Μικρό θέατρο, ερασιτεχνική θεατρική ομάδα… Σπουδαία Παράσταση…‏

Gazzetta team
Μικρό θέατρο, ερασιτεχνική θεατρική ομάδα… Σπουδαία Παράσταση…‏
Ο Μάκης πήγε στη θεατρική παράσταση, "Βαριέμαι", για την οποία νιώθει ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει…

Ο Ρικάρντο Ταλεσνίκ είναι ένας ογδοντάχρονος Αργεντίνος σεναριογράφος, θεατρικός, συγγραφέας και ηθοποιός. Στα τριάντα του έγραψε το "Βαριέμαι" που έχει πάρει το Βραβείο Καλύτερης Θεατρικής Κωμωδίας "Argentores", έχει γίνει και ταινία, και έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί σε τριάντα δύο χώρες.

Όλα αυτά με ανάγκασαν να ψάξω και να τα βρω τα έξι παιδιά της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας ‘Τέχνης Πλους’ που ανεβάζουν το έργο στην Αθηναϊκή Σκηνή. Με ανάγκασαν γιατί είδα έξι υπέροχες ερμηνείες, με μια εξαιρετική σκηνοθεσία (Ειρήνη Μελά η σκηνοθέτης), πάνω σε ένα ολοφάνερα σπουδαίο κείμενο. Μια υπέροχη παράσταση…!

Ο Νέστορας, ένας νεαρός ιδιωτικός υπάλληλος, ξαφνικά, μετά από οκτώ χρόνια, μια Δευτέρα πρωί, βαριέται να πάει στη δουλειά του. Και ενώ στην αρχή η μητέρα του, η γυναίκα του, και στην εταιρεία του, πιστεύουν απλά πως έχει τρελαθεί, και εμείς ως θεατές σκεφτόμαστε «και που θα πάει όλο αυτό στη συνέχεια;»…στη συνέχεια λοιπόν, το έργο πάει σε ένα εξαιρετικό πολιτικοκοινωνικό κείμενο, με ένα ευφυώς απλό φινάλε, και έξι ερμηνείες που ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεφύγουν και να γίνουν καρικατούρες, δεν συμβαίνει ούτε για μια στιγμή και παραμένουν στο όριο γι αυτό είναι ΟΛΕΣ πραγματικά πολύ καλές.

Ξέρω να πω με απόλυτη σιγουριά τρία πράγματα για όσους πάτε να τη δείτε.

1: Είναι μια εξαιρετική παράσταση που θα θέλετε μετά να πάτε για ποτό και να την κουβεντιάσετε…
2: Θα σκεφτείτε ότι το κείμενο είναι επιπέδου, λογικής και τεχνικής Νταριο Φο.
3: Θα αναρωτηθείτε αν πράγματι αυτοί οι έξι ηθοποιοί που μόλις είδατε είναι ερασιτέχνες…

ΣΣ 1: Θα το συστήσω επειγόντως στον Ευτύχη Βαρδουλάκη, στον Magician Zastro, και στον Γιάννη Ζουμπουλάκη για εντελώς διαφορετικούς λόγους στον καθένα…

ΣΣ 2: Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια από τις ιστορίες στη ταινία «Ιστορίες για αγρίους» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχε καμία δυσκολία να χρησιμοποιήσει αυτούς τους έξι ηθοποιούς…
Παναγιώτης Φάρμας
Γαρυφαλλιά Μαρούλη
Καλλιρρόη Παχή
Γιούλη Χρυσού
Μαρία Μαθιουδάκη
Δημήτρης Στέφος