Με Σισοκό και 6 εκ. ευρώ στο ταμείο!

Με Σισοκό και 6 εκ. ευρώ στο ταμείο!

bet365

Ο σοβαρός και πειθαρχημένος Παναθηναϊκός με έναν Σισοκό που έκανε όργια πέτυχε το αυτονόητο κόντρα στην Μάδεργουελ και πήρε ουσιαστικά την πρόκριση που βάζει 6 εκ. ευρώ στο ταμείο του.

Ηταν σοβαρός, έπαιξε με πάθος και μαχητικότητα είχε έναν Σισοκό που έκανε όργια με και χωρίς την μπάλα(τακτικά) και πέτυχε τον στόχο του. Ναι σωστά διαβάσατε. Πέτυχε τον στόχο του. Στη ρεβάνς αυτή η πρόκριση δεν χάνεται . Με ένα 2-0 υπέρ του ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο στο πλευρό του και με αντίπαλο μία αδύναμη ομάδα, για να χάσει την πρόκριση θα πρέπει να μην κατέβει στο γήπεδο στην ρεβάνς. Με δεδομένο ότι αυτή η πρόκριση ήταν υποχρέωση για τους «πράσινους» και επειδή θέλω πάντα να κρατάω χαμηλά την μπάλα ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει το αυτονόητο απέναντι στην Μαδεργουελ. Πρέπει, όμως, να πω, ότι σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός μπήκε υποψιασμένος από το περσινό κάζο με την Οντένσε και από την αρχή φάνηκε αποφασισμένος να κερδίσει και να εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση(όπως είχα πει σαν είναι νοκ-άουτ το παιχνίδι). Επίσης ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός. Κινδύνευσε ελάχιστα από την Σκωτσέζικη ομάδα και θα μπορούσε να πετύχει και τέσσερα και πέντε γκολ, αν στην θέση του Τοτσέ στο πρώτο μέρος έπαιζε ο Πετρόπουλος, η ο Φορναρόλι και αν στο δεύτερο μέρος ο Χριστοδουλόπουλος και ο Βύντρα ήταν πιο ομαδικοί στην τελική προσπάθεια. Με εντυπωσίασε ο Σισοκό. Στο ένας εναντίον ενός θα κάνει πολλά πράγματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ που ήταν άριστος τακτικά και βοήθησε αμυντικά τον Σπυρόπουλο ειδικά στο πρώτο μέρος. Επίσης μου άρεσε πολύ ο Μπουμσόνγκ, που «καθάρισε» τις επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή, ενώ ο Βελάσκες ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός, του βγήκε μία κούραση. Όπως και να έχει, όμως, βλέπω να «δένει» με τον Μπουμσόνγκ ο αμυντικός από την Βενεζουέλα. Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά του Μαυρία που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην Ευρώπη στην ιστορία του Παναθηναϊκού και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ έτοιμος να κερδίζει θέση βασικού. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που καταλήγει η μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο μέρος, είχε κέφια στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πολλά περιττά πράγματα και πρέπει να γίνει πιο απλός. Με εξαίρεση τον Τοτσέ δεν μπορώ να πω ότι υστέρησε κάποιος από όσους έπαιξαν και σίγουρα βοήθησαν και οι αλλαγές κυρίως οι Μαυρίας, Κατσουράνης που είχαν συμμετοχή στο δεύτερο γκολ. Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε και ο Κατσουράνης έκανε την πρώτη πάσα στον Σισοκό, που έδωσε μετά την ασίστ.
Η πρόκριση αυτή βάζει 6 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, σώνεται η χρονιά και ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» . Πλέον οι «πράσινοι» έχουν την άνεση να κάνουν και μία ακόμα πολύ καλή προσθήκη , ίσως και δύο στο ρόστερ και για μένα να κάνουν την τελική κίνηση και να κρατήσουν την σημαία , δηλαδή τον Καραγκούνη στην ομάδα. Πλέον ο Φερέιρα με ηρεμία θα ετοιμάσει την ομάδα για τα play off του τσάμπιονς λιγκ, που και να χάσει δεν χάνεται(παίζει στους ομίλους του Europa League), αλλά αν περάσει ο Παναθηναϊκός με το σημερινό ρόστερ και τους αντιπάλους στην επόμενη φάση κάνει υπέρβαση. Πόντο και στον Φερέιρα που παρουσίασε μία ομάδα με πλάνο και ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο. Και αυτός και οι παίκτες ήξεραν τι ήθελαν και είναι αγκαλιά με την πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.