Nτάνου: «Ονειρο ζωής να βρεθώ στην πρώτη 50αδα»

Gazzetta team
Nτάνου: «Ονειρο ζωής να βρεθώ στην πρώτη 50αδα»

bet365

Η Μαρία Ντάνου για δεύτερη φορά στην καριέρα της θα συμμετέχει σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επικυρώθηκε από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). Θα είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που θα συμμετέχει σε αγώνισμα δρόμου αντοχής στην «Πιονγκτσάνγκ 2018» και συγκεκριμέα στα 10 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Powerfest! 147 τουρνουά από 21/1 μέχρι 4/2. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η 28χρονη αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, άρχισε το σκι σε ηλικία οκτώ ετών. Έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management, ενώ ζει και εργάζεται στην Λωζάννη. Εκεί την εντόπισε και το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και συνομίλησε μαζί της για τον τρόπο που ήρθε αυτή η πρόκριση, τα συναισθήματά της αλλά και τις αγωνιστικές της φιλοδοξίες ενόψει των Αγώνων της Κορέας.

«Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι κατάφερα να προκριθώ στους Αγώνες της Κορέας. Μέχρι χθες ταξίδευα σε αγώνες για να εξασφαλίσω αυτή την πρόκριση. Συμμετείχα σε 10 αγώνες μέσα σε 20 ημέρες, σε πέντε διαφορετικές χώρες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η προετοιμασία της οποίας άρχισε στις αρχές της Άνοιξης του περασμένου έτους με... ρόλερ σκι και ποδήλατο!

«Από τις αρχές Μαίου ξεκίνησα το προπονητικό μου πρόγραμμα ενόψει Πιονγκτσάνγκ. Με πολλές ώρες σε ρόλερ σκι και ποδήλατο, ενώ οι προπονήσεις στο χιόνι ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα εποικοδομοιητική στο κομμάτι της προπόνησης. Με τον προπονητή μου κι άλλες τρεις αθλήτριες από την Γαλλία, κάναμε πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά ώστε τη δεδομένη στιγμή να είμαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Θεωρώ ότι από πλευράς επιδόσεων, είμαι στο καλύτερο επίπεδο που είχα ποτέ και θα κάνω ότι μπορώ για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μας, χαρίζοντάς της έναν αξιοπρεπή αγώνα και κι ένα εξίσου αξιοπρεπές αποτέλεσμα στις 15 Φεβρουαρίου».

Ο μεγάλος στόχος της Μαρίας Ντάνου είναι «να βρεθώ στην πρώτη 50άδα στους Αγώνες της Κορέας. Είναι ένας δύσκολος στόχος, αλλά δεν παύει να είναι όνειρο ζωής. Ο,τιδήποτε κοντά σε αυτή τη θέση θα είναι μεγάλο επίτευγμα».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στοχεύει επίσης και στη σταθεροποίηση ή και βελτίωση της θέσης που κατέχει στη γενική κατάταξη των Βαλκανίων.
«Πέρυσι ήμουν 3η στη γενική κατάταξη της σεζόν στα Βαλκάνια. Βρίσκομαι στην λίστα των καλύτερων αθλητριών ανάμεσα σε 10 χώρες, επίδοση που δεδομένων των συνθηκών θεωρώ πως δεν είναι άσχημη. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Νο-2. Εάν μετά τους Αγώνες της Κορέας καταφέρω να μείνω εκεί, τότε θα έχω κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα».

Η Μαρία Ντάνου, η οποία στον μετά-Κορέα προγραμματισμό της έχει βάλει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ζέεφελντ όπου θα συμμετέχει στα 10χλμ. κλασσικής, αναφέρεται και στο αγωνιστικό... χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους Έλληνες και τους αθλητές παραδοσιακών δυνάμεων του αθλήματος.

«Είναι γεγονός ότι το επίπεδο σε διοργανώσεις όπως αυτή της Κορέας, είναι υψηλό. Όπως είναι και γεγονός ότι οι Έλληνες αθλητές δεν υστερούν σε σχέση με τους αθλητές των παραδοσιακών δυνάμεων του σκι. Απλώς ακολουθούν διαφορετικά προπονητικά προγράμματα, έχουν περισσότερες εγκαταστάσεις για όλες τις καιρικές συνθήκες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι η Ελλάδα έχει λιγότερο χιόνι ετησίως κι ως εκ τούτου οι Έλληνες αθλητές έχουν λιγότερες ώρες προπονήσεων σε χιόνι, βοηθούν ώστε να δημιουργηθεί αυτή η διαφορά. Από πλευράς ταλέντου δεν υστερούμε σε τίποτα. Κάνουμε ότι μπορούμε και μέχρι στιγμής έχουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις ακόμη και από χώρες των Βαλκανίων που έχουν μεγαλύτερη παράδοση σε σχέση με την Ελλάδα».

 

Τελευταία Νέα