Άρωμα... γυναίκας στο Μεσογειακό

Gazzetta team
Άρωμα... γυναίκας στο Μεσογειακό

bet365

Με διακρίσεις για την ελληνική ομάδα των γυναικών άνοιξε στη Λάρισα η αυλαία του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Πάλης. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου η Πρεβολαράκη και Παπαβασιλείου.

Έξι μετάλλια, δύο κάθε απόχρωσης, πανηγύρισαν τα γαλανόλευκα χρώματα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη θεσσαλική πρωτεύουσα, που διεξάγεται με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 αθλητών, κάποιοι εκ των οποίων προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Μαρία Πρεβολαράκη (55κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες του, το ασημένιο κρέμασαν στο στήθος οι Σταυρούλα Ζυγούρη (67κ.) και Αννη Μπαρτανιάν (72κ.) ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν η Ευδοξία Παυλίδου (58κ.) και η Δήμητρα Χριστοδουλάκη (63κ.).

Πιο συγκεκριμένα, στα 55κ., η Μαρία Πρεβολαράκη επικράτησε με 8-0 της Μπεντίχα Γκουν (Τουρκία), δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση, λίγο πριν από το κορυφαίο ραντεβού στο Λονδίνο. «Πρόκειται για μία ωραία εμπειρία να αγωνίζεσαι μέσα στη χώρα σου και να ακούς τον εθνικό ύμνο. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και οι αντίπαλες, δυνατές. Πολλές από αυτές έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ετσι ήταν και ένα δυνατό τεστ για την διοργάνωση του Λονδίνου. Είμαι ευχαριστημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που μας στηρίζουν», τόνισε η πρωταθλήτρια μας. Χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία κατέκτησαν η Τατιάνα Ντεμπιέν (Γαλλία) και η Σαγιέντ Ραμπάμπ (Αίγυπτος).

Στα 63κ., η Αγόρω Παπαβασιλείου πρόσθεσε στο παλμαρέ της και το χρυσό μεσογειακό μετάλλιο. Νίκησε στον τελικό την Ισπανίδα Γκαρθία Ιρίν με 3-1, ενώ τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Δήμητρα Χριστοδουλάκη και η Γαλλίδα Μαριάνα Κόλιτς.

«Χαίρομαι για την πρωτιά αλλά είμαι στενοχωρημένη γιατί δεν προκρίθηκα στους Ολυμπίακούς. Τον Σεπτέμβριο θα αγωνιστώ στο παγκόσμιο και έχω στόχο το μετάλλιο. Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα γιατί αναβαίνει και το επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού», υπογράμμισε η τριταθλήτρια Ευρώπης.

Στα 48κ. επικράτησε η Τουρκάλα, Χάρβα Μεζιέν. Δεύτερη ήρθε η Σουεμεγιέ Σεζέρ (Τουρκία) και το χάλκινο πήρε η Ευδοξία Παυλίδου. Στα 51κ. πρώτευσε η Τουρκάλα Μπούρτσου Κέμπιτς, με δεύτερη την Σέρβα, Εβα Τούμπα και τρίτη την Ανα Ραντέλοβιτς (Σερβία). Η Χαφιζέ Σαχίν πρωταγωνίστησε στα 59κ.. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γαλλίδα, Αντελίν Βεσκάν και το χάλκινο η Μιριάνα Μαρτίνοβιτς (Μαυροβούνιο). Η Σταυρούλα Ζυγούρη δεν τα κατάφερε στα 67κ. Εχασε από την Κιμέτ Κοτσιγίτ (Τουρκία) ενώ την τρίτη θέση πήρε η Ανα Τούμπα (Σερβία).

«Πρόκειται για το καλύτερο Μεσογειακό Πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί στην ιστορία του θεσμού. Παρά τα προβλήματα που έχει η χώρα έγινε η καλύτερη δυνατή χρήση του υλικού. Ήρθαν δυνατές αθλήτριες και υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός», δήλωσε η 4η Ολυμπιονίκης της Αθήνας. Στα 72 κ., η Ελληνίδα, Αννη Μπαρτανιάν ηττήθη από την Τουρκάλα Γιασμίν Αντάρ. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Ιρα Τούμπα (Σερβία).
Η διοργάνωση θα συνεχιστεί το Σάββατο (19/5) με τους αγώνες της ελληνορωμαϊκής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα