Παπαμιχαήλ: «Στα 25χλμ ήθελα να σταματήσω»

Gazzetta team
Παπαμιχαήλ: «Στα 25χλμ ήθελα να σταματήσω»

bet365

Έδωσαν και την ψυχή τους ο Παπαμιχαήλ και η Μακρή στη Ντόχα.

Στην περιοχή Κορνίς εκεί όπου θα γίνουν όλα τα εκτός σταδίου αγωνίσματα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο τελικός των 50χλμ. βάδην Ανδρών και Γυναικών. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν ήταν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αγγελική Μακρή που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους και να τερματίσουν ψηλά στην κατάταξη των αγωνισμάτων.

Ο Παπαμιχαήλ, στην 4η συμμετοχή του στη διοργάνωση, τερμάτισε στην 17η θέση με 4.22.39 σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησαν 46 βαδιστές και κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι 28. Ο Παπαμιχαήλ με εμπειρία και επιμονή κατάφερε να αντέξει τις συνθήκες και την ώρα που σπουδαίοι συναθλητές του ανά τον κόσμο αδυνατούσαν να συνεχίσουν εκείνος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξει και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Ιάπωνας Γιουσούκ Σουζούκι πήρε το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος για να γίνει ο πρώτος βαδιστής της χώρας του που αναδεικνύεται νικητής στο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης, με 4ώρες 04.20. Δεύτερος ήταν ο Γιόαν Βιέρα (Πορτογαλία) με 4.04.59, που στα 43 του χρόνια έγινε ο μεγαλύτερος ποτέ σε ηλικία αθλητής, που κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση σε όλα τα αγωνίσματα και τρίτος ο Καναδός Έβαν Νουνφ με 4.05.02. Ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο και νικητής του 2017 Γιόχαν Ντινίζ (Γαλλία) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, όπως και ο πρωταθλητής του 2015 και ολυμπιονίκης του 2016 Ματέγ Τοτ (Σλοβακία).

Στην τέταρτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι έχοντας τρέξει και σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ελληνας βαδιστής κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνθήκες που δεν είχε βρει σε αγώνα ποτέ στο παρελθόν. Η υψηλή θερμοκρασία και ζέστη στην πόλη της Ντόχα δημιουργούσαν απάνθρωπες συνθήκες στους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν στα 50χλμ. βάδην. Παρόλα αυτά ο πρωταθλητής μας βρήκε το σθένος να αντέξει μέχρι το τέλος και να καταλάβει τελικά την 17η θέση, την καλύτερη παρουσία του σε αντίστοιχη διοργάνωση.

"Οι συνθήκες ήταν ανεπίτρεπτες. Στην πόλη της Ντόχα δεν αναπνέεις όταν κάνεις βόλτα, πόσο μάλλον να είσαι σε αγώνα Παγκοσμίου. Απαράδεκτες συνθήκες για αυτά τα αγωνίσματα. Δεν μας είχαν καν ντουζιέρες, αλλάζαμε συνεχώς καπέλα με πάγο για να κρατήσουμε ζωντανές τις αισθήσεις μας", είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε:

"Από το 30χλμ. κι έπειτα πήγαινα τελείως μηχανικά. Ο στόχος ήταν εξαρχής να τερματίσω. Δεν υπήρχε για εμένα χρονόμετρο, όπως και για τους περισσότερους αθλητές. Περίπου στο 25ο χιλιόμετρο ήθελα να σταματήσω, αλλά σκέφτηκα πως είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πόσο καλά είχα προετοιμαστεί γι΄αυτό. Κι έτσι συνέχισα".

Ο Παπαμιχαήλ σε αντίθεση με τη ζέστη δεν είχε κάποιο πρόβλημα με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα. "Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ώρα, γιατί είχα προσαρμοστεί σε αυτές τις ώρες. Ωστόσο ομολογώ πως ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου. Νόμιζα πως στο Ρίο το 2016 ότι είχα φτάσει στα όρια μου στα 50χλμ. βάδην, τελικά έπρεπε να ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής στη Ντόχα, για να αλλάξω γνώμη", είπε ο έμπειρος αθλητής, που διένυσε την απόσταση σε 4.22.39.

Εμφάνιση με ψυχή πραγματοποίησε και η Αγγελική Μακρή, που έδειξε να μην επηρεάζεται από την έλλειψη εμπειρίας σε ανάλογη διοργάνωση και με πείσμα έφτασε 14η στη γραμμή του τερματισμού σε 4ώρες 54.09. Η πρωταθλήτρια μας από την αρχή του αγώνα έδειχνε να μπορεί να κρατηθεί στην πρώτη 16άδα και τελικά τα κατάφερε. Στον αγώνα των γυναικών εκίνησαν 24 γυναίκες εκ των οποίων τερμάτισαν οι 17. Νικήτρια αναδείχθηκε Κινέζα Ρουί Λιάνγκ, με 4.23.26 ακολούθησε η συμπατριώτισσα της Μαοκπύο Λι με 4.26.40 και η Ιταλίδα Ελεονόρα Τσιόρτσι με 4.29.13.

 

Τελευταία Νέα