Ασιατικός τίγρης (vid & pics)
Ένα από τα κομβικά μοντέλα της κορεάτικης μάρκας στον δρόμο της προς την κορυφή ήταν το i30, με το οποίο απέδειξε ότι είναι σε θέση να κατασκευάσει φτηνά, αλλά ταυτόχρονα και ποιοτικά αυτοκίνητα. Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να κυκλοφορήσει το i30 δεύτερης γενιάς με μήκος 4,3 μέτρα και πολύ δυναμικότερη εμφάνιση σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.
Επίσης διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών με 378 λίτρα όγκο, δηλαδή 38 περισσότερα, ενώ στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται -στάνταρ ή προαιρετικά, ανάλογα με τη χώρα- αερόσακος για τα γόνατα του οδηγού, ενεργοί προβολείς που ακολουθούν την τροχιά των στροφών, ψηφιακά όργανα με ενδείξεις υψηλής ανάλυσης, ηλεκτρικό χειρόφρενο, πανοραμική ηλιοροφή και δορυφορικό σύστημα πλοήγησης με ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών και κάμερα ελέγχου του πίσω μέρους.
Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με 100 ίππους και ενός 1,6 λίτρων με σύστημα άμεσου ψεκασμού και 135 άλογα. Προβλέπονται επίσης ντιζελοκινητήρες 90, 110 και 128 ίππων και μία ειδική έκδοση οικονομικής κατανάλωσης με την επωνυμία Blue, η οποία περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της σύστημα Start and Stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, ενώ εκπέμπει λιγότερα από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο (απαλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα).
Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με εξατάχυτα, χειροκίνητα σαζμάν και οι ισχυρότεροι με αυτόματα κιβώτια επίσης έξι σχέσεων. Οι Κορεάτες εξέλιξαν και δοκίμασαν το κόμπακτ μοντέλο τους επί ευρωπαϊκού εδάφους και το προσάρμοσαν στις υψηλές απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών.
Αυτό συνέβη τόσον με εντελώς νέες αναρτήσεις, όσο με το σύστημα διεύθυνσης Flex Steer με τρεις δυνατότητες ρύθμισης από τον οδηγό. Η Hyundai υπολογίζει με περίπου 120.000 πωλήσεις μοντέλων i30 τον χρόνο στην Ευρώπη και είναι πολύ πιθανόν να πετύχει τον στόχο της, αν εξακολουθήσει να παραμένει προσγειωμένη στην τιμολογιακή πολιτική της.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!








