Ξεχώρισε η Σπανουδάκη στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων (vids)

Gazzetta team
Ξεχώρισε η Σπανουδάκη στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων (vids)

bet365

Με την Ραφαέλα Σπανουδάκη να ξεχωρίζει σε δύο αγωνίσματα για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

Η σπρίντερ έτρεξε αρχικά στα 100 μ., όπου πέτυχε 11.40 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 11.42, τερμάτισε δεύτερη στη δεύτερη προκριματική σειρά και τέταρτη στο σύνολο. Η πρωταθλήτρια μας λίγο αργότερα συμμετείχε και στον προκριματικό των 200 μ. όπου πέτυχε 23.29, πλησίασε το 23.24 που είναι το ρεκόρ της από πέρυσι και έδειξε πως είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα, αφού στα τελευταία μέτρα χαλάρωσε αρκετά.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κατέλαβε την τρίτη θέση στη δισκοβολία βελτιώνοντας δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα το φετινό της ρεκόρ. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 56,80 μ., συνέχισε με 57,12 μ., στην τρίτη της βολή σημείωσε 58,92 μ. και ξεπέρασε το 58,77 μ., με το οποίο ταξίδεψε στην Πολωνία, ενώ στην τέταρτη και τελευταία της βολή έκανε 59,02 μέτρα.

Τη δουλειά τους έκαναν την πρώτη ημέρα των αγώνων δύο από τα εμπειρότερα μέλη της αποστολής μας, ο Κώστας Δουβαλίδης και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που αμφότεροι προκρίθηκαν στον τελικό των ψηλών εμποδίων. Πρώτη χρονικά προκρίθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς των 100 μ. εμπόδια με 13.20, επίδοση που ήταν η έκτη στο σύνολο των δύο σειρών.

Πολύ καλή κούρσα έκανε ο Κώστας Δουβαλίδης που έχασε μόνο από τον Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκάρτ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο σύνολο με 13.47, επίδοση πολύ κοντά στο φετινό του 13.46, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στον τελικό της Κυριακής.

Πολύ καλή εμφάνιση, πραγματοποίησε ο Κώστας Νάκος. Ο αθλητής από τα Τρίκαλα παρότι μπήκε με την 12η επίδοση τερμάτισε σε 50.67 στην πέμπτη θέση της σειράς του και κατέλαβε έτσι την ένατη στο σύνολο και πρόσθεσε τέσσερις βαθμούς στην ομάδα μας. Στα χαμηλά εμπόδια των γυναικών η Άννα Κιάφα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ της (58.38) κι έτσι με 59.61 έμεινε στη 12η θέση του αγωνίσματος. Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε και ο Κώστας Ζήκος, ο οποίος τερμάτισε έκτος στη σειρά και 11ος στο σύνολο στα 100 μ. με 10.82. Στα 400 μ. την χώρα μας εκπροσώπησε ο Μιχάλης Παππάς, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του με 47.47 και κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο και δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το 46.44 της Πάτρας.

Κοντά στο φετινό του ρεκόρ έτρεξε ο Παναγιώτης Τριβυζάς τα 200 μ., που ήταν πέμπτης στη σειρά του με 21.20 και κατέλαβε την ένατη θέση στο σύνολο.

Στον ακοντισμό ο έφηβος Δημήτρης Τσίτσος στο ντεμπούτο του σε ανάλογη διοργάνωση και μόλις λίγες εβδομάδες από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 κατέλαβε την 11η θέση με 69,00 μέτρα.

Η χώρα μας ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των αγώνων στην έβδομη θέση με 12 βαθμούς, με την Γερμανία να προηγείται με 24 και την Πολωνία να ακολουθεί με 19. Ωστόσο η βαθμολογία είναι αρκετά εικονική, δεδομένο του ότι δεν έχει ακόμη περαστεί η βαθμολογία στα αγωνίσματα όπου οι αθλητές συνεχίζουν στους τελικούς, αυτός είναι και ο λόγος που η Μ. Βρετανία είναι μόλις στην 12η θέση, αφού βαθμολογήθηκε μόνο στους δύο τελικούς και στα υπόλοιπα αγωνίσματα οι αθλητές και αθλήτριες τους προκρίθηκαν στην οχτάδα.

Η βαθμολογία της πρώτης ημέρας
Γερμανία 24
Πολωνία 19
Φινλανδία 16
Τσεχία 15
Γαλλία 14
Ιταλία 14
Ελλάδα 12
Ισπανία 11
Ουκρανία 10
Σουηδία 8
Ελβετία 7
​Μ. Βρετανία 6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα