Hydra’s Trail Event! What goes up must go down (Vid)

Gazzetta team
Hydra’s Trail Event! What goes up must go down (Vid)
O Αντώνης Πανούτσος πάει ένα 4ήμερο στην Υδρα για να δει το νησί να ζει στον ρυθμό του Hydra’s Trail Event και δύο μεγάλους αθλητές να ετοιμάζονται για έναν αγώνα με ένα μόνο νικητή.

Μέχρι πέρσι στην Υδρα all the rage ήταν το body building. Μετά ήρθε η άνοδος του Υδραϊκού στην πρώτη κατηγορία του πόλο. Και ξαφνικά όλοι άρχισαν να αδυνατίζουν και να τρέχουν αφού το νησί ζει για το Hydra’s Trail Event .

Με το Hydra’s Trail Event δεν αναφερόμαστε στο αθηναϊκό τζόκινγκ που ακούς κάποιον να τρέχει και να σε πλησιάζει και να σε πλησιάζει και να σε πλησιάζει και να μην σε φτάνει ακόμα και αν έχεις βγει βόλτα στην βροχή κρατώντας ομπρέλα και η μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά είναι ανάμεσα στο πεζοδρόμια και τον δρόμο. Μιλάμε για hard core καταστάσεις με τρέξιμο σε πλακόστρωτο, σε βουνό με κλίση πρόκα και σε συνθήκες που για τον δρομέα το κατόρθωμα είναι να τερματίσει. Ενας αγώνας σε πέντε διαφορετικά disciplines.

Το downhill, που είναι ο μόνος αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα και ξεκινάει από την Μονή του Προφήτη Ηλία στα 851 μ. που αφού περάσει από χωμάτινα μονοπάτια, πευκοδάσος, καλντερίμι μετά από 3,9 χιλ. τερματίζει στην παραλία.

Το Rock Race που είναι πιο εύκολο. Για να καταλάβετε τι εννοούν με «εύκολο» ο δρομέας ξεκινάει από την πόλη και αφού τρέξει 10 χιλ. σε total climb 615 μ. επιστρέφει στην πόλη.

Το Run & Fun που είναι 4,9 χιλ με υψομετρική 195 μ. Είναι η ευκολότερη διαδρομή που περνάει μέσα από τον αστικό ιστό φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της στον Αγ. Κωνσταντίνο τον Υδραίο, με μια θεαματική άποψη του λιμανιού.

Το Junior Mini Race που είναι η διαδρομή για παιδιά. Η διαδρομή είναι του 1,3 χιλ. σε πλακόστρωτο, ορατή κατά 90% με τα 500 μέτρα να ανηφορίζουν και μετά επιστροφή μέσω του Ντρουμ στο λιμάνι.

Και το Eros Mountain Trail που είναι καθαρά αγωνιστικό. Μιλάμε για 25 χιλ. σε καλντερίμια, χωμάτινους δρόμους που με τον χρόνο μετατράπηκαν σε μονοπάτια. Περνάει από τον Βλυχό και αφού οι δρομείς ανηφορίσουν στην Επισκοπή κατηφορίζουν στον Παλαμιδά για να τερματίσουν στο λιμάνι.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο της Υδρας και χρυσός χορηγός είναι τα μπισκότα Παπαδοπούλου, χορηγός τα ζυμαρικά Μέλισσα και χορηγός επικοινωνίας η Advendure, ενώ υπάρχουν και έξη υποστηρικτές.

Ο αγώνας θα γίνει στις 4-5 Απριλίου. Οι συμμετοχές έχουν κλείσει εδώ και ημέρες οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον παρακολουθήσετε σαν θεατές για να έχετε μια εντύπωση αν είναι στα μέτρα σας σε περίπτωση που του χρόνου θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή.

Στην πραγματικότητα η διοργάνωση ανήκει στον κόσμο. Τον κόσμο που σταμάτησε να καπνίζει, προπονείται καθημερινά, στήριξε τον αγώνα με την συμμετοχή του και που την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε άλλο θέμα για συζήτηση. Με κύριο βέβαια θέμα την μονομαχία του Ανδρόνικου «Andy» Γρηγοριάδη εναντίον Δημήτρη «Ρέππα» Ρέππα.

Μετά από την άρνηση της τεχνικής επιτροπής να τους επιτρέψει να μετάσχουν στο Junior Mini Race οι δύο αθλητές θα μονομαχήσουν στο Run & Fun. Διακινδυνεύοντας ότι πολυτιμότερο έχουν. Την υπόληψη τους σαν δρομείς. Στο αποκλειστικό βίντεο με δηλώσεις στην Panoutsos Daily οι δύο αθλητές με φανερά τα σημάδια της καταπόνησης από το προηγούμενο βράδυ στο Andy’s Bar δηλώνουν την πίστη τους για την νίκη.