Κόε: «Ο Μπολτ ήταν ο Μοχάμεντ Άλι του στίβου»

Gazzetta team
Κόε: «Ο Μπολτ ήταν ο Μοχάμεντ Άλι του στίβου»

bet365

Για το Παγκόσμιο της Ντόχα, τους καλύτερους και για τον Μπολτ μίλησε ο Σεμπάστιαν Κόε.

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξη του στην ιταλική «Gazzeta Dello Sport» o Σεμπάστιαν Κόε.

Ο πρόεδρος της IAAF ο οποίος την Τετάρτη ανανέωσε για άλλα τέσσερα χρόνια την θητεία του είναι στη Ντόχα και στη συνέντευξη του σχολίασε τις καινοτομίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που αρχίζει την Παρασκευή (27.9) αλλά μίλησε και για τον Μπολτ, την Σεμένα, και τον Γκεμπρεσελασιέ.

«Θα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με πολλά νέα: βραδυνούς αγώνες, Μαραθώνιος κοντά στα μεσάνυχτα, μικτή 4x400, ειδικά τεχνολογική πρόκληση στις συνθήκες. Και έπειτα η έδρα, επίσης σαγηνευτική στην πολιτική-αθλητική έννοια, αρχίζοντας από την διπλωματική κρίση που χωρίζει τις χώρες του Περσικού Κόλπου», είπε αρχικά και απάντησε με ειλικρίνεια στην ερώτηση ποιος είναι ο κορυφαίος όλων: «Θα μπορούσα να πω τον Τζέσε Όουενς, όμως λέω Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ, για το εύρος των αποστάσεων που αγωνίστηκε στα υψηλότερα επίπεδα, από το 3.000μ έως τον Μαραθώνιο. Το σπριντ στα 10.000 μέτρα με τον Πολ Τέργκατ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, εξακολουθεί να με ενθουσιάζει».

Η κουβέντα έφτασε στον Μπολτ τον οποίο και παρομοίασε με τον Μοχάμεντ Άλι: «Ο Γιουσέιν ήταν για τον στίβο ένας Μοχάμεντ Άλι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Υπάρχουν πολλοί νέοι που μπορεί να γίνουν πρωταγωνιστές. Για την Κάστερ, έχω ήδη εκφραστεί: θέλω απλώς να επαναλάβω ότι η μάχη δεν είναι εναντίον της, δεν είναι μια προσωπική μάχη, αλλά μια προσπάθεια προστασίας των γυναικών αθλητών. Και για την Ρωσία, παρ΄ όλο που η νέα ομοσπονδία λειτουργεί καλά, εμείς θεωρήσαμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί εξακολουθούν να είναι ανεπαρκή για την επανένταξη της».

 

Τελευταία Νέα