H Nissan γράφει νέες Note(s) (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
H Nissan γράφει νέες Note(s) (vid & pics)
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε στο Γιοκοχάμα τον διάδοχο του Note, ενός μοντέλου που κυκλοφορεί από το 2005 και από το οποίο έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα περίπου 940.000 κομμάτια.

Το νέο Note θα ξεκινήσει την καριέρα του τον Σεπτέμβριο, οπότε θα λανσαριστεί στην ιαπωνική αγορά και το 2013 θα αρχίσουν οι πωλήσεις του στην Ευρώπη, καθώς θα κατασκευάζεται πλέον και στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Σάντερλαντ της Αγγλίας.

Η Nissan δεν απεκάλυψε κάποια στοιχεία σχετικά με τις εξωτερικές διαστάσεις του νέου Note, αν και υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιεί το ίδιο πάτωμα με το Renault Clio επόμενης γενιάς, του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν επίσης πρόσφατα. Το κόμπακτ πολυχρηστικό μοντέλο της Nissan διεκδικεί τον τίτλο του χρηστικότερου αυτοκινήτου στην κατηγορία του και θα εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με το σύστημα Around View Monitor (AVM), το οποίο καταγράφει ευρυγώνια όλον τον περιβάλλοντα χώρο κατά τους επιτόπιους ελιγμούς.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο κινητήρων, γνωστών ήδη από το σημερινό Micra. Πρόκειται για το τρικύλινδρο μοτέρ των 1,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει στην ατμοσφαιρική εκδοχή του 80 άλογα και στην υπερτροφοδοτούμενη 98, μάλιστα η έκδοση τούρμπο μπορεί να παραγγελθεί και με αυτόματο σαζμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, οπότε αρκείται το αυτοκίνητο σε 4 λίτρα αμόλυβδη μέση κατανάλωση ανά 100 χλμ. διαδρομής. Πάντως για την Ευρώπη θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν να υπάρξει και έκδοση του νέου Note με ντιζελοκινητήρα 1,5 λίτρων και 90 ίππους ισχύ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!