Διαδικτιακό «κατηγορώ» στον Γ.Γ.Α.

Gazzetta team
Διαδικτιακό «κατηγορώ» στον Γ.Γ.Α.

bet365

Διαστάσεις πήρε στα Social Media, η κόντρα του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού με τους αθλητές του τριάθλου Γρηγόρη Σκουλαρίκη και Ντενίζ Δημάκη.

Ολα ξεκίνησαν από ένα ποστάρισμα της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη κάτω από μία φωτογραφία με τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, για τα πριμ που θα δοθούν που χρωστά η Πολιτεία στους αθλητές, ως το 2015.

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης που είναι μεταξύ των κορυφαίων αθλητών τριάθλου αλλά και μαραθωνοδρόμος, έκανε την εξής ανάρτηση, ζητώντας την αναγνώριση της Ομοσπονδίας του Τριάθλου: «Η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία που εκπροσωπείται από τους δυο κυρίους αριστερά και δεξιά της φωτογραφίας, εκτός από τα πριμ των ολυμπιονικών και πρωταθλητών ας κοιτάξει να αποκαταστήσει και τη αξιοπρέπεια των απλών αθλητών του τριάθλου τους οποίους εμπαίζει εδώ και δύο χρόνια. Στο τρίαθλο δεν ζητάμε πριμ, χρήματα, προνόμια και μπόνους. Το μόνο που ζητάμε είναι την αθλητική μας αξιοπρέπεια πίσω, με την επιστροφή της ειδική αθλητικής αναγνώρισης που άδικα έχει πάρει η Γ.Γ.Α. από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί κύριε Γ.Γ.Α και κ. Υπουργέ. Δεν ανεχόμαστε την φαρσοκωμωδία του "Μοντέρνου Πεντάθλου" και δεν μπορείτε άλλο να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αθλητών!»

Ο Ιούλιος Συναδινός απάντησε: «Grigoris Skoularikis Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά. Φαρσοκωμωδία είναι η ασυδοσία και η μετατροπή του αθλήματος σε ιδιωτική επιχείρηση.»

Η απάντηση του Γρηγόρη Σκουλαρίκη ήταν: «θα έπρεπε σαν δημόσιος λειτουργός που αμείβεσαι από το κράτος για να υπηρετείς τους Έλληνες αθλητές να προσέχεις πολύ περισσότερο αυτά που λες γιατί προσβάλλεις ένα ολόκληρο άθλημα. Να σου θυμίσω πως η ίδια η Γ.Γ.Α. που εσύ εκπροσωπείς έχει χαρακτηρίσει εδώ και χρόνια το τρίαθλο σαν άθλημα “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”. Το ότι με αυτές τις συνθήκες μια Ομοσπονδία μπορεί και λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς κρατική επιχορήγηση και το οικονομικό πατρονάρισμα του Κράτους δεν σημαίνει πως έχει μετατρέψει το άθλημα σε ιδιωτική επιχείρηση. Σημαίνει πως έχει μια πολύ σωστή οργάνωση και νοικοκυρεμένα οικονομικά που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και μπορεί και αναπτύσσει το άθλημα με ιδίους πόρους, έχοντας βρει χορηγούς, ανθρώπους και εταιρίες που στηρίζουν τους νέους αθλητές και το όραμα μας για ανάπτυξη του αθλήματος ξεφεύγοντας από την ελληνική πραγματικότητα της κρίσης.
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν γενικότερα εδώ και χρόνια με ιδιωτική πρωτοβουλία κάποια αθλήματα καλύπτοντας όλα τα κενά και τις αδυναμίες μια πολιτείας που ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τον αθλητισμό στη βάση του. Είστε ωραίοι νομίζετε όταν εμφανίζεστε στις βραβεύσεις των κορυφαίων, αλλά δεν αναρωτηθήκατε ποτέ πως αυτοί έφτασαν εκεί και πόσοι άλλοι δεν τα κατάφεραν επειδή κανείς ποτέ δεν τους στήριξε όταν τους είχαν ανάγκη. Είστε ωραίοι να κομπάζετε για τη μαζικότητα του Αυθεντικού Μαραθωνίου και πόσο καλό κάνει στη χώρα μας, αλλά δεν αναρωτηθήκατε ποιοι δουλεύουν κάθε μέρα και ποιοι είναι οι χορηγοί αυτής της επιτυχίας. Προσπαθείτε τόσο πολύ να ενοχοποιήσετε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα στον ελληνικό αθλητισμό, αγνοώντας πως στην ουσία αυτή είναι που πλέον τον κρατάει ζωντανό και εσείς μπορείτε να παρουσιάζετε έργο. Από τον κάθε αθλητή που πλέον ασχολείται σε επαγγελματική βάση , διακρίνεται και έχει τους χορηγούς του, από τις αυτοχρηματοδοτούμενες διοργανώσεις μέχρι και την ίδια την βράβευση των κορυφαίων στην οποία δώσατε το παρόν και είχε για χορηγό μεγάλη στοιχηματική εταιρία. Και αφού συμμετέχετε σε όλα αυτά έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάκτυλο επειδή το Τρίαθλο μπορεί και λειτουργεί στη βάση της ιδιωτική πρωτοβουλίας με ιδίους πόρους; Γιατί είστε εναντίον αυτού του μοντέλου;
Ντροπή και μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεστε για την πραγματικότητα που αποδεικνύει καθημερινά εδώ και δύο χρόνια πόσο λάθος ήταν η απόφαση σας για το Τρίαθλο και σας εκθέτει διεθνώς...
Μπράβο και μόνο μπράβο σε όλους τους χορηγούς και τους ανθρώπους που στηρίζουν με ιδιωτική πρωτοβουλία τον ελληνικό αθλητισμό για να έχουν περισσότεροι αθλητές αγωνιστικές ευκαιρίες εντός κι εκτός Ελλάδος.
Καλή Χρονιά σου εύχομαι και να τα λέμε πιο συχνά...
ΥΓ: Και βεβαίως ξέρεις πως η “αγαπημένη” σου Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου όχι μόνο συνεργάζεται με ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους δίνει “αιγίδα” για να κάνουν τα event τους, αλλά τους παίρνει και χρήματα κιόλας. Μαγκιά τους, δε λέω ... όμως αυτό γιατί δε σε χαλάει και τα έχεις βάλει με την Ε.Ο.ΤΡΙ.; Και επιτέλους δώσε και μια σοβαρή εξήγηση στο κόσμο τι δουλειά έχει το άθλημα του Ράκμπι Λιγκ στην ίδια ομοσπονδία. Χωνευτήρι αθλημάτων την έχετε κάνει. Δεν πιστεύω όλα αυτά να έχουν σχέση και με τον πρόεδρο της που είναι στέλεχος στο ίδιο κόμμα με σένα, έτσι? Σύμπτωση θα είναι...»

Θέση για το θέμα πήρε με ανάρτηση της και η πρωταθλήτρια με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς, Ντενίζ Δημάκη: «Νομίζω πως λειτουργείτε μεροληπτικά Julios και σας ξεφεύγει ότι με βἀσει τον Αθλητικό νόμο που υπηρετούμε Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία είναι η Ομοσπονδία που έχει αναγνώριση από την οικεία Παγκόσμια ( την ITU στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Εγώ ως πρωταθλήτρια αισθάνομαι θιγμένη από αυτές τις συμπεριφορές...»

Για να κλείσει το θέμα ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, γράφοντας ότι τον μπλόκαρε ο ΓΓΑ: « ... και η απάντηση του αγαπητού μας κ. Γ.Γ.Α. σε όλα τα παραπάνω που έγραψα ήταν να με μπλοκάρει από το fb .... κρίμα θα μου λείψει. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι θα ξεκινούσαμε μια όμορφη διαδικτυακή σχέση με επικοδομητικό διάλογο. Δεν πειράζει, θα τον αναζητήσω στο γραφείο του κάποια στιγμή να τα πούμε από κοντά για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Θέλω να πιστεύω πως η πόρτα του ειναι πάντα ανοιχτή για τους αθλητές....»

 

Τελευταία Νέα