Φινάλε με 4η και 5η θέση για την Ελλάδα στη συγχρονισμένη

Gazzetta team
Φινάλε με 4η και 5η θέση για την Ελλάδα στη συγχρονισμένη

bet365

Με την κατάκτηση μίας 4ης και δύο 5ων θέσεων για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης.

Με την κατάκτηση της πολύ τιμητικής 5ης θέσης από την Ελληνίδα εκπρόσωπο Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και στον τελικό, με τη χορογραφία της από τη "Λίμνη των Κύκνων", βαθμολογήθηκε με 89,4000 β. και κατετάγη 5η, λίγα χιλιοστά του βαθμού πίσω από την 4η Ισπανίδα Ίρις Τίο Κάσας (89,6000) και πολύ μπροστά από την 6η Γαλλίδα Ιβ Πλανέ (87,3000). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένο με 94,933 βαθμούς.

Νωρίτερα Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου ανέβηκαν στην 5η θέση της Ευρώπης στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Ντουέτου. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες εκτέλεσαν πολύ όμορφα το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 89,1667 βαθμούς, που τις κατέταξαν 5ες, με μεγάλη διαφορά από τις 6ες Γαλλίδες (87,2333) -από τις οποίες πήραν και την εκδίκησή τους που τις είχαν περάσει στο Τεχνικό πρόγραμμα, λόγω ατυχίας των Ελληνίδων- και πολύ κοντά στις 4ες Ισπανίδες (90,0667).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρωσίδες Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και Βαρβάρα Σουμπότινα (96,7000), το ασημένιο οι Ουκρανές Αναστασία Σαβτσούκ και Γελιζαβέτα Γιάκνο (93.4000) και το χάλκινο οι Ιταλίδες Λίντα Τσερούτι και Κοστάντζα Φέρρο (92,1333).

Στον τελικό στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Μικτού Ντουέτου, η Νικολέττα Παπαγεωργίου και ο Βασίλης Γκορτσιλάς πήραν την 4η θέση με 74,9333 β. Το χρυσό κατέκτησε η Ρωσία, το ασημένιο η Ιταλία και το χάλκινο η Ισπανία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Ελεύθερο Μικτό Ντουέτο

«Άκουσα για πρώτη φορά τόσο κολακευτικά σχόλια και για μένα αλλά και για την ελληνική ομάδα και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την παρουσία μας και συνεχίζοντας έτσι και τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα και γιατί όχι και ένα μετάλλιο», δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη και πρόσθεσε:

«Φεύγουμε με το αίσθημα της ικανοποίησης γενικά για την εμφάνιση μας και είναι εχέγγυο για το μέλλον εν’ όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το σόλο, όπου θα μπορούσα να πάρω και την 4η θέση (χάθηκε στις λεπτομέρειες). Όμως ξαναλέω το πρόσημο είναι θετικό από όλες τις κοπέλλες» κατέληξε η πρωταθλήτριά μας που «χόρεψε» στο νερό υπό τον θεσπέσιο ήχο από τη χορογραφία της «Λίμνης των Κύκνων».

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την παρουσία των κοριτσιών αλλά και του ντουέτου του μικτού, ενώ επεσήμανε και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: «Πήγαμε γενικά πολύ καλά ως ομάδα αλλά και ατομικά τα κορίτσια. Ίσως απλά θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια λάθη κυρίως στο ομαδικό όπου θα μας έδινε τη δυνατότητα να πάρουμε υψηλότερη βαθμολογία σε αυτά τα αγωνίσματα. Είναι πολύ θετικό ότι περάσαμε τη Γαλλία στη βαθμολογία του ομαδικού, καθώς μην ξεχνάμε πως αρχίζουν σιγά σιγά οι διαδικασίες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Τελευταία Νέα