Εξαιρετική πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κ-20

Gazzetta team
Εξαιρετική πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κ-20

bet365

Με τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς άνοιξε για την Ελλάδα η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Στίβου Κ-20 στο Μπορός.

Με τους 4 από τους 7 αθλητές να παίρνουν πρόκριση για τους τελικούς ξεκίνησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-20 στο Μπορός.

Ο Αντώνης Σάντας ήταν το πρώτο μέλος της ελληνικής ομάδας που προκρίθηκε σε τελικό. Ο 18χρονος αθλητής ξεπέρασε τα 5,10 μ. επίδοση που ήταν αρκετή για να δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Σάντας ξεκίνησε μουδιασμένα με δυο άκυρα στα 4,80 μ. και στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη τόσο το 5,00 μ. όσο και το 5,10 μέτρα. Ο πήχης δεν χρειάστηκε να ανέβει υψηλότερα, αφού 11 αθλητές ξεπέρασαν τα 5,10 μ. κι έτσι η 12 συμπληρώθηκε και με έναν των 5,00 μέτρα. Ο Σάντος θα αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου με στόχο να προσεγγίσει το ατομικό του 5,30 μ., που είναι ικανό να του δώσει ένα καλό πλασάρισμα.

Την παρουσία του στη διοργάνωση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Ρίζος που πέρασε με την δεύτερη τα 5,00 μ. κι έμεινε στην 16η θέση. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 5,20 μ. και βάσει επιδόσεων θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στους 12 του τελικού.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατάφερε να πετύχει το αναμενόμενο και να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας . Ο ταλαντούχος αθλητής, ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο στο αγώνισμα του και ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη προσπάθεια, όμως, στη συνέχεια εκτέλεσε μία συγκρατημένη και χαλαρή βολή στα 75,74 μ., που τον έστειλε απευθείας στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έτσι θα έχει την Παρασκευή την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον φέρνουν ως φαβορί. Παράλληλα ο 19χρονος κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα...κακό προηγούμενο με τη διαδικασία του προκριματικού, αφού τόσο πέρυσι στο Τάμπερε όσο και το 2017 στο Γκροσέτο, ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του με τρεις άκυρες βολές στον πρώτο γύρο.

Ο Φραντζεσκάκης δεν θα είναι ο μόνος που θα αγωνιστεί στον τελικό της Παρασκευής, αφού την πρόκριση πήρε και ο Θοδωρής Ζιώγας, ένας από τους δύο αθλητές της κατηγορίας των παίδων, που μετέχουν στη σφυροβολία. Ο 17χρονος στην πρώτη του προσπάθεια πέτυχε 70,80 μ. που ήταν αρκετή να του δώσει την πρόκριση. Ο Ζιώγας είχε ακόμη βολές στα 69,55 μ. και 68,75 μέτρα.

Τρία άλματα χρειάστηκε να κάνει η Σπυριδούλα Καρύδη για να πάρει τελικά ...πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν.

Η αθλήτρια μας είχε κάποια θέματα με τη φόρα της με αποτέλεσμα να κάνει δύο άκυρα άλματα και τελικά να προκριθεί με το 13,63 μ. (-1,5) στο τρίτο της άλμα, μόλις ένα εκατοστό από το ατομικό της ρεκόρ.

Η Καρύδη είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής ομάδας, αφού έχει κάνει φέτος σταθερές εμφανίσεις, ενώ έχει δείξει στο παρελθόν πως είναι αποδοτική στις μεγάλες διοργανώσεις.

Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε η Αλεξάντρα Νάτσεβα (Βουλγαρία) με 13,76 μ. (-1,1), που φαίνεται πως θα είναι η μεγαλύτερη αντίπαλος της Καρύδη στον τελικό του Σαββάτου, αφού είναι και η μόνη που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 14,00 μ. (14,13 μ. φετινό και 14,18 μ. ατομικό).

Το όριο των 13,10 μ. ξεπέρασαν μόλις τρεις αθλήτριες στο σύνολο των δύο γκρουπ. Η Καρύδη την περσινή χρονιά κατέκτησε μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και το Σάββατο (20/7) θα διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο στην κατηγορία Κ20.

Ο Ιάσωνας Μαχαίρας στον προκριματικό της σφαιροβολίας ξεκίνησε με μία βολή κοντά στο όριο, που όμως ήταν άκυρη, συνέχισε με 17,43 μ. και ήταν άκυρος και στην τρίτη του προσπάθεια και κατέλαβε την 27η θέση στο σύνολο. Ο αθλητής μας ταξίδεψε στο Μπορός με 19,31 μ. και θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στους 12 του τελικού (ο 12ος προκρίθηκε με 18,45 μέτρα).

 

Τελευταία Νέα