Χρυσό μετάλλιο για την Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Κ-20! (vid)

Gazzetta team
Χρυσό μετάλλιο για την Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Κ-20! (vid)

bet365

Τεράστια εμφάνιση και χρυσό μετάλλιο για την Σπυριδούλα Καρύδη στο Μπορός.

Το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-20 του Μπορός κέρδισε η Σπυριδούλα Καρύδη.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με πανελλήνιο ρεκόρ Κ-20 και άλμα στα 14,00μ! Η Καρύδη στα δύο άλματα που ακολούθησαν πέτυχε 13,67 μ. και 13,76 μ., επιδόσεις καλύτερες από το 13,63 μ., που ήταν το ρεκόρ της πριν την έναρξη των αγώνων κι έπειτα συνέχισε με 13,57 μ., αφησε το πέμπτο της άλμα και σημείωσε 13,60 μ. στο έκτο και τελευταίο.

Η Αλεξάντρα Νάτσεβα (Βουλγαρία) η νικήτρια πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε και κορυφαία φέτος στον κόσμο στην ηλικία της με 14,12 μ. έμεινε στη δεύτερη θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 13,81 μέτρα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Λάσμαν (Λετονία) με 13,48 μέτρα.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην Βούλα Παπαχρήστου και ήταν 13,84 μ. από τις 2 Φεβρουαρίου του 2008. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο αγώνισμα και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο των νικητριών έχει ανέβει στο παρελθόν και η Αθανασία Πέρρα.

Η Καρύδη έγινε η 12η Ελληνίδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. και φυσικά η πρώτη της ηλικίας της στη χώρα μας.

Η νεαρή προέρχεται από πολύ καλή περσινή σεζόν, όπου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ, ήταν τέταρτη στην ίδια διοργάνωση στο τριπλούν. Μετά τη σημερινή της διάκριση η Καρύδη στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2020.

Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο ανέβηκε την Παρασκευή ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία.


"Ο στόχος ήταν να μπω και να κάνω ένα έγκυρο άλμα κι έπειτα να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω. Τελικά βγήκε και το έγκυρο και το καλό άλμα. Πιστεύω υπάρχουν περιθώρια να πάω και λίγο μακρύτερα. Σήμερα δεν ήταν εύκολο να γίνει. Μετά το 14,00 μ. ο ενθουσιασμός ήταν πολύ μεγάλος, οπότε μου ήταν λίγο δύσκολο να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες Ωστόσο κατάφερα να βγάλω δύο ακόμη άλματα καλύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ μου", είπε η Καρύδη και συμπλήρωσε:

"Είχα ένα μικρό άγχος μετά τον προκριματικό που έκανα τα δύο άκυρα. Μέχρι το Μπορός δεν έκανα άκυρα στο τριπλούν και αυτό που έγινε στον προκριματικό με άγχωσε. Σίγουρα οι υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μου είχαν δημιουργήσει επί πρόσθετη ευθύνη και άγχος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Πέτυχα ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο ανήκε σε μια σπουδαία αθλήτρια, την Βούλα Παπαχρήστου, και αυτό με κάνει να θέλω να κυνηγήσω ακόμη περισσότερα πράγματα. Του χρόνου έχω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που είναι ο επόμενος στόχος μου. Στη διάρκεια του αγώνα είχα την στήριξη όλων των παιδιών στις εξέδρες και αυτό με βοήθησε ακόμη περισσότερο. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πιθανότατα στη συνέχεια θα ξεκουραστώ".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα