Ο Σεραφείμ αποφασίζει να κάψει τους εργαζόμενους στο Σκάι

Gazzetta team
Ο Σεραφείμ αποφασίζει να κάψει τους εργαζόμενους στο Σκάι
Ο Αντώνης Πανούτσος γράφει για τον αγανακτισμένο από «δήθεν επιστημονικά ντοκιμαντέρ Πειραιώς Σεραφείμ που αποφασίζει να κάψει τους εργαζόμενους του ομίλου του Σκάι. Χωρίς όμως να διευκρινίζει αν περιλαμβάνει και τους όλους τους εργαζόμενους του Sport Fm οι μόνο όσους έχουν παίξει την Καμπάλα 2 στο ημίχρονο 1 τελικό.
Σε γενικές γραμμές δεν τραβήξαμε κανένα ζόρι από την εποχή που πήρε τον Sport FM ο Γιάννης Αλαφούζος. Βγήκε κα’να δύο φορές να μιλήσει and that’s all. Οπότε live and let live και μια χαρά βγήκε ο χρόνος. Μέχρι χθες. Όταν το Ποντίκι ανέβασε μια είδηση που έλεγε «Σεραφείμ κατά Αλαφούζου: Ο ΣΚΑΪ στηρίζει το Εβραϊκό λόμπυ – Οι εργαζόμενοί του θα καίγονται στην κόλαση». Και από κάτω το κείμενο σενιαρισμένο και πολυτονικό να ξέρεις ότι το έγραψε άνθρωπος του Θεού. «Σφοδρή επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και προσωπικά τον Γιάννη Αλαφούζο εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, με αφορμή σειρά ντοκιμαντέρ για το πρόσωπο του Ιησού που προβλήθηκαν τις μέρες του Πάσχα.

Ο Σεραφείμ κάνει λόγο για «δῆθεν ἐπιστημονικά ντοκυμαντέρς ποῦ ὅλως περιέργως ἄρχονται καί τελειοῦνται μέ Ἑβραίους συνεντευξιαζομένους», τα οποία ο μητροπολίτης Πειραιά ζήτησε από τον Γ. Αλαφούζο να μην προβληθούν, αίτημα που αγνοήθηκε. «Τόσον πολύ σέβεται τήν Ἐκκλησία, ὁ κ. Γιάννης Ἀλαφοῦζος», αναφέρει ο Σεραφείμ.

Μάλιστα η αμαρτία, κατά τον Σεραφείμ, δεν βαραίνει μόνο τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ αλλά και τους εργαζόμενους του σταθμού:

«Στό ἐρώτημα, μόνο ὁ κ. Γιάννης Ἀλαφοῦζος ἔχει τήν εὐθύνη τῆς ἀνασταυρώσεως τοῦ Χριστοῦ κάθε Πάσχα ἤ καί οἱ καθ’ οἱονδήποτε τρόπον ἐργαζόμενοι στόν εἰδησεογραφικό ὅμιλο ΣΚΑΙ ἡ ἀπάντησις εἶναι σαφεστάτη: ὅλοι ὅσοι ἀδιαμαρτύρητα συνευδοκοῦν ἥ σιωποῦν σε αὐτήν τήν πρόδηλη κατά τοῦ ζῶντος Θεοῦ ἐπίθεση, ἐπισύρουν ἐπί τάς κεφαλάς των τήν αἰώνια καταδίκη καί προγεύονται ἀπό τώρα τῆς αἰωνίου κολάσεως.»

Ακολουθεί εκτεταμένη επιχείρηση αποδόμησης των πληροφοριών του ντοκιμαντέρ, και ο Σεραφείμ καταλήγει με ένα αντιεβραϊκό κρεσέντο:

«Ἄς μήν ἐνοχλοῦνται λοιπόν οἱ Ραββίνοι τοῦ Ἑβραϊκοῦ Ἔθνους, ὅταν σύμφωνα μέ τίς διακηρύξεις τῶν Γραφῶν ἡ Ἐκκλησία διαχρονικῶς διασαλπίζει ὅτι ὁ ἀναμενόμενος ἀπό αὐτούς Μεσσίας εἶναι ὁ φρικτός Ἀντίχριστος. Ἄλλωστε ἡ ἐνασχόλησις μέ τήν Καμπάλα καί τόν ἀποκρυφισμόν της, τίς ἐπικλήσεις δαιμόνων καί τήν μαύρη μαγεία, τήν χρῆσι τῆς Σολωμονικῆς τούς ‘’προευπρεπίζει’’ ἱκανῶς».

«Σέ αὐτό τό ἔργο ἐδούλευσε καί φέτος ὁ τηλεοπτικός ΣΚΑΙ, δι’ αὐτό καί δικαιωνόμεθα πλήρως πού ὡς Μητρόπολις Πειραιῶς ἔχουμε διακόψει κάθε συνεργασία μαζί του», καταλήγει ο Πειραιώς Σεραφείμ.

Εδώ το παιχνίδι χοντραίνει. Βεβαίως ο Σεραφείμ στην αρχή το λέει. «Το αμάρτημα βαραίνει τον Αλαφούζο και τους εργαζόμενους του σταθμού». Αλλά άντε βγάλε άκρη. Ο Πορτοσάλτε και ο Μπάμπης δουλεύουν στο ραδιόφωνο του Σκάι αλλά βγαίνουν και στην τηλεόραση. Τι θα κάνει ο διάβολος ; Θα πει στον βοηθό «Βάλε τους ίσαμε να αρπάρξουνε αλλά μην τους κάψεις κι’ όλας» . Και πάει στο διάολο με τους δύο, που είναι και μνημονιακοί με τους υπόλοιπους τι θα γίνει ; Θα κάψει τον Οικονόμου και τον Λυριτζή που κρατήσανε αποστάσεις ; Τον Κυριάκο που αποκάλυψε την εγκληματική οργάνωση 1 &2 στο ποδόσφαιρο. Την κυρία Σούζη που λέει τον καιρό ;

Αλλά μετά ο Σεραφείμ παίρνει φόρα. «οι ἐργαζόμενοι στόν εἰδησεογραφικό ὅμιλο ΣΚΑΙ… ὅλοι ὅσοι ἀδιαμαρτύρητα συνευδοκοῦν ἥ σιωποῦν σε αὐτήν τήν πρόδηλη κατά τοῦ ζῶντος Θεοῦ ἐπίθεση, ἐπισύρουν ἐπί τάς κεφαλάς των τήν αἰώνια καταδίκη καί προγεύονται ἀπό τώρα τῆς αἰωνίου κολάσεως». Αν βάζει και τον Sport FM δεν θα μείνει Χριστός.

Ας πούμε ότι παίρνει βράδυ ο Σεραφείμ τηλέφωνο τον Μιαούλη να τον ρωτήσει για την Καμπάλα. Τι θα του πούνε ; «Μισό λεφτό φίλε. Θυμάσαι τι νούμερο έχει στο κουπόνι να σου πω το αποτέλεσμα ;». Ο επόμενος θα βγει να πει «Κώστα εγώ από την αρχή παίζω της σεζόν παίζω την Καμπάλα και με πληρώνει». Ασε που μετά από λίγο θα γίνουν όλοι σατανιστές και θα ζητάνε από τον Βελζεβούλ και τον Ασταρόθ να φέρουν το ματς over. Τέλος ας το σκεφτεί λιγάκι ο Σεραφείμ. Δεν είναι και δύσκολο στην επόμενη Δίκη να ακουστεί ότι βρίσκεται στο πόρισμα του Κορέα.

Υ.Γ Εχω αποδείξεις ότι δεν ανήκω στο Εβραϊκό λόμπι που παίζει Καμπάλα – Φρικτός Αντίχριστος 2 στο ημίχρονο 1 τελικό. Φωτογραφία πριν από το κάψιμο του Οβριού, που κρέμεται με τα κόκκινα στην Υδρα. Ένα έθιμο με πολύ διακριτικό όνομα που δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί την εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας. Όπως δεν θα ενοχλούσε εμάς αν είχαν έθιμο να καίνε τον Ρωμιό στο Ισραήλ.