέπονται χαρακτηριστικού σχήματος προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, φαρδιά πλευρικά κατώφλια, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.
Στο εσωτερικό κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, το τιμόνι διαθέτει "αυτιά" για αλλαγές ταχυτήτων, τα όργανα έχουν ανασχεδιαστεί, οι πενταλιέρες είναι από αλουμίνιο και ο οδηγός με τον συνοδηγό αγκαλιάζονται από σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ. Σημαντικά νέα κρύβονται και κάτω από το μπροστινό καπό, όπου ο δίλιτρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας του απερχόμενου Clio R.S. έχει αντικατασταθεί από έναν τετρακύλινδρο τούρμπο 1,6 λίτρων με 200 ίππους ισχύ και 240 Nm μέγιστη ροπή στρέψης ήδη από τις 1.750 σ.α.λ.
Το νέο μοτέρ καταναλώνει δύο λίτρα βενζίνη λιγότερα στα 100 χλμ. σε σύγκριση με το προηγούμενο και αρκείται κατά μέσο όρο σε 6,2 lt/100 χλμ., καθώς εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με σύστημα άμεσου ψεκασμού, βαλβίδες μεταβλητού χρονισμού και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.
Η μετάδοση της ροπής γίνεται στους μπροστινούς τροχούς με τη μεσολάβηση ενός ημιαυτόματου σαζμάν τύπου διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων Νορμάλ, Σπορ και Αγωνιστικού με διαφορετικές ρυθμίσεις στην απόκριση του γκαζιού, στην αμεσότητα του τιμονιού, στους χρόνους αλλαγής των σχέσεων και στη λειτουργία του συστήματος ευστάθειας.
Οι σκληροπυρηνικοί θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο Clio R.S. με τις αυθεντικές αγωνιστικές αναρτήσεις Cup, με 15 χιλιοστά χαμηλωμένο αμάξωμα και με 15% σφιχτότερες ρυθμίσεις των αμορτισέρ και των ελατηρίων. Επίσης προβλέπονται ενισχυμένα φρένα για αποτελεσματικότερες επιβραδύνσεις. Το λανσάρισμα του νέου Clio R.S. υπολογίζεται ότι θα γίνει την άνοιξη του 2013 σε άγνωστες προς το παρόν τιμές.




Clio για πάτερ φαμίλιες
Στο Παρίσι είδαμε και το νέο στέισον βάγκον με βάση το Renault Clio. Το Grandtour, όπως θα ονομάζεται στη Γαλλία και σε ορισμένες άλλες αγορές, έχει ίδιο μεταξόνιο με το πεντάθυρο μοντέλο, αλλά προστέθηκαν 20,1 εκατοστά στο πίσω μέρος του φτάνοντας έτσι τα 4,26 μ. μήκος.
Χάρη στο κοφτό, σχεδόν κάθετο σχήμα, του πίσω καπό σχηματίζεται ένας χώρος αποσκευών με 430 λίτρα όγκο, δηλαδή 130 λίτρα περισσότερα από το πεντάπορτο Clio. Στις ιδιαιτερότητες του νέου Grandtour περιλαμβάνεται και η δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού, ενώ θα εφοδιάζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του Clio, εκτός του R.S. βέβαια.




Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!