Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν ο Πανταζής στο Ευρωπαϊκό Κ-20!

Gazzetta team
Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν ο Πανταζής στο Ευρωπαϊκό Κ-20!

bet365

Με ατομικό ρεκόρ 16,08μ ο Ανδρέας Πανταζής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο Μπορός!

Το 2ο της μετάλλιο και το 4ο έως τώρα στη διοργάνωση κέρδισε η Ελλάδα στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-20 που διεξάγεται στο Μπορός της Σουηδίας.

Μετά από το χάλκινο του Δημήτρη Τσίτσου στον ακοντισμό το μεσημέρι της Κυριακής το απόγευμα της ίδιας ημέρας κέρδισε το χάλκινο και Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν.

Ο 19χρόνος αθλητής κερδίζει το πρώτο μετάλλιο του σε μεγάλη διοργάνωση με άλμα (5ο) στα 16,08μ και ανεβαίνει στο βάθρο.

Το 16.08 είναι νέο ατομικό του ρεκόρ! Ξεκίνησε πολύ δυνατό τον αγώνα με άλμα στα 15,93 μ. (2,3) και στην 5η του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 16,08 μ (0,3) για να πετύχει το πρώτο άλμα της καριέρας του πάνω από τα 16,00 μ και να επιβεβαιώσει την εξαιρετική αγωνιστική του εμφάνιση.

Ο 19χρονος κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη διάκριση έχοντας νωρίτερα στη σεζόν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αρχικά έχασε τη δράση του χειμώνα και μεγάλο μέρος της βασικής προετοιμασίας του εξαιτίας της πνευμονίας, που τον κράτησε για μέρος στο νοσοκομείο, ενώ στην αρχή της θερινής σεζόν υπέστη θλάση, που τον κράτησε και πάλι πίσω.

Στον τελικό του επί κοντώ συμμετείχε η Αριάδνη Αδαμοπούλου η οποία ξεπέρασε τα 3,91 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας δεν κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει τα 4,06 μ., προκειμένου να παρατείνει την παρουσία της στον αγώνα.

 

Τελευταία Νέα