Δικαιοσύνη a la carte

Gazzetta team
Δικαιοσύνη a la carte
Ο Αντώνης Πανούτσος διαβάζει τα αποτελέσματα των διασκέψεων για το Grexit και αναφωνεί ότι μα τους χίλιους κουτσοκούμνηδες κάνουν το λάθος να παίρνουν τις αποφάσεις της επιτροπής δεοντολογίας σαν δεδομένες.

Όλα καλά. Μετά το αδιέξοδο με την ματαίωση του κυπέλλου βρέθηκε η επιτροπή δεοντολογίας, αποφασίστηκε να παραπεμφθούν όσοι έχουν δικαστικές εκκρεμότητες στο ποδόσφαιρο και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Η ΕΠΟ μπορεί να συνεχίσει την διοργάνωση του κυπέλλου χωρίς να πληρώνει αποζημιώσεις για τηλεοπτικές ρήτρες. Ο Σταύρος Κοντονής βρήκε ένα μαλακό στρώμα για να πέσει μετά την τούμπα του. Μόνο που στον καταγάλανο ουρανό διακρίνω κάποιο σύννεφο. Παραπομπή δεν σημαίνει και καταδίκη.

Ιδιαίτερα στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, που τον Δεκέμβριο απάλλαξε την ΑΕΚ για τον χαρακτηρισμό της ΕΠΟ σαν απαξιωμένης. Οπότε τι γίνεται αν οι παράγοντες της ΕΠΟ που παραπεμφθούν τελικά αθωωθούν ; Ιδιαίτερα όταν τα μέλη της επιτροπής είναι τακτικοί δικαστές, που δύσκολα μπορεί να κατηγορήσει ο Κοντονής. Ο οποίος είχε περάσει τον νόμο οι επιτροπές της ΕΠΟ να αποτελούνται από τακτικούς δικαστές ώστε οι αποφάσεις να είναι αδιάβλητες.

Επίσης τι εγγυάται ότι οι παραπομπές θα είναι a la carte. Αν οι παραπομπές γίνουν όπως παρουσιάστηκαν από το υφυπουργείο θα μιλάμε για τριζάτο σκάνδαλο. Δεν γίνεται δηλαδή να παραπεμφθούν όσων τα ονόματα αναφέρονται στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά να μην παραπέμπονται όσοι εμπλέκονται στην κάρτα υγείας του αθλητή. Δηλαδή να παραπέμπονται οι : οι Σπάθας, Δημητρόπουλος, Γιάχος, Παπανικολάου, Υφαντής, Προύντζος και Παπακωνσταντίνου αλλά όχι ο Γκιρτζίκης. Και αν η επιτροπή δεοντολογίας στα πλαίσια της δικαστικής αξιοπρεπείας αποφασίσει να καλέσει και τον Γκιρτζίκη τι γίνεται ; Η συμφωνία παύει να ισχύει ; Ιδιαίτερα όταν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είπε «Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ». Αν μετά πει ότι ο Γκιρτζικης δεν ακουμπιέται θα είναι σαν πωλητή της λαϊκής που λέει «Ότι πάρετε ένα δεκάρικο. Αστο κάτω αυτό κυρά μου κάνει ένα 20άρικο».

Τα υπόλοιπα βρίσκονται. Η FIFA θέλει αλλαγές στον αθλητικό νόμο σε άρθρα που θίγουν το αυτοδιοίκητο αλλά εφ’ όσον δεν βάζει χρόνο δεν υπάρχει βιασύνη. Ο Σταύρος Κοντονής θα θέλει να περάσει ότι έβαλε χέρι στην UEFA ότι αν οι επτά δεν παραπεμφθούν θα κάνει φοβερά πράγματα. Αλλά είναι τόσο τρομερά που τον κάνουν να χάνει τα λογικά του. Μόνο έτσι εξηγείται η διαρροή «Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο της FIFA ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και προσπαθήσουν να κωλυσιεργήσουν και να καλύψουν τους ποινικά διωκόμενους, αυτός θα νομοθετήσει άμεσα (παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο) ώστε αυτοί οι επτά να παραπεμφθούν». Να παραπεμφθούν που ; Στην ποινική δικαιοσύνη να τους δικάσει δύο φορές ; Στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να τους δικάσει η κυρία Μαρούπα ;

Οι αποφάσεις πάρθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Μαξίμου στην επίσκεψη του Μαρινάκη και του Μελισσανίδη και τις συναντήσεις με Παππά και Φλαμπουράρη. Εκεί αποφασίστηκε δεν είναι εποχές για να χάνονται εκατομμύρια επειδή ένας υφυπουργός αποφάσισε την ματαίωση του κυπέλλου. Βρέθηκε η λύση της επιτροπής δεοντολογίας, η FIFA και η UEFA άφησαν ένα αναστεναγμό ανακούφισης και ο Σταύρος Κοντονής εξασφάλισε τον ετήσιο μήνα προβολής του. Σε μία χώρα που λόγω χουλιγκανισμού ματαιώνεται το κύπελλο αλλά συνεχίζεται το πρωτάθλημα όλα ήταν εντελώς λογικά.

Υ.Γ Ο Κωστάκης ο Κουτσοκούμνης στην Κύπρο δεν είναι ακριβώς the flavor of the day. Ο κόσμος φωνάζει επειδή στο φιλικό στην Τουρκία ελλείψει άλλων εμφανίσεων έπαιξε με την φανέλα της Εθνικής. Η οικογένεια του απειλείται και έχει πέσει θύμα βομβιστικών επιθέσεων. Ο πρόεδρος του Ερμή Λουκάς Φανιέρος - look alike του Αχιλλέα Μπέου – δείχνει να αποσύρει την στήριξη του. Και μην με ρωτάτε ποιο είναι το πιο ανησυχητικό.