Tην 6η θέση στην Ευρώπη οι Πλατανιώτη και Παπάζογλου

Δήμος Μπουλούκος
Tην 6η θέση στην Ευρώπη οι Πλατανιώτη και Παπάζογλου

bet365

Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου πήραν την 6η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στη συγχρονισμένη κολύμβηση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Οι δύο πρωταθλήτριες μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και με 85.8943 βαθμούς πήραν την 6η θέση. Συγκέντρωσαν 25.500 βαθμούς για την εκτέλεση, 26.100 για το τεχνικό κομμάτι και 34.2943 για τη δυσκολία του.

Eμειναν πίσω από ένα άλλο ελληνικό δίδυμο που όμως αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, τις αδελφές Αλεξανδρή (Αννα-Μαρία και Ειρήνη) οι οποίες ήρθαν 5ες.

«Κρίμα γιατί είχαν ένα καλό πρόγραμμα, αλλά προ το φινάλε χτύπησαν μεταξύ τους και εκεί «κόλλησαν» χάνοντας τουλάχιστον μια θέση στη βαθμολογία. Ετσι είναι όμως ο τελικός, δεν έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις ένα λάθος» τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα, ενώ και από την πλευρά των δύο κοριτσιών η πικρία για αυτό το λάθος ήταν εμφανής.

«Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαμε να εκτελέσουμε πολύ καλύτερα το πρόγραμμά μας. Πήγαμε πολύ καλά στο πρώτο μισό αλλά στο τέλος είχαμε μια ατυχία που μας στοίχισε καθώς χτυπήσαμε μεταξύ μας και αυτό μας κόστισε στη βαθμολογία» τόνισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ενώ η συναθλήτρια της Εβελίνα Παπάζογλου πρόσθεσε:

«Είναι ο πρώτος τελικός, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Είχαμε όμως ευκαιρία να τα πάμε ακόμα πιο καλά αφού πάντα υπάρχει το περιθώριο της βελτίωσης. Μπήκαμε δυνατά ξεκινήσαμε καλά, απλά δεν μας βγήκαν στο τέλος της χορογραφίας κάποια θέματα. Μας μένει μια πικρία, γιατί είχαμε ξεκινήσει πολύ καλά. Όμως πλέον κοιτάμε μπροστά και στους επόμενους αγώνες μας».

Πλέον το μεγάλο στοίχημα των κοριτσιών είναι το ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο όπου αγωνίζονται αύριο στα προκριματικά.

Στην πρώτη θέση ήταν η Ρωσία με 95.1035 βαθμούς και μετά η Ουκρανία με 92.6188 και η Ιταλία με 89.7519.

Λίγο αργότερα, στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου, η Νικολέττα Παπαγεωργίου και ο Βασίλης Γκορτσιλάς πήραν την 4η θέση με 72,7838 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία (89,5853), το ασημένιο η Ιταλία (88,6973) και το χάλκινο η Ισπανία (82,3217).

 

Τελευταία Νέα