Peugeot 208 GTI, επιστροφή στις ρίζες! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
gazzetta default image fallback
Το νέο Peugeot 208 αποτελεί έναν από τους σταρ του επερχόμενου Σαλονιού της Γενεύης, όμως η γαλλική εταιρεία δεν περιορίζεται μόνον σε αυτήν την παγκόσμια πρεμιέρα.

Η μάρκα με σήμα το λιοντάρι θα αποκαλύψει μεταξύ άλλων και το Peugeot 208 GTI, με το οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει το νεανικό κοινό ακολουθώντας το παράδειγμα του 205 GTI. Το νέο GTI ξεχωρίζει από τις δύο αεροτομές του (μία εμπρός και μία πίσω), από το φαρδύτερο μετατρόχιο (+36 χιλιοστά), από το χαμηλωμένο αμάξωμα και από τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Επίσης τα καυσαέρια εκπέμπονται μέσα από διπλή, επιχρωμιωμένη εξάτμιση, τα σπορ καθίσματα διαθέτουν μεικτές επενδύσεις από δέρμα και ύφασμα, η επένδυση του κόκπιτ έχει γίνει με αλκαντάρα, ο σχεδιασμός του τιμονιού είναι σπορ και οι πενταλιέρες αλουμινένιες.

Κάτω από το καπό του τρίθυρου μοντέλου προβλέπεται ένας τούρμπο κινητήρας 1,6 λίτρων με 200 άλογα, που μεταδίδονται στους μπροστινούς τροχούς με τη συνδρομή ενός σαζμάν έξι σχέσεων. Για ακαριαίες επιβραδύνσεις φροντίζουν τα πανίσχυρα δισκόφρενα της Brembo με κατακόκκινες δαγκάνες. Στη Γενεύη παρουσιάζεται το Peugeot 208 GTI με τη μορφή του πρωτότυπου, θεωρείται όμως βέβαιο ότι δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το μελλοντικό μοντέλο παραγωγής.



Peugeot 208 XY με γονίδια πολυτέλειας



Στο ίδιο περίπτερο με το Peugeot 208 GTI θα συναντήσουμε το 208 CY Concept, ένα πρωτότυπο του γαλλικού σούπερ μίνι με έντονα στοιχεία lifestyle. Σήμα κατατεθέν του αποτελούν το ροζαλί χρώμα του, ικανό να προκαλέσει έκσταση στη Δέσποινα Μοιραράκη, οι πολυτελείς δερμάτινες επενδύσεις, τα πολυάριθμα διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό του, τα όργανα με καντράν από αλουμίνιο και ο ουρανός από μαύρο δέρμα.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα εφοδιάζεται με κινητήρα ντίζελ 1,6 λίτρων και 115 ίππους, με εξατάχυτο σαζμάν και σύστημα αυτόματης διακοπής λειτουργίας του κινητήρα σε κάθε στάση (start and stop), ενώ για την επαφή με τον δρόμο φροντίζουν φαρδιά ελαστικά με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!