Κράτα το όπως σου βγαίνει… για να δούμε ποιος είσαι…

Κράτα το όπως σου βγαίνει… για να δούμε ποιος είσαι…

O Μάκης είδε τον τρόπο που κρατούσε ο Αλέξης Τσίπρας το κόκκινο αυγό και συγκινήθηκε αφού του θύμισε τον θείο του τον Θ...

Συγκινήθηκα πολύ βλέποντας τον τρόπο που κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας το κόκκινο αυγό για να το τσουγκρίσει με την κοπέλα της φωτογραφίας. Συγκινήθηκα γιατί μου θύμισε τον θειο μου τον Θ. ο οποίος δεν ζει πια, και ο οποίος  το κρατούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Μεγάλη μορφή ο θειος Θ.  και δεν ήθελε να χάνει σε τίποτα, ούτε καν στο τσούγκρισμα του αυγού από τον 5χρονο ανιψιό του, εμένα. Γι αυτό το κρατούσε έτσι απατεωνίστικα, αφού 9 στις 10 φορές έτσι σπάει το αυγό του άλλου, και μου έλεγε «χτύπα», και φυσικά πάντα έχανα. Ήξερε ότι κάνει απατεωνιά  γι αυτό και αν το κρατούσε κανένας άλλος με τον ίδιο τρόπο του έλεγε «Ε! κράτα το σωστά. Για κορόιδο με έχεις;».

Παρεμπιπτόντως ήταν και μικροεργολάβος σε δημόσια έργα (κυρίως σχολεία), από την εποχή της χούντας αλλά κυρίως  αργότερα όταν έγινε εντελώς φανατικός ΠΑΣΟΚ.

Τέλος πάντων, αφήνω στην άκρη τη συγκίνηση, και με αφορμή αυτή την υπέροχη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικούς τρόπους που κάποιοι κρατάνε το κόκκινο αυγό για να τσουγκρίσουν και στο αποδεδειγμένο γεγονός ότι ο τρόπος δείχνει ποιος είσαι.

1) Όταν δείτε άνθρωπο να κρατάει το αυγό με το μικρό δαχτυλάκι να πετάει και το άτομο αυτό δεν είναι γυναίκα, τότε εντάξει… Δεν έχω κάτι με τους γκέι, αλλά αυτό που σε ότι πιάνουν πετάει το μικρό τους δαχτυλάκι, μου είναι λίγο ανεξήγητο.

2) Όταν δείτε κάποιον να το κρατάει όπως ένα ποτήρι σαμπάνιας, τότε εκτός του ότι ψήφισε ‘ΝΑΙ’ στο δημοψήφισμα, σίγουρα πρόκειται για έναν large τύπο που τσουγκρίζει απλά για το έθιμο και τη χαρά του πράγματος…

3) Όταν δείτε άνθρωπο να κρατάει το αυγό και στο μικρό δάχτυλο ή στον παράμεσο  να φοράει μονόπετρο τότε απλά είναι βλάχος.

4) Όταν δείτε κάποιον να κρατάει το αυγό να φοράει μονόπετρο και  το μικρό δαχτυλάκι να πετάει τότε ισχύει η περίπτωση 1 ή ο τύπος είναι ΑΝ.ΕΛ.

ΣΣ 1: Θα ήθελα να τονίσω ότι ο θείος Θ. ήταν υπαρκτό πρόσωπο, και επίσης είναι απόλυτα αληθινές οι πληροφορίες που αναφέρω γι αυτόν.

ΣΣ 2 : Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θάνο Τριανταφύλλου γιατί κατάλαβε και απέδωσε με ακρίβεια τα διαφορετικά κρατήματα του αυγού. Του ροζ αυγού στη συγκεκριμένη περίπτωση…