«Ασημένιος» ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό Κ-23

«Ασημένιος» ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό Κ-23

bet365

Με άλμα στα 5,60μ ο Εμμανουήλ Καραλής κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23.

Μετά από το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου η Ελλάδα πανηγυρίζει άλλο ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 το οποίο διεξάγεται στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Δράστης... ήταν ο συνήθης ύποπτος Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος με 5,60 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επι κοντώ δοκίμασε και στα 5,65μ για το χρυσό μετάλλιο αλλά είχε δυο άκυρες.

Ξεκίνησε τις προσπάθειες του από τα 5,40μ και είχε μια άκυρη στα 5,50μ. Ξεπέρασε όμως με την πρώτη τα 5,60μ και είχε δυο άκυρες στα 5,65μ και στα 5,70.

Νικητής ήταν ο Κάντα Λίντα Μπέχρε με 5.65μ και στην 3η θέση ήταν ο Κολέ με 5.60μ.

Ο Καραλής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά από το 2016 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου ήταν νικητής. Ο 20χρονος σήμερα αθλητής το 2015 ήταν ΄"χάλκινος" στο Παγκόσμιο Κ18, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που μπορούσε στην κατηγορία Κ20, όπου την μία χρονιά έσπασε το κοντάρι του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τη δεύτερη δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

"Είχα δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να βρεθώ στην κατάσταση που θα μου επέτρεπε να διεκδικήσω τη διάκριση. Πάντα όταν είμαι σε διοργανώσεις σαν κι αυτή η ψυχολογία μου είναι καλή και θέλω το κάτι παραπάνω. Εννοείται πως σήμερα ήθελα να πάρω πίσω στο σπίτι το χρυσό μετάλλιο, όμως, αποδείχθηκε πως δεν ήταν η μέρα μου.

Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Σκύβω το κεφάλι και συνεχίζω τη δουλειά γιατί έχω μπροστά μου ακόμη πολλές προκλήσεις με μεγαλύτερη όλων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ντόχα, αλλά και τους αγώνες Diamond League, καθώς θέλω να φτάσω μέχρι τον τελικό", είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα.

 

Τελευταία Νέα