Στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Κ-20 η Τζένγκο

Gazzetta team
Στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Κ-20 η Τζένγκο

bet365

Την Κυριακή θα διεκδικήσει μετάλλιο για την Ελλάδα στο Μπορός η Ελίνα Τζένγκο.

Την πρόκριση της στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20 του Μπορός εξασφάλισε η Ελίνα Τζένγκο.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια παρότι επέστρεψε από τραυματισμό έδειξε σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στον τελικό και να κυνηγήσει και πάλι βολές στα 60,00 μέτρα. Η Τζένγκο ξεκίνησε τον αγώνα της με βολή στα 50,22 μ. και στη δεύτερη προσπάθεια της πέτυχε 53,17 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο των 52,00 μέτρων.

Η Τζένγκο είχε κάνει τον τελευταίο της αγώνα την 1 Ιουνίου στο Χάλε, όπου είχε στείλει το ακόντιο των γυναικών στα 61,48 μ., επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Στον τελικό προκρίθηκε και η Μαργαρίτα Τσουκαλά.

Η πρωταθλήτρια των συνθέτων φέτος έριξε το βάρος της στον ακοντισμό με αποτέλεσμα όχι μόνο να πάρει την πρόκριση στη διοργάνωση, αλλά με τη σημερινή της εμφάνιση να εξασφαλίσει θέση στις 12 καλύτερες του αγωνίσματος. Η Τσουκαλά στην πρώτη της βολή σημείωσε 51,33 μ., επίδοση που της έδωσε την 11η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 52,03 μ., το οποίο θα προσπαθήσει να βελτιώσει στον αγώνα της Κυριακής.

Στον τελικό του ύψους η Δόση!

Μ' ένα έγκυρο άλμα στα 1,81μ η Παναγιώτα Δόση εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του ύψους.

Η 18χρονη αθλήτρια στην πρώτη της χρονιά στη κατηγορία, θα είναι στον τελικό του αγωνίσματος και θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Η Δόση ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 1,70 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 1,74 μ., πέρασε με την δεύτερη το 1,78 μ. και με την τρίτη το 1,81 μέτρα. Η Δόση έχει ατομικό ρεκόρ 1,83 μ., ωστόσο στους αγώνες που έχουν προηγηθεί στη σεζόν έχει δείξει πως μπορεί να ανέβει υψηλότερα.

Ο τελικός του ύψους θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου

 

Τελευταία Νέα